duminică, septembrie 28

Cine sunt eu?!


De multe ori ne punem aceasta intrebare, insa raspunsul e destul de greu de gasit. Consider ca nicio persoana nu poti ajunge vreodata sa o cunosti in totalitate, ci doar partial, ori deloc.

In cautarea si aflarea propriei identitati, obisnuim sa ne privim prin ochii altora, dorind cu nerabdare sa stim cum suntem vazuti de acestia, obisnuim sa ne comparam cu altii, intrucat avem nevoie de cei din jur pentru a ne cunoaste. Dar de cate ori am cautat in adancul sufletului nostru pentru a afla cine suntem cu adevarat?

Eu sunt eu. O persoana ca toate celelalte, cu multe defecte .. poate si cu cateva calitati. Niciodata n-am pretins a fi mai mult decat ceea ce sunt. Intr-o continua schimbare, care se poate numi intr-o oarecare masura si proces de maturizare, intotdeauna altfel, dar mereu aceeasi. Inca nu ma cunosc in totalitate, mereu sunt in cautare de raspunsuri la diverse intrebari ce ma framanta, deseori obisnuind sa ma surprind si pe mine, reusind sa dezamagesc cu sau fara voia mea. Sa vorbesc despre mine..acest lucru mi-a displacut mereu. Tind sa cred si acum ca sunt unele lucruri pe care nu le poti descrie in cuvinte. Acestea sunt persoanele si sentimentele. Pentru ca oricat de mult ai scrie sau ai vorbi .. mereu ar mai ramane ceva de spus. Am preferat mereu sa ii las pe ceilalti sa ma cunoasca, dar am fost desemenea nevoita sa ii mai si indrum, in diverse imprejurari in care parerea formata la adresa mea era oarecum eronata. Ca orice om, incerc sa imi gasesc rostul in viata, pastrandu-mi firea optimista si zambetul pe buze. Si de va fi sa cad, ma voi ridica la loc .. caci viata merge mai departe si din greseli vom invata tot mereu.


[tema la antreprenoriala. clasa a10a.]

[to be continued.]


picaturi de ploaie.


"..Se asterne toamna .. cand vine seara ... in sufletul meu "

" Privesc spre cer .. si intreb de ce ..? N-au niciun rost regretele ... iar ma indrept spre nicaieri..."

sâmbătă, septembrie 27

Ironie


And you still could melt me with your smile
Can't deny that I still got these feelin' deep inside

It's funny how things could change
But still remain the same
Isn't love just a crazy game
Baby here I go again

I look into your eyes and then
My heart remembers when
And I realize I neva gotten over you
Everytime I hear your name
It's like the sun shined through the rain
And I realize it's happening
Baby here I go again

vineri, septembrie 26

Sweet 16.


Eh .. iata ca a venit si ziua aceasta. Ca in fiecare an, am fost asaltata cu telefoane si mesaje inca de dimineata. Unele dintre ele m'au facut sa lacrimez. :"> (deh .. sunt mai emotiva de fel). E frumos sa vezi ca cei dragi isi aduc aminte de tine. Desi nu asteptam cu nerabdare sa fie ziua mea, azi m'am simtit prea bine. Cadouri .. bomboane .. prieteni :x. Ce'mi doresc ? Pai .. sa fiu sanatoasa .. sa imi mearga bine in noul an scolar .. sa ii am pe cei dragi alaturi .. si .. acel ceva ( pe care stiu ca nu il voi primi niciodata.).



La multi ani mie!

miercuri, septembrie 24

urata zi.

Oribila zi. Prima ora la care 'onorez' cu prezenta este educatia antreprenoriala. O materie destul de banala, desi profa e un hitler in varianta feminina. La naiba, m'a pus sa arunc guma la gunoi :-w (Domnisoaraaaa .. guma !!). Mica compunere despre profesii a fost chiar aiurea. Peste 2 zile fac 16 ani .. am o varza totala in cap .. intru in belele mereu .. si profa mai vrea sa stie si ce vreau sa devin :)). In fiiine. La mate am facut'o lata. Pe cat de sigura pe mine ma simteam inainte sa intru in clasa .. la fel de pierduta m'am simtit cand mi'am auzit numele (Tu, iesi la tabla!) .. Ma apucase un gol in stomac .. si parca se invartea totul cu mine. Un exercitiu cat de cat usor .. insa mintea mea era dusa departe. Si asa m'am balbait ca o incepatoare in fata tablei, cu ochii mici de viezure ai profului atintiti asupra mea .. nu stiam cum sa dispar mai repede. Rezultatul ? (Pentru azi ai nota 5. Dute la loc) .. Imi picase cerul in cap. Adica nu tocmai nota era problema, da'o in masa, aia se repara cumva .. si faptul ca nu am fost in stare sa fac nimic, desi stiam. Viata e nedreapta! Dar lucrurile nu raman asa, nea Raducu! Si desi sunt cu moralul la pamant, nici o inmultire nu mai stiu sa fac, lasa ca vezi 'matale' ce pot eu! ;)

Ajungand acasa .. dupa o mica portie de plans (deh.. nervi) .. am pierdut timpul pe la bloc cu var'mea (mersi fato ca m'ai suportat:*) .. m'am apucat de teme (cu pcul inchis, no music, no messenger) .. destul de greu .. am terminat. Momentan cica invat la biologie :-l .. daca mai iau inca un 5 si la Geraldine.. m'am scos :)).


Somn usor. Eu n'am sa dorm.

marți, septembrie 23

I don't care.


Nu stiu cum sa va spun .. dar ma doare fix in 3 litere .. nici acolo .. de ce va urma. Poate ca mi'am irosit toata energia in lucrurile mult prea putin importante ... sau pur si simplu mi s'a luat de tot (si toti). Putin imi pasa ca intr'o luna vine gaura neagra si ne inghite (bine bine .. asta'i la misto .. nu cred in prostii d'astea) .. putin imi pasa ca in 2 zile fac 16 ani si o sa primesc zeci de telefoane de la rude si prieteni .. putin imi pasa ca proful de mate e un tacanit care te face sa tremuri de frica la ora lui (tot o sa trec eu cumva).. ca stau in maieu si pantaloni scurti in casa riscand iar o raceala pe cinste .. ca poate niciodata nu voi fi o persoana 'echilibrata' (asa cum cere si zodia, de altfel) .. ca nu am prieten .. ca n'am pofta de mancare de vreo 2 saptamani .. si ca nici nu sunt in stare sa mai tastez la ora asta. Chiar ma lasa rece. Poate fi, evident, o faza trecatoare. Insa ideea e ca acum, imi sunteti indiferenti. Dar nu total. Exista ceva in fiecare care pentru mine conteaza (si ma refer la comportament, mentalitate, etc). Oricum .. e destul de greu de inteles ce gandesc eu. Sunt o ciudata, stiu. Dar chiar nu mai am nici puterea nici dorinta de a mai face ceva pentru cineva. Caci oricum, vietile voastre merg foarte bine si fara mine;). Daaar .. (exista un dar) .. este si posilibitatea sa revin. Nu stiu cand, pentru cine sau de ce. Momentan ma simt ok asa. :)

Multumesc pentru intelegere.

absurd si la fel.


Vaaaaaiii !! .. Sunt pe punctul de a ceda nervos .. ma simt de parca si un simplu mesaj sau bip m'ar putea enerva la culme. Am inceput saptamana cum nu se putea mai prost .. nervii mei sunt intinsi la maaaaxim :-w .. mama ei de matematica. Printre teancurile de caiete pline cu teme incomplete mi'am facut loc sa mai tastez cate ceva pe mult iubitul si neinteresantul meu blog. Ce mai e nou .. uhmm .. atmosfera schimbata ( nu stiu care'i faza buna in asta, caci parerea mea ramane aceeasi ) , certurile cu ai mei sunt din ce in ce mai reduse ( minuneee! ) .. in rest .. totul pare absurd si la fel :) ..

Ciudat sau nu ... e o perioada in care am inceput sa ma uimesc pe mine insami.
Nu stiu sigur daca in sensul bun sau nu .. ramane de vazut.
Tot ce vad .. realizez .. este ca am cam invatat cum sta treaba cu prefacutul.
Deseori ajung sa ma si cred :)).
E chiar funny asa .. sa spui ceva si persoana din oglinda sa'ti spuna 'tzeapa fraiero .. de ce minti?'
Si ma simt o fraiera, pentru ca sunt o fraiera. Insa am dreptate:))
Sincer imi pare rau, dar alta solutie nu am.
Poate candva voi putea schimba ceva .. si lucrurile vor sta asa cum vreau.
Deocamdata e greu .. iar eu sunt al naibii de falsa .. bine ca sunt singura care stie.
So go on girl! Keep pretending :) ...




[nu incerca sa ma intelegi.]


*Broken down .. like a mirror smashed to pieces .. you learned the hard way to shut your mouth and smile*

duminică, septembrie 21

Melancolii de toamna.


" ..y despues de ti .. no hay nada."

Aceeasi camera, aceeasi pereti colorati intr'un portocaliu sters .. infatisand un aspect primitor si cald. In contrast cu acestea este un suflet plin de amaraciune, ce incearca din rasputeri sa schimbe ceva in acest decor trist, de cele mai multe ori fara rezultat. Are toate motivele sa zambeasca, sa se bucure de viata. Insa nimeni nu stie (si nici nu o va face) cum stau lucrurile de fapt. E atat de simplu sa te detasezi de tot, sa pretinzi ca totul e ok. Dar cum nici Soarele nu se poate acoperi cu un deget .. nici tristetea nu dispare asa usor.

Cred ca toamna e anotimpul cel mai lung. Si trist. Acum e momentul cand, vrea nu vrea, isi aduce aminte toate cele ce au fost .. cuprinsa de o melancolie profunda. Nu mai e durere .. nu mai e nimic. Sentimentele frumoase s'au pierdut pe drum .. si cale de intoarcere nu mai este. Poate candva .. dar nici atunci.

Iti place ceea ce vezi ? Cea pe care o stiai si o criticai nu mai este. Si nici nu va mai fi. Insa isi doreste cu ardoare sa revina. Intr'un timp chiar credea ca ai fi un motiv bun pentru ea, sa se schimbe si sa fie altfel. Dar s'a inselat. Iar. Jalnic. Meritai sa cunosti o alta 'ea' ? Iti spun eu: Nu! Sa dea timpul inapoi nu mai poate ..si dorul de copilul de odinioara este tot mai mare. Sper ca esti multumit acum. :)


"Nu merita sa te schimbi pentru nimeni, iar cel ce merita, nu iti va cere niciodata acest lucru."


[de'as stii cum sa'mi aleg cuvintele potrivite pentru a putea exprima ceea ce simt .. ar fi asa usor..]



sâmbătă, septembrie 20

ordinary day.

Mda, sunt un antitalent total. Fara idei. Inspiratie zero.
Totusi mi'am facut un obicei .. un hobby ca sa'i zic asa .. sa tastez tot felul de nimicuri pe blog. Habar n'am cine si de ce il citeste. Deseori obisnuiesc sa recitez unele articole. Imi place sa imi reamintesc diferite chestii. Desi raman frecvent socata de cate prostii am putut posta din mai si pana acum. Am o raceala imposibila si o stare de 'mai bine lasa-ma'. Chiar daca a inceput scoala si ar trebui sa ma bucur (cica) .. colegi .. atmosfera aia .. momentan nu simt nimic. Entuziasmul intarzie sa apara. Proful de mate ma sperie. Ca si cel de bio de altfel. Macar de'as trece si cu 5, ar fi ok. Ce caut eu,doamne, la mate info ?:|


" And I opened my eyes .. so I could see .. That you never were the best for me. "

[yeah .. stiu .. mi'am promis. Dar doare.]


Ce chestie ... cat de repede se scurge timpul .. vine ziua mea .. :-s

... revin cand voi avea ceva interesant de spus.

Colorless.

"And my heart's still burning.." ...
"But there's no turning back.."

.. Si acum ce mai vrei ? Nu ti'a ajuns cate au fost .. cate au trecut ? Oare vei stii vreodata tot ce am gandit .. tot ce am simtit .. ? Mai bine sa nu afli. Nici nu trebuie. Si nici eu nu m'as stradui sa'ti explic. Oricum nu ai intelege.

Pana la urma .. ce a mai ramas din toate astea ? Un suflet pustiu .. care nu mai stie sa simta. Indiferenta, si cam atat. Dar imi vad de drum, mereu inainte, cu capul sus.
Poate candva roata se va intoarce, poate nu.

Si ar mai fi ceva ce ar trebui sa stii .. insa mai bine ma abtin. :) 'And those are things I'll never say '


Acum dispari! Vreau sa ma bucur de viata .. si sa fiu libera ;)


Now that it's all said and done,
I can't believe you were the one
To build me up and tear me down,
Like an old abandoned house.
What you said when you left
Just left me cold and out of breath.
I fell too far, was in way too deep.
Guess I let you get the best of me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

You took a hammer to these walls,
Dragged the memories down the hall,
Packed your bags and walked away.
There was nothing I could say.
And when you slammed the front door shut,
A lot of others opened up,
So did my eyes so I could see
That you never were the best for me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
Well I'm puttïng my heart back together,
'Cause I got over you.
Well I got over you.
I got over you.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

[Chris Daughtry - Over you.]


joi, septembrie 18

Timpul se schimba ...


... Trebuie sa ne schimbam si noi cu dansul ..
(Eugen Lovinescu - Opere.)

Ce este de fapt timpul ? Are el o definitie anume, sau pentru fiecare dintre noi acesta reprezinta altceva ? Oricat de diferite ar fi parerile noastre, concluzia la care vom ajunge mereu este ca timpul e trecator. Timpul nu va astepta pe nimeni. Trecerea ireversibila a acestuia ne poate schimba ca oameni, modificandu'ne treptat mentalitatea.
Obisnuim sa spunem mereu "toate la timpul lor", obisnuim sa asteptam sa vina timpul pentru a face ceva, dar, mai exact, cand este acel moment potrivit ? Oare fiecare lucru in viata trebuie planificat de dinainte, toate avand o succesiune deja stabilita ?

Eu cred ca exista un timp pentru orice. Desi intotdeauna auzim de la cei mari "nu e inca vremea", trebuie sa credem ca va fi candva. Stiu ca, a crede, uneori, nu este de ajuns, insa doar crezand avem si forta necesara de a lupta caci o dorinta, un ideal, nu se poate indeplini doar asteptand, traind cu ideea ca poate candva lucrurile vor sta altfel.

De ce tindem mereu sa amanam cate ceva ? O programare la dentist, o scuza, o tema prea lunga.. obisnuim sa facem acest lucru in mod repetat, si desi nu realizam, irosim clipe pretioase care se duc si nu mai revin. Poate de aceea se spune " traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima", intrucat timpul e scurt si daca nu profitam la maxim de el, va trece pe langa noi, fara sa putem intelege asta.


[prima tema la romana. clasa a10a. sem 1]

...

Recomandare : Taxi - Timpul.


*J
’vous le dis au final je suis tombé pour il..*

marți, septembrie 16

Pana cand ?!?


' .. Si acum dupa atata timp ..'

Mi se rupe de tot frate .. de toti si de toate! Oare chiar nu v'ati saturat sa va dati tot timpul rotunzi ? Sa tratati de sus cand nivelul vostru (de inteligenta,vorbind) e invers proportional cu varsta ? Prostia e ceva ce nu poate fi tratat, inteleg asta, dar macar o puteti face sa nu fie asa evidenta, sa nu vorbeasca pentru voi. Da, stiu .. e greu sa schimbi 2 vorbe cu cineva pe care nu suferi ... dar exista totusi o limita mah ... ce dracu ... mie cel putin mi se face jena .. si ma abtin .. dar voi nuuuuuu ... :| .. hai sictir!


" Nu are nici acel fizic impresionant, nici cea mai tare frizura. Macar de'ar stii sa se poarte. Nici atat! .. Dar sentimentul resimtit in prezenta acestuia e inegalabil. " [bucatica dintr'o simpla conversatie pe messenger .. putin schimbata, utilizand cuvinte mai elevate.]



Si da ... privirea ma tradeaza :)

luni, septembrie 15

Iar ma enervez.

Da!
E un mitocan, un bou si un prost!
De ce?
Uite asa
Pentru ca vreau eu!
Asa il vad.
Si asa trebuie sa'l vad.

...

Pe cine minti, fraiero ?

Alt post. (a venit si ziua cea mare.)

Yeah .. a venit si 15 septembrie. Nu mai spun 'mult asteptatul' .. pentru ca nu mai era de mult asa. Afara'i frig si naspa. Ploua. Desi imi place ploaia, cea care este acum ma deprima de'a dreptul. Azi am fost la liceu .. dupa 3 luni. Uhmm .. nimic schimbat .. daca nu pun la socoteala baile si peretii proaspat vopsiti, totul e la fel. Stiu ca voi vrea vacanta dupa prima saptamana.

Cam aceeasi atmosfera .. cu cateva modificari .. nici nu ma asteptam la altceva. Oricum .. chiar nu imi sta gandul la ceea ce'i in jur. Ma cam lasa rece. Mai rece decat vremea de afara. In mintea mea e o varza totala. Confuzie, teama, nesiguranta. Si asa mai departe. Da.. e naspa! .. E naspa ca de cateva zile n'am pofta de mancare .. naspa ca n'am chef de liceu .. nici de cei de pe acolo .. naspa ca maine iar ma trezesc devreme .. etc.

De'ar fi sa vorbesc cu cineva, mi'ar spune cam asa .. 'Nu te mai gandi atat, iti vezi de treaba ta, si va fi bine..'. La naiba! ..

Prietena mea ma intreaba .. 'si ce vei face in continuare?' .. Vesnicul meu raspuns.. 'nu stiu'. Da, recunosc.. nu mai stiu ce vreau. Uneori am impresia ca nici propria'mi identitate nu mi'o cunosc, sau cel putin .. nu asa cum credeam. Am ajuns sa fac lucruri care pana nu demult, erau total straine de mine. Pot spune ca ma uimesc pe zi ce trece :)). Si nu neaparat in sensul bun :-s. Azi in drum spre casa .. am cedat. Da.. am cedat in cel mai stupid mod. [nu mai dau detalii.]

Hai gata .. ca am capul plin. Cred ca ma bag la somn. [noapte buna.]

p.s : brad pitt .. :)) :"> [cine stie cunoaste.]

joi, septembrie 11

Gandeste'te si la tine.


Da da .. stiu.. asa se spune. Dar cum inveti sa faci asta ? Cum intelegi ca nu toti merita .. si ca cel mai bun prieten iti esti tu insuti ?

Cum spune si Johnny , cel mai bine e sa asculti pe toata lumea, dar sa faci cum vrei tu. E prea adevarat. Caci nimeni n'are cum sa'ti bage in cap o idee sau o opinie despre ceva. Decizia ramane la tine. Traiesti dupa propriile tale principii, sau te lasi dominat de xyz.

Pot spune ca nu m'am gandit niciodata la mine. Nici in trecut, dar nici azi. Cineva mi'a spus asa : 'nu iti pasa de persoana ta, ci de ceilalti.'. Ba da, imi pasa, insa nu m'am considerat niciodata o prioritate. De ce ? Pentru ca o mentalitate proasta spune asa 'ajuta'i pe ceilalti .. nu conteaza daca merita sau nu .. tu ajuta'i .. ca deh.. tre sa fim buni.' Gresit!. A ajuta e una, a te sacrifica fara sens e cu totul altceva. Dar nu imi pare rau. Si nici nu vreau sa mi se spuna 'vai ce prietena buna esti'. Nu multumesc. Tot ce regret este ca lucrurile acestea se vad cel mai putin. O replica jignitoare, un refuz se tin minte mai usor, pe cele bune tindem sa le uitam rapid. :)

Si daca tot am ajuns la asta, ma intreb.. cine poate renunta la ceva ce poate isi doreste in folosul altcuiva ? Fara niciun alt interes ascuns, sa zicem .. doar din prietenie :). Cum o fi sentimentul acela .. cand stii ca cineva te'a preferat pe tine in locul oricarei altei persoane sau lucru ? Nu stiu. N'am trecut prin asta. Insa mi'ar placea sa stiu cum e. E frumos cand ii pasa cuiva de tine.

Referindu'ma si la impresia pe care o las celor din jur, pot spune ca nu dau 2 bani pe asta. Mi'e chiar indiferent .. daaaarr (exista un dar) .. din ce vad .. incep sa ma prind de respectiva parere. Si asa, ca un apropo .. pentru cine se simte .. ca deh . e blogul meu .. am dreptul sa ma descarc no ? Buun .. ar fi cam asa. Posibil sa am fatza de proasta, insa nu sunt. Decat sa fiu luata asa, prefer sa fiu vazuta drept o fitzoasa. Caci la urma urmei .. cine ma cunoaste stie cum sunt de fapt nu ? :) ... Hai .. o seara buna ;)


[mda .. articol scris intr'un moment de sictir maxim .. nervi .. si cam atat.]

miercuri, septembrie 10

Interviu cu Dumnezeu.


' Si zambeste ... Cineva Acolo Sus te iubeste ...'



-Ai vrea sa'mi iei un interviul?deci....zise Dumnezeu.
-Daca ai timp...am raspuns eu.

Dumnezeu a zambit, spunand:
-Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa'mi pui?

-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?

Dumnezeu a raspuns:


-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tanjesc sa fie copii; ca isi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi isi cheltuiesc banii ca sa'si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.



Dumnezeu mi'a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:


-Ca un parinte, care sunt cateva din lectiile de viata, pe care ai dori sa le invete copii Tai??


-Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc si ca dureaza mai multi ani ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa'si expime sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa'l vada in mod diferitl; sa invete ca nu este suficient sa'i ierte pe ceilalti si ca de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi


-Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva: ce ai dori ca oamenii sa stie?


Dumnezeu m'a privit zambind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna...


[nu este scrisa de mine .. am citit'o undeva si mi'a placut :) .]

marți, septembrie 9

Nu contez.

Si nici nu vreau asta. Cel putin nu pentru toti. Chiar ma lasa rece parerea celor pentru care nu as misca niciun deget. Nu va sufar! .. Insa de la cei la care tin si am demonstrat asta ori de cate ori a fost nevoie, cer macar minimul. Macar un raspuns. Un simplu salut conta enorm.

De'am putea schimba lumea cum vrem noi, totul ar fi mult mai bine. N'ar mai fi rautate nici persoane cu 2 fete. Gata. Tac. Sunt prea dezamagita. Ne auzim cu alta ocazie.



P.S. : Murim maine pan' la urma ? :-?

luni, septembrie 8

Honey .. maybe it's just a game.


Pffffooa' ... iar ma enervez aiurea. Am momente in care ma intreb ce caut eu pe messenger. Sau mai bine zis .. ce a facut messenger'ul din oameni ? Totul se reduce doar la 'buna cf' ..'bn u?' .. 'lol .. dah .. wtf ..' si tot asa. Intr'un timp eram si eu fana al acestui limbaj .. acum ma irita ingrozitor! .. Ce'i frate asa greu sa scrieti citet . .sa inteleaga tot prostu' ? Sau nah .. e mai 'cul' asa.

Biiiine .. hai ca iar dau dintr'una in alta. Nu despre asta vroiam sa scriu. Totul a pornit de la o idee data de cineva (insa nu stie ca a facut asta) .. si m'am gandit sa o dezvolt putin.

La varsta asta .. toti suntem diferiti .. si mai ales .. gandim diferit. Unii se dezvolta, mintal vorbind, mai repede decat altii. Si vad lucrurile cu alti ochi. Acest lucru are mult de'a face cu experientele anterioare, cu anturajul, cu modul in care a fost invatat sau sfatuit de familie.
La capitolul acesta, pe mine, cel putin, nu m'a invatat nimeni. Mentalitatea mi'am format'o singura. Si nu pot spune ca se bazeaza pe o mare experienta, dimpotriva. Experienta mea e ca si egala cu zero. Insa numeroasele exemple din jur, bune sau proaste, m'au facut sa gandesc (uneori) altfel decat ceilalti. Stiu ca parerea mea de cele mai multe ori,deranjeaza. E normal .. e greu sa accepti ca ceea ce vezi tu ca pe un simplu joc copilaresc, pentru unii conteaza (poate) mai mult decat orice. Aici vorbesc despre acel sentiment, pe care toti pretind ca il cunosc ori ca l'au simtit, insa numarul celor care stiu cu adevarat ce reprezinta, e foarte mic. Iubire, dragoste, love,amour .. si tot asa. Ce e asta la 16-17 ani ? O pierdere de vreme ? Ceva care apare intr'o secunda si trece la fel de repede ? Ori ceva mai profund .. pe care, de indata ce incepi usor usor sa il simti .. pune stapanire pe intreaga ta fiinta .. si e greu sa'l mai inlaturi ?

Parerile sunt impartite. Iar eu sunt inca mica. Da, recunosc. Mai am muulte de inteles. Dar nimeni nu imi poate schimba gandirea. In iubire, nimeni nu te va invata nimic. E cam acelasi lucru ca la scoala, cand profesorul nu poate veni la ora si cere elevilor sa conspecteze singuri din manual, pentru ca apoi sa le dea acestora un test, sa vada cat au inteles. Bine, e doar un exemplu. Asa vad eu lucrurile. Si intr'adevar .. e chiar naspa. Unii inteleg, altii nu. Poti lua nota buna, sau mai putin buna.

De la 'fluturasi in stomac' pana la sentimentul ca o zi fara acel cineva e o zi pierduta, e cale lunga. Toate acestea, zic eu, necesita timp. Nu cred ca e cineva care poate pretinde cuiva 'indragoste-te de mine, ca asa vreau eu!'. Nicidecum. Asta este unul dintre putinele lucruri, pe care noi, oameni egoisti, obisnuiti sa primim totul asa cum ne dorim, nu il putem controla. E sa fie, sau nu.

Privind in urma, eu n'am vrut niciodata sa ma indragostesc. Hai .. ca mai puneam ochii pe cate unul .. 'vai ce frumos e' ..astea erau si sunt copilarii. Ce se intampla de fapt, e mult mai amplu. Si nu vroiam, nu stiam cu ce se 'mananca' .. si recunosc, era si o oarecare teama. Insa .. vorba aia .. de ce iti este frica .. nu scapi, inevitabilul s'a intamplat. Si nu o data. Au trecut cativa ani de atunci, nu'mi pare rau de nimic. Totusi .. daca cineva mi'ar da sansa sa intorc timpul .. poate ar mai fi ceva de reparat. Dar trecutul e trecut, si trebuie lasat in urma.

Asaaa .. revenind la 'ideea' data .. am sa zic (scriu) lucrurile verde'n fata ... asa cum imi este obiceiul. Mi se pare o mare prostie, o tampenie si o aberatie (da da stiu .. sunt oarecum sinonime dar fie ..) sa afirmi ca esti indragostit/a de cineva .. iar dupa cateva zile .. o saptamana .. doua .. trei .. gata ti'ai schimbat parerea, eventual ai pus ochii pe altcineva. Asta e o toana. Iubire nu e. Si toanele la varsta asta, ohoo .. toti avem. Pacat insa de fraierii (prostii) care chiar pun suflet. E tare urat cand vezi ca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda. Din greseli invatam (asa se spune) .. dar o greseala de genul asta .. ne poate costa scump. Asa ca, niciodata sa nu dati sperante desarte cuiva cand nu sunteti siguri de ceea ce ganditi si nici nu spuneti 'te iubesc' daca, cu adevarat, nu simtiti.

Urmarind 'status-uri' si alte conversatii pe messenger .. ma uitam asa .. ce a ajuns 'te iubesc' ? 'Te iuby' .. 'tbesk' .. 'te ubeee' .. etc .. chiar va inspira ceva ? Mie nu;). Cred ca unora le este teama de 8 litere puse cap la cap. Caci lenea .. are si ea o limita.

Repet .. nu tin predici .. nici nu fac pe lupul moralist. Nu prea imi sta in caracter. Fiecare face ce vrea cu viata lui .. dar sunt unele lucruri de care nu iti poti bate joc. Si printre acestea se afla si sufletul.

8



' Let me see your beautiful smile .. 'cause love is not a reason to cry...'


Mda .. cam asta imi venea in minte. Acum winamp'ul a ales o alta melodie. Well .. imi pare rau ca nu am mai scris .. 3 zile cam asa .. lipsa de idei .. dar si o lene mare.

Acum am revenit cu sentimente mai bune. Pe masura ce trec zilele .. simt asa .. un fel de emotie. Vine scoala! Oh da .. nu cred ca asta ar fi si motivul. Insa mi'e dor de atmosfera aia .. de colegi .. in special acum, cand lucrurile s'au schimbat. Tot ceea ce vreau e ca toate cele invatate in vacanta sa'mi fie de ajutor .. sa nu mai comit aceleasi greseli. In rest .. profi .. teme .. chiar nu'mi pasa :)).

Aseara vorbeam cu o anume 'ea'. My special friend. Ma incerca iar sentimentul ala de neputinta, cand vreau sa ajut si n'am cum. Ce pot face pentru tine insa, fata, e sa iti fiu alaturi, ca de obicei. Si ma oftic, sincer, cand vad cata prostie e in jur. Zau asa .. astia chiar merita o bataie cu pliciul la popoul gol .. vorba aia .. nici ei nu stiu ce vor. Sper sa lucrurile sa revina la normal .. pnm .. mor cand te vad asa :|.

In alta ordine de idei .. m'am reapucat de vestita 'curatenie in pc'. Am dat peste tot felul de melodii .. poze si alte porcarii. Parca nu le'as sterge .. desi de folos nu imi mai sunt .. totusi .. vechiturile astea sunt o parte din mine .. si imi sunt tare dragi:x.

Ma intreb oare .. a devenit un obicei de'al meu sa nu ma mai afecteze toate rautatile celorlalti ? Nu mai stiu sa simt ? Ori .. am inteles in sfarsit ce merita si ce nu ? Uhmm .. as vrea sa cred ca in spatele tuturor acestor lucruri .. se afla si doza aia minima de maturitate, am mare nevoie de ea
.


*Yo soy aquella que estando lejos no te olvida*
[doar un vers dintr'o melodie .. :-j]

vineri, septembrie 5

ce a mai ramas ..


' Cand esti obisnuit sa fi ranit, obisnuiesti sa ranesti. '


-Post deleted-



joi, septembrie 4

joi.


So fragile we are .. but we don't show it. Not anymore.


La naiba! Oare cand o sa ma pot numi si eu o persoana normala ? Sau mai bine spus, cand voi inceta sa dau cu bata'n balta ? Ajung sa imi promit unele lucruri pe care vad intr'un final ca nu le pot indeplini .. macar asa .. pentru mine. E ciudat asa .. oare exista persoane care pot face mereu ceea ce isi propun ? Sau au momente cand clacheaza si ei ?


' In fiinta mea .. e o lupta grea .. sa nu privesc .. in urma mea. '


Uneori simt ca si cum mi'ar fi teama de mine. De ceea ce pot face, si mai rau, de ceea ce vreau sa fac si nu am curaj. Ce porcarie. Adica totusi .. noi ar trebui sa fim stapani pe noi, pe rationamentul si pe sentimentele noastre. La mine nu cred ca e deloc asa. Nu pot controla ceea ce gandesc sau simt. Uh! Desi as vrea. Poate si varsta o avea vreo legatura .. noi acum inca ne cautam personalitatea, nu suntem bine formati si poate nici macar nu stim ce vrem. Da. Asta e. Eu nu mai stiu ce vreau. S'au intamplat atatea. Multe lucruri care m'au facut sa'mi schimb parerea, si modul de a vedea viata. Uhmm. Incerc, si nu cred ca stie nimeni cat, sa merg mai departe cu capul sus, sa nu privesc in urma. Caci la urma urmei, ce rost ar mai avea ? Privim in urma doar pentru a ne vedea greselile si pentru a le repara (daca mai putem) .. iar eu am facut asta, mi'a ajuns. De'asta se si numeste 'trecut' .. pentru ca e ceva ce a fost, si nu mai vine. Am insuruit aici niste cuvinte, a caror logica nu o mai inteleg daca le recitesc. Insa stiu ce am vrut sa exprim. Poate nu am facut'o foarte explicit. Dar nu imi pasa.


Azi ies. Nu stiu unde. Dar ies.


Si am un vag presentiment ca voi dori vacanta dupa doar o saptamana sau 2 de scoala. :-s


' Cate s'au spus .. cate s'au dus .. nu ne mai doare.'




miercuri, septembrie 3

cu alti ochi.

Nu am nicio idee privind cele ce urmeaza. De fapt, chiar am stat mult pana sa ma hotarasc daca mai are vreun sens sa adaug si acest post. In fine. Ce'o iesi o iesi.

Intrand iar in starea aia in care plictiseala isi spunea cuvantul, am inceput sa caut prin arhiva de la messenger .. sa recitesc una alta. Am dat de o conversatie, care, dupa mine, a reprezentat inceputul sfarsitului. Al meu ? Nu. Al unei relatii. Nu o numesc 'prietenie', caci nu a fost deloc asa. Bine, eu asa am considerat'o la momentul respectiv, insa am platit destul pentru greseala facuta. Poate si eu m'am inselat, n'am stiut sa ma port, insa nici situatia in care ma aflam nu imi permitea sa fac mai mult, oricat imi doream. Era greu sa pot gandi si pentru ceilalti, totul durea si imi era greu sa gandesc, chiar si pentru mine. Aveam in cap un singur tel, care cu trecerea timpul nu a mai fost prioritar, ci dimpotriva, s'a prefacut in scrum. E un pic ciudat cum oare .. in momentele triste .. cand ne simtim mult prea mici, intr'o lume mare .. nevoia de un umar pe care sa plangem ne face sa avem incredere in oricine. Si facem asta un timp indelungat. Apoi .. mirajul dispare .. masca celui de langa noi cade .. si ii vedem adevaratul chip. Nu ma refer la aspectul fizic. Nu. Ci la felul de'a fi al persoanei respective. Dezamagirea e tare dureroasa. Si mai dureros e sa stii ca te'ai increzut ca un prost in cineva iar apoi, ai pierdut. Tot ce am invatat dupa toate acestea, e ca nu toti oamenii sunt asa cum vrei tu sa fie, sau cum ii vezi. Ei sunt, cum sunt. Si numarul prietenilor adevarati scade considerabil. Oare nu v'ati saturat sa dati in cap tuturor? Sa va simtiti buricul pamantului ? Mie mi'e sila de voi,sincer.

O persoana draga mi'a spus asa : " asta e o lectie .. stii .." . Ai dreptate. Mare dreptate. Iti mai zic ceva, ti'am spus pe messenger, dar o repet. Poate altfel ar fi stat lucrurile daca in perioada aceea ai fi fost tu cea care imi era alaturi, si nu altcineva; poate as fi putut vedea situatia cu alti ochi, si de ce nu .. poate as fi trecut mai repede peste tot calvarul ce a fost. Dar cum niciodata nu'i prea tarziu .. acum ma pot declara multumita ca am facut alegerea corecta. Si n'am sa regret niciodata ca te'am ales pe tine sa'mi fi alaturi. In aceste 3 luni, am trecut prin multe, amandoua.. si tu o stii bine. Intr'adevar .. suntem firi diferite, dar ne completam reciproc. Una are ceea ce celeilalte ii lipseste. Si e super asa. Uneori mi'as fi dorit sa am ceva din 'nebunia' ta. Cred ca as fi fost si eu altfel. Ea e prietena mea, este tot ceea ce eu nu sunt, cea care ma accepta cu toate defectele mele.Pentru toate acestea te admir .. si iti sunt recunoscatoare. Multumesc, Geo. :*


al treilea post.(still waitin')

Am ajuns la o concluzie. De fapt ideea o stiam de mult, insa acum e mai concreta.

De fiecare data asteptam ceva.
Asteptam : sa sune telefonul, sa primim un raspuns, ziua de maine, rezultatele unei teze, sa treaca timpul, un mail, sa inceapa un film, sa iertam, sa fim iertati, ca cineva sa'si recunoasca greseala, sa vina vacanta, sa intalnim pe cineva drag, sa terminam de citit o carte, sa se downloadeze o melodie, noutati, sa visam, sa uitam, sa zambim, sa nu mai picam in aceeasi capcana, sa ne fie recunoscute meritele, sa fim admirati sau respectati, sa vina ziua noastra, sa vedem cine isi aminteste de aceasta, sa ne schimbam look'ul, sa dormim, sa mancam, o supriza, sa avem prieteni adevarati, sa iubim, sa fim placuti, sa vedem rezultatele unei diete, sa fumam, sa ne treaca durerea de cap, sa iasa soarele, sa ploua, sa respectam regulile (sau sa le incalcam), sa schimbam pe cineva, sa speram, sa credem intr'un vis, sa fim fericiti ... pe deplin. [...]

Mereu vom astepta cate ceva. Ideea e ca in viata nu primim mereu tot ceea ce ne dorim, si cand primim, e prea tarziu .. nu mai avem nevoie :).

al doilea post. (aberatii.)

Recitind acel 'survey' completat pe hi5 (pe care l'am sters de curand, ma stresa) .. ma gandeam sa scriu si aici acele 'overused phrases' .. la care sper sa renunt cat mai curand .. uneori le gasesc chiar vulgare :-s .. So .. avem asa ..

1) la naiba
2) hai frateee ..
3) mdeah ..
4) cacat
5) si ce mai faci .. ? (desi e un obicei absolut tampit sa ma trezesc in mijlocul unei discutii intreband asta ... :"> )
6) eh ..
7) neah ..
8) stai chill
9) mata!
10) in fine ...
11) pnm (pana mea)
12) evident ..
13) pai il/o bag pe unde a iesit (asta e vulgar:">)


sper ca n'am uitat nimic :-? ..

primul post azi.

Niste ganduri i'au revenit in minte. Cineva ii spunea asa " - Il iubesti ? - Nu .. asta nu e iubire! "

In DEX explicatia sta in felul urmator :
"a iubi, iubesc, vb IV. Din sl. ljubiti 1. Tranz. a nutri o mare afectiune pentru o persoana de sex opus, a fi indragostit de cineva; (relf. recipr.) a avea relatii de dragoste cu cineva. (Intranz) Pan-eram de nu iubeam, Unde ma culcam, dormeam (Pop.). 2. A tine foarte mult la cineva sau ceva."

Asa si ? Asta sa fie tot ?
Nu cred ca a ajutat'o cu nimic. Sau cel putin. Nu cum si'a dorit ea.
Crede totusi ca un dictionar nu ii va spune ceea ce simte, ci mai degraba semnificatia sentimentului (intr'un fel).
Si pentru ca nu a spus 'Te iubesc' .. asta nu e iubire. Sau da ?

Dar gandurile la aceea persoana, coincidentele ?

dar totusi .. il iubeste sau nu ?

"..pentru ca în dragoste nu ma pricep deloc, iar la scoala nu invatam despre asa ceva, desi imi vine sa cred ca asta e lucrul cel mai de capetenie în viata. La ce-ti folosesc atâtea cunostinte daca nu stii cum sa-ti conduci inima?"
("Elevul Dima dintr-a saptea", Mihail Drumes)

cam da .. il iubeste. Dar cu voce tare nu o va spune, nimanui.


marți, septembrie 2

aici nu stiu.


Ma simt ciudat de ceva zile incoace. Parca fiecare vrea ceva de la mine, si sa mor de va inteleg. Mama zicea ca m'am schimbat, ca incep sa fiu cum vrea ea. Adica sa gandesc matur. Stai linistita,tu, .. ca le am si eu pe ale mele .. si ma descurc. Ideea e ca n'am apucat sa spun tot ce am de spus .. Si nici nu cred ca o voi face vreodata (sau prea curand) .. vei ramane uimita daca ai stii ce teatru ieftin trebuie sa joc .. interpetand un rol nepotrivit. Putin imi pasa daca citesti asta, insa nu stiu cat vei reusi sa intelegi, sincer .. nici eu nu am cum sa o fac. La dracu .. intr'o zi masca va cadea.

luni, septembrie 1

E aici .. aproape.


" Fericirea e un lucru greu de gasit. Dar in cautarea lui, merita sa alergi toata viata. "

Pe masura ce creste si ne maturizam in gandire .. oare realizam cat de norocosi suntem ? Cat de mult conteaza ca existam si cat trebuie sa pretuim fiecare clipa ? Fiecare gura de aer pe care o respiram ?

Consider ca suntem prea orgoliosi, mult prea nemultumiti de tot ceea ce ne inconjoara. Tindem mereu sa cerem mai mult, sa tanjim dupa ceea ce vedem la ceilalti, neintelegand ca ceea ce vrem este de fapt in curtea noastra. Omul este facut sa plece in cautarea fericirii, si se considera implinit daca o gaseste si reuseste sa o pastreze alaturi de el, asa parca se spune, nu ?

Eu cred ca fericirea nu are o definitie. Ca si iubirea, este vazuta altfel si diferit prin ochii fiecaruia dintre noi. Noi stim care sunt lucrurile care ne fac fericiti, acelea marunte si poate nesemnificative, doar acelea dau un strop de culoare vietii. Desi nu recunoastem, noi chiar suntem fericiti. Nu pe deplin, caci fericirea completa nu exista. Insa suntem.

Si daca nu poti atinge acel ideal mult visat, nu trebuie sa fi trist. Ci doar increzator in continuare. Nu spera ca o dorinta sa se indeplineasca din prima. Trebuie sa pui si tu de la tine.

no sense.



- Stii .. as vrea sa'ti cer si eu o favoare ..
- Da, orice .. spune.
- Vreau sa invat ceva .. si am nevoie de un profesor. Ma gandeam ca ai fi cel mai potrivit.
- Ce anume vrei sa inveti ?
- Invata'ma sa te urasc.
- De ce ?
- Pentru ca a te iubi am invatat singura. Si am picat examenul.

...


[Nu incercati sa intelegeti. In fiecare cuvintel fantezist, exista un gram de adevar.]

niciuntitlu.

"Por mas que lo pienso no comprendo
Como puedo odiarte al mismo tiempo
Que me muero por estar cerca de ti...

Como dos sentimientos tan distintos viven hoy dentro de mi..."

Acum e doar o amintire.[summer 2008]


A trecut. Bine, mai sunt 2 saptamani. Dar vor trece si acestea mult prea repede. Uhmm .. ar trebui sa'mi fac bilantul. Ce am facut vara asta ? Pai .. in primul rand .. m'am apropiat foarte mult de o persoana tare deosebita:X .. si imi pare rau ca nu am facut asta mai devreme (cine stie cunoaste) ; am umblat aproape zilnic prin toate parcurile posibile .. am facut poteca intre tei si circ :)) .. am ras mai mult decat puteam sa rad vreodata .. caterinca maxima cu nebunele .. dar am si plans la greu ..am petrecut mai mult timp cu var'mea decat am facut'o pana acum .. am stat pe mess pana dimineata .. si m'am trezit deosebit de tarziu .. mi'am facut o si mica schimbare de look (nah sa ma laud si eu :">) .. mi'am dat seama care imi sunt adevaratii prieteni (putini la numar, dar buni), am aflat unele lucruri pe care inainte nu le puteam crede, m'am schimbat (ma refer la mentalitate si atitudine, i'm proud for that:x.) .. am reusit sa fac ca relatia cu ai mei sa se bazeze in primul rand pe incredere, si asta e mai mult decat bine .. pentru prima oara am baut la greu .. si n'am reusit nici macar sa ma ametesc ... era sa ajung felul principal pentru 2 ursi flamanzi (vezi articolul cu Sinaia 2008.) .. am facut primele poze cu aparatul digital (cumparat, evident, cu intarziere) .. am ascultat toate felurile de muzica posibile .. am cunoscut persoane noi ...am avut si o perioada 'sad' .. dar a trecut .. am citit in jur de 15 carti .. am reusit sa'mi fac curat in pc (minuneee!!) .. am scris mult si pe blog :"> .. m'am bucurat de viata . :x ..


Pot spune ca ar mai fi ceva de care imi pare rau .. insa nu regret nimic :).