miercuri, decembrie 31

Happy New Year!


Uh .. iata-ma scriind si in ultima zi a anului, in timp ce mama striga la mine sa ma apuc sa tai ciupercile caci mai este multa treaba de facut. Sincer nu stiu de ce se agita atat, dat fiind faptul ca anul asta facem revelionul acasa singuri. Si daca tot stau acasa, o sa profit si eu un pic. Dupa ce ciocnesc cu ai mei un pahar de ceva la miezul noptii, cred ca ma bag la un film,2,3 .. cate or fi .. si cat reusesc sa raman treaza (anul trecut am stat pana la 7 dimineata, poate acum depasesc recordul :>). Ce pot sa mai zic ... un an nou plin de sanatate, bucurie, impliniri si multa iubire pentru toti! La multi ani 2009!! ..

V-am pupat, ne auzim zilele urmatoare :*

Spune-mi, ce-a mai ramas in loc de suflet si cu ce pret ?

marți, decembrie 30

Despre increderea de sine.



Ca sa poti intelege o persoana, partial (pentru ca in totalitate nu vom putea niciodata, am mai discutat pe tema asta in articolele anterioare) .. trebuie sa incerci sa faci un mic exercitiu de imaginatie pentru a te putea pune in locul respectivului/respectivei .. vazand astfel cum si ce anume gandeste. Nu e foarte greu, dar pentru asta trebuie sa ai si anumite cunostinte despre viata .. deci nu ii cere unui rasfatat ce se ascunde sub fusta mamei sa inteleaga o problema familiala, o relatie, sau mai rau .. ceva ce tine de comportamentul fata de sine, de modul in care ne percepem si ne acceptam.

Pai ... treaba sta in felul urmator. 'Misiunea' mea, ca sa ii dau o denumire mai formala intrucat 'treaba' mea suna prea .. uhmm .. nepotrivit:D .. este, dupa ce am purtat o luunga discutie cu un bun prieten, sa ma pun in locul lui si sa incerc sa exprim ceea ce acesta mi-a transmis. Caci este un subiect, o problema mult prea des intalnita .. ceva de care 'sufar' si eu. Poate iese ceva. Let's see.

Cum este atunci cand simti ca totul se prabuseste in jurul tau, cei la care tii nu pot depasi un anumit impas, si mai rau, tu insuti nu te regasesti.. nu mai stii cine esti, ce ai fost sau cine vei fi .. iar fiecare zi reprezinta aceeasi rutina din care vrei cu disperare sa evadezi. Vrei sa ajuti, insa exista acel ceva ce te trage inapoi. Cum poti ajuta pe altii, daca nu te poti ajuta mai intai pe tine ? Cum pretinzi ca il cunosti pe cel de langa tine, cand in cel ce il zaresti in oglinda vezi cel mai mare strain ?... Da, este vorba despre increderea de sine.

Ce este mai exact aceasta ? Pai ... dupa parerea mea, nu cred ca ar o definitie anume. La fiecare dintre noi se manifesta intr-un mod diferit, intrucat si noi ne diferentiem intre noi. Increderea in sine nu este acel ceva ce detii inca de la nastere, ci acel ceva ce obtii pe masura ce cresti, te maturizezi si iti formezi propria personalitate. In functie de evenimentele ce au loc in viata, increderea in sine poate fi pozitiva sau negativa. Cea pozitiva este determinata de relatiile bune cu cei din jur, cu familia, reusitele profesionale cat si cele din viata personala. Toate acestea vor contribui la creearea unei imagini de sine pozitiva ... dar absenta unei motivatii, unui impuls pentru a merge mai departe cat si numeroasele esecuri suferite pot duce la scaderea excesiva a increderii de sine, dar si a respectului fata de propria persoana.

Cu cat ne respectam mai mult nevoile si ne cunoastem limitele, vom invata sa ne punem in valoare, caci in general increderea de sine depinde si de capacitatea noastra de a putea face unele lucruri. Daca din start ne simtim incapabili de ceva, s-a dus si increderea de sine. Cum spuneam putin mai sus, de-a lungul vietii .. exista numeroase experiente negative care ne pot demoraliza total sau partial. Si din momentul in care o persoana isi pierde increderea in propriile forte, se va simti mult prea neputincioasa pentru a incerca sa se ridice din prapastia unde a fost aruncat cu sau fara voi sa.

Unii ar spune asa 'Ei lasa! Ii ajut pe x si pe y si asta ma va face sa ma simt bine! Ce mai contez eu?'. Asta e o mare greseala, pentru ca ... este foarte greu ca o persoana aflata intr-un impas sa poata accepta sfaturi de la o alta a carei situatii nu este cu nimic mai buna, ci dimpotriva.

" ..learn to accept yourself
'cause that's true
you can't love nobody else
until u love u "
[Nicole Scherzinger - Until you love you.]

Bine, bine .. destul cu filozofiile caci nu imi sta in caracter si nici nu am cunostintele necesare pentru a vorbi despre toate astea. Intrucat pot afirma ca ma regasesc in categoria celor cu un grad scazut de incredere in sine .. imi permit sa va spun ca-i tare urat! Mereu stai sa te gandesti 'sa fac asta ? aaa nu .. nu as fi in stare .. nu pot' .. si uite asa trece viata pe langa tine iar tu ramai macinat de ganduri si indoieli care nu iti fac niciun bine. Pentru a reusi, este nevoie si de putina nebunie. Da, nebunie! Caci a fi rational e ok, dar devine din cale afara de plictisitor cand incepi sa cantaresti fiecare situatie si tot nu gasesti nicio rezolvare. Neah! Si pan' la urma .. cum se recapata increderea in sine ? Paiii ... eu (desi nu ma consider un exemplu pentru nimeni!) am incercat asa .. m-am ocupat mai mult de lucrurile care imi fac placere, am incercat sa invat unele noi (gen .. alte chestii legate de scoala) si pe masura ce mi-am dat seama ca nu-i chiar asa greu pe cat parea si dandu-mi silinta am ajuns sa ma descurc mai bine decat as fi crezut, usor usor .. m-am simtit mai bine. Bine .. aici nu totul se rezuma doar la scoala .. desi stiti si voi bine, o nota sau o cearta cu diriga te poate demoraliza putin (daca tii la viitorul tau:P) .. increderea in sine o poti recapata si atunci cand te simti folositor si reusesti sa ii ajuti pe ceilalti. Parca altfel vezi lucrurile de indata ce un prieten bun, care a ascultat de sfatul tau, a reusit sa faca ceva ok intr-o anume privinta, nu ? :). Asa .. si nu in ultimul rand, TU. Da tu! Gaseste putin timp si pentru tine. Asculta ceva ce iti face placere (nu muzica de taiat vene, no way!), schimba-ti lookul (nu neaparat o schimbare radicala, si o carare mutata din dreapta in stanga poate face minuni!), zambeste mai des celor dragi, accepta un compliment sincer, dar fa si tu unul, ia-ti prietenii si cutreierati strazile fara o destinatie anume, razi si bucura-te de viata.

Pe masura ce ne maturizam intelegem altfel lucrurile. Insa adolescenta este varsta cand o imagine proasta despre tine te poate urmari toata viata. Nu va subestimati nici macar o clipa! Fiecare este unic in felul sau, are un rost si o valoare! Iar viata e mult prea scurta pentru a nu arata celorlalti de ce sunteti in stare :)

" Inchide ochii si respira adanc
Amintirile toate in mintea ta acum se strang
Nu-ti trebuie regrete timpul e scurt
Au fost bune si rele ce ti-au placut sau te-au durut
Speranta n-a murit si te-ai regasit ca intr-un vis
Inchis in tine dar prietenii sufletul ti-au deschis
Au fost cativa dar au contat inzecit
Si-au venit zile insorite dupa ce ploile te-au pus la zid
Orice ai face de tine nu poti fugi
E ca si cand te-ai privii in oglinda si te-ai mintii
Oriunde ai fi traieste clipa nu sta
Ca e pacat sa pleci si sa nu lasi ceva in urma ta
Fa-ti prieteni noi dar nu ai uita pe cei vechi
Ei au fost langa tine cand nu stiai de unde sa incepi
Chiar daca zambetul tau dureaza o clipa tu stii
Ca in spatele lui au ramas o mie de amintiri vii.

Cand te uiti in trecut vezi ca mai ai de mers ceva statii
Si cel mai mult conteza cum te vezi tu si nu altii
Magnatii vor putere iar noi un viitor mai linistit
Daca ai prieteni langa tine poti spune ca ai reusit
"

[Arssura feat Jazza & Adela - Oriunde ai fi]

luni, decembrie 29

'Cause inside I realize that I'm the one confused.


"I don't know what's worth fighting for

Or why I have to scream
But now I have some clarity
to show you what I mean
I don't know how I got this way
Maybe someday I'll be alright
So, I'm breaking the habit
I'm breaking the habit
I’m breaking the habit tonight!"


un sfat.

andrei bb: pretzuieste ce lasi in urma ta, dar nu atat de mult incat sa te opreasca din drumul pe care ti l-ai ales.

duminică, decembrie 28

I'm good at hiding my feelings. But sometimes it isn't a good idea.

andrei bb: neah nui bun stt
.aLeCsa: de ce?
andrei bb: nu e genu tau
andrei bb: adik u nu esti asa na
.aLeCsa: dar cum sunt eu?
.aLeCsa: :)
andrei bb: sensibila k o floare
andrei bb: da nu trandafir
andrei bb: k u nu intzepi
andrei bb: zi k nui asa
.aLeCsa: ...
andrei bb: da las k e bn
andrei bb: ar fi naspa sa fim amandoi la fel :))
andrei bb: :*
.aLeCsa: :))
.aLeCsa: :">
.aLeCsa : :*
.aLeCsa: stiu ca ai dreptate..
.aLeCsa: dar in lumea asta de rahat
.aLeCsa: e greu sa fi asa
.aLeCsa: :-j


" Totul e mai simplu decat pare. Doar pentru ca ne simtim noi mici, nu inseamna ca totul e mare.[Viata nu ma mai streseaza nicicum. E simplu : Daca nu simti, nu doare!] "

[cam de la asta a pornit..]


sâmbătă, decembrie 27

Let it go.


Mereu m-am grabit, vrand ca lucrurile sa aiba loc 'azi si acum'.

Mereu am vrut sa fac bine, si am sfarsit prin a face niste greseli prostesti.

Mergeam pe principiul 'ascultati inima' ... insa ghidandu-ma astfel, am uitat de ratiune, am uitat sa gandesc si cu mintea.

Mereu am crezut ca mai bine sa te astepti la rau, si sa se intample bine .. decat sa te astepti la bine, si sa se intample rau. Si tot punand raul in fata, nimic bun n-a iesit.

Mereu m-am asteptat sa fiu dezamagita.

Mereu am facut greseli si mi-am promis ca am sa invat din ele .. insa ulterior le-am repetat in mod inconstient.

Mereu am zis 'o sa ma schimb, voi fi altfel' ... si intotdeauna am lasat-o pe maine.

Mereu mi-am facut prea multe iluzii si am pus suflet cand nu trebuia.

...

Oare n-ar fi timpul sa schimb ceva ? Incet, fara graba ... dar eficient. Mai mult ca oricand, ma declar complet nemultumita de mine. Si asta e cel mai greu ... cand tu insuti nu te mai suporti. Atunci incepe lupta grea.

Insa din toate astea ... concluzionand .. imi permit sa va spun ca indiferent de ceea ce ar spune ceilalti, voi trebuie sa fiti cei care va cunoasteti cel mai bine. Sa fiti constienti de valoarea voastra si ce ceea ce puteti face. Nu ceilalti, voi! Pentru ca mereu se va gasi cineva care sa isi dea cu parerea, unii vor spune ca mai bine alegeti calea A, altii vor opta pentru calea B. Stiti vorba aia ... asculta-i pe toti, dar fa asa cum vrei tu! Folositi-va propria intuitie, si chiar daca gresiti .. sunt greselile voastre ... si veti stii cand si daca va fi nevoie sa le reparati :). Caci fiecare palma primita de la viata, va reprezenta inca o caramida adaugata la zidul fericitii voastre .. stiti vorba aia .. necazul te educa. Bafta.

vineri, decembrie 26

Planuri si nu prea.

Ieeeeiiii .. ca bine a spus cine o fi spus ca atunci cand esti trist/nervos/cu 'broken heart' poti scrie mai mult .. mai bine .. cuvintele umpland foaia aproape singure. Caci nu trebuie sa ai un anume vocabular sau sa fi citit 9875958735897439 de carti pentru a formula cateva fraze .. pur si simplu scrii exact ce simti, fara sa te mai gandesti 'Vai .. oare va citi x,y,z ce am scris?' . La naiba .. who cares ? Mie cel putin nu imi pasa.

Craciunul aduce mereu cu el aceeasi stare (pentru mine). Nostalgie ..tristete, etc. Parca nu mai e la fel ca atunci cand eram mica. Sau poate, crescand.. vad lumea cu alti ochi, descoperind ca nu-i asa cum o credeam in copilarie. Uhmm ..trist.

Dat fiind faptul ca anul nou se apropie cu pasi repezi iar mie imi plac lucrurile noi .. respectiv inceputurile sau sfarsiturile ... acele etape din viata din care se desprinde cate-o invatatura .. sunt acele momente cand avem prilejul de a o lua de la capat, de a vedea ce nu am facut si ce vrem sa facem in continuare. Nu imi plac planurile pe termen lung, insa imi place sa imi fixez anumite tinte pe care sa incerc sa le duc la bun sfarsit. In 2009 vreau :
* Sa invat mai bine .. sa trec la mate (neah, glumesc ... trec oricum, dar vreau macar media 6!)
* Sa ma inteleg mai bine cu ai mei .. fara certuri cu mama .. fara discutii contradictorii cu tata.
* Sa imi tin prietenii aproape si sa nu-i pierd (nu as fi la fel fara voi, va iubesc!)
* Sa fiu mai putin naiva .. sa nu mai pun la suflet orice fleac ... sa invat mai mult din greseli.
* Cu putin noroc .. sa ies din tara la vara (Greece, here I come :>)
* Sa citesc mai mult ... sa invat sa vorbesc :))
* Poate ma las si de injurat :">
* Sa invat sa aleg ... sa iubesc din nou :)


Lista poate continua. Dar momentan cred ca ajunge.
Simyniku' : o data ce esti adolescent
Simyniku' : simti nevoia sa fi iubita... vezi prea multe telenovele
Simyniku' : auzi prea mult povesti.
.aLeCsa: exaaaaact ..
Simyniku' : vrei sa traiesti si sa ai si u experientza aia
Simyniku' : e perfect normal;... nu e egoism.. si mai mult
Simyniku' : curiozitate..
.aLeCsa: mah si nu e vorba doar despre iubire
.aLeCsa: si totul in jur asa..
.aLeCsa: de ce suntem asa falsi ?
.aLeCsa: :)
.aLeCsa: stii cat urasc vorba asta
.aLeCsa: 'de craciun fi mai bun'
.aLeCsa: parca in restul anului nu poti fi ..
.aLeCsa: ne opreste cineva?
Simyniku' : nup.. da craciunu e o zi speciala
Simyniku' : si atunci tre sa scoti la iveala
.aLeCsa: orice zi
Simyniku' : o latura
.aLeCsa: e speciala
Simyniku' : care multi o tin ascunsa
.aLeCsa: daca stii cum sa o faci sa fie speciala
.aLeCsa: :)
Simyniku' : in restu anului
Simyniku' : exact
Simyniku' : aici nu te contrazic..

I won't cry.

" ... no .. I won't shed a tear .."

Inteligente versuri. Nu vreau si nici macar nu pot sa plang. Iata cum lucrurile au mers exact cum nu imi doream, dar in mare parte stiam ca asa va fi. De ce ? Pentru ca asta-s eu, pentru ca lucrurile bune nu sunt menite sa fie pentru mine, d-aia.

Simt cum ma sting incet pe dinauntru. Cate putin in fiecare zi. Si nu-mi mai pasa de nimic. Pentru moment. Catre prieteni ... tin sa va anunt ca Alexa pe care o stiati voi ... copila aceea fraiera ce visa frumos si credea in ceea ce nu exista [...], a murit. Ma rog .. suna tragic spus asa. Pe scurt, nu mai exista. Stiu ca par a fi cuvintele unei taietoare de vene .. mdaa ... bine .. n-am sa o dau niciodata in extrema asta. Si asa, viata mi-a demonstrat ca la un anume capitol, nu are rezervat nimi bun pentru mine. Iar atunci.. ce sens are sa sper, sa cred ? Daca inainte eu eram cea care vroia sa mearga mai departe .. sa faca pe dracu-n patru ca sa isi vada visul devenit realitate .. eh .. iata ca acum s-au schimbat lucrurile. NU mai vreau nimic de genul asta. M-am decis. Dar nu, asta nu inseamna ca ma dau batuta, pur si simplu .. las lucrurile sa isi urmeze cursul firesc fara sa misc un singur deget pentru a schimba ceva. Daca un lucru e menit sa fie, atunci va fi. " Y si el amor llega, llegara despues. "

"-Adu-mi aminte sa nu mai dau 2 bani pe cuvinte-" -> asta e geniala. Nu e formulata de mine, e culeasa dintr-o melodie daca nu ma insel ... oricum .. e plina de inteles. Si dupa asta ma voi ghida de acum incolo. N-am sa ma mai las 'furata de peisaj' .. cum se spune .. pentru ca aparentele inseala de cele mai multe ori. Voi lua lucrurile asa cum sunt. :)

Uhmm ... si tare as vrea sa ma pot tine de cuvant.

Decembrie.

"... S-au revazut dupa o perioada indelungata. Intalnirea insa, a fost mai rece decat vremea de afara. "

- Hei .. nu credeam ca voi da de tine aici.
- Aaa .. tu erai.. (oarecum surprinsa de prezenta lui).
- Asteptai pe cineva?
- Nu tocmai.. stii ca imi place mult locul acesta. Ma ajuta mult sa meditez.
- A .. inteleg.
- Ce anume intelegi ?
- Tot.
- Oare ?
- Hai sa incetam o data cu jocul asta. Nu mai suntem copii.
- A pomenit cineva ceva de vreun joc ?
- Si ceea ce faci cum se numeste ? ..
- Asta vrei tu sa crezi. Stii ... nu mai esti de mult cel care putea sa-mi schimbe alunge tot zbuciumul interior doar printr-un zambet, sa ma faca sa cred si apoi sa ma lase confuza. S-a cam dus vremea ta ... intelegi ce zic ?
- Eh hai .. nu o lua chiar asa. Nu ti-e bine, simt asta.
- De cand simti tu ce se petrece cu mine ?...
- Pff .. nu fi prostuta. Stii bine ca-mi pasa...altfel nu imi bateam gura degeaba.
- Haha .. nu baiete ..prostuta as fi daca ti-as da crezare. Adu-mi aminte sa nu mai dau doi bani pe cuvinte...

...

- Nu vrei sa-mi spui ce ai, nu ...?
- Are rost?
- Esti de belea ... iar vrei sa o iau de la capat ?
- Nu, pentru ca nu mai vreau sa te ascult .. sincer.
- Ok .. o iau altfel. Iti cer sa imi spui ce e cu tine ... pe mine nu ma poti minti ..
- Si ce conteaza ce imi ceri tu ? Si eu am cerut multe si nu am primit nimic .. asa ca nu te chinui ..
- ...
- In orice caz .. daca m-ai cunoaste asa bine pe cat pretinzi .. ti-ai da seama si singur. Uhmm .. cred ca nu mai am ce face pe aici .. o zi buna :)

Si pleaca.. El ramane fara replica privind-o cum se indeparteaza.

"..but she was a smart girl .. until she fell in love. And you're just a boy .. and you don't understand "

miercuri, decembrie 24

Merry Christmas !


Iata ca a venit si ziua asta. O zi mult asteptata de cei mici ... bradul e impodobit .. toti il asteapta nerabdatori pe Moshul. Uhmm .. ce bucurie. Ce fac acum ? Tastez, mananc portocale si ascult colinde. Suna cam asa 'all I want for Christmas is youuuuu' :)). Mda .. vezi sa nu :).

Ce pot sa zic .. vroiam ca articolul acesta sa aiba si o mica doza de optimism in el. Dar dat fiind faptul ca nu ma aflu in cea mai buna stare... cateva cuvinte si un mic zambet e tot ce pot oferi. Paiiii ... cu ocazia frumoaselor sarbatori de Craciun, va doresc multa sanatate .. strangeti-i pe cei dragi in jurul vostru si bucurati-va de aceste zile, invatati sa fiti mai buni .. fie ca Moshul sa va aduca tot ce va doriti, sa aveti parte de tot ce va lipseste .. si nu stiti. Craciun Fericit !!



Uhmm.. ce i-am cerut eu Moshului ? O inima intreaga. [Poate s-a ratacit pe drum, dar cine stie .. vine el pan' la urma:)]

luni, decembrie 22

Inca o poveste.

Te afli intr-una din zilele alea cand simti ca totul merge mult prea prost si starea ta de 'n-am chef' e mai mult decat evidenta. Stai pe coridor discutand cu o colega vrute si nevrute. Ca din reflex intorci capul spre scari. E chiar el. Mandru, merge perfect drept. Poarta una din camasile care ii vine mai mult decat perfect.

Zarindu-i pletele simti cum ti se pune un nod in gat. Ritmul batailor inimii se accentueaza. Ah! Si ce privire! Brusc ti se inmoaie si genunchii. Ai da orice pentru un scaun sau ceva de care te poti sprijinii. Si te faci ca nu-l vezi, dandu-te interesata de discutia cu cea de langa tine. Imposibil. Se apropie. Cobori privirea intr-o carte pentru a-l putea analiza mai bine. Urechile ti s-au inrosit. Noroc ca ai parul lung si nu se observa. Pfiiuu..ce usurare! Pe nesimtite vine si gandul negru insotit de frustrare : Nu poate fii al tau! Ba chiar poate avea pe alta. Dar nu ... nu mai conteaza.

Deodata auzi un 'Buna' insotit de un zambet timid si o privire calda. Ii raspunzi cu acelasi zambet si o voce tremuranda. El grabeste pasul. Tu ramai sprijinita de perete si il privesti cum se indeparteaza. De indata ce dispare, ramai fermecata .. visand.


[In fiecare bucatica fantezista exista si un gram de adevar.]

Am fost candva acolo si n-am uitat.

Circ...
Motodrom...

Tei ...

Mda .. m-a apucat nostalgia. Pai .. sa va explic .. lucrurile stau in felul urmator. Ma trezesc, primul lucru pe care il fac e sa deschid pc-ul, ma spal pe fatza .. etc. Ma gandeam ca era si cazul sa fac putina ordine in pc, prin foldere si documente (doar mi-am facut curat in camera, wow!). Aveam puse deoparte in 'Do not touch!' lucrurile de asta vara. Si de indata ce m-am uitat peste toate pozele, mi s-a pus un nod in gat. Toata vara mea se leaga (in mare parte) de aceste parcuri. Uhmm .. sentimente, emotii, nervi, lacrimi si zambete ... se regasesc in plimbarile zilnice facute acolo. Mi-e greu sa explic in cuvinte tot ce-mi trece prin cap cand imi amintesc. Absurd a? Cat de mult te poate marca un loc, o alee, niste bancute ? Mult, cel putin pe mine.

[...]

Iti aduci aminte, Geutzo, cand umblam de nebune, de la 5 si pan' la 9 seara (haha..si acum tin minte orele) cu 'No air' la casti .. ?
" - Alexaaaaaaaa .. Mihaiiiiiiiii :-s:-s ... aaa .. buna:D "
...

" - Fata e prea dubios 182-ul ala ... :-? .... _|_ " =))))))))))))

Sau tu, varmeo .. mai stii cand stateam pe banca, stii tu unde .. la locul acela * ... si lasasei la telefon pe repeat 'Spin - Aiurea' ... si ni se rupea grav ca mai era si lume in jur .. noi ne descarcam cum stiam noi mai bine ? :)

* locul acela ( pentru necunoscatori ) ... e locul unde am simtit ca Cel de Sus stie cum aranjeaza lucrurile ... pfff ... si inca cum; locul unde trecutul a devenit prezent si am tinut cu tot dinadinsul sa devina si viitor.. insa nu a fost sa fie. (cine stie cunoaste, iar 'identitatea' locului respectiv prefer sa o tin pentru mine).

Acum ma mai plimb pe acolo, chiar de-i frig afara si nu mai e aceeasi atmosfera ('trupa de shoc' .. imi lipsiti :( )... stiu ca nimic nu mai e la fel. Au fost mult prea multe ... care intr-un final s-au prefacut in scrum.

Nu ma intereseaza si nici macar nu stiu cum voi gandi maine, poimaine sau peste 10 ani. Tot ce stiu e ca tu vei ramane acolo, undeva ascuns in inima, gandurile si amintirile mele de adolescenta. Sa nu iti inchipui ca am sa divulg ceva. Toti obisnuiesc sa isi dea cu parerea, insa intrebarea e, daca e cineva care intelege cu adevarat cum au stat lucrurile candva ? Iti spun cu mana pe inima, nimeni. Dar e mai bine asa. Si totusi, hai sa fiu serioasa! Zilnic ducem o lupta nesfarsita intre subconstient si constient .. lupta care pare ca nu se mai termina. Iar aceasta e cea mai dura dintre toate, lupta cu tine insuti.

[...]

p.s : N-am sa uit:)

duminică, decembrie 21

Daca toate trec, de ce n-ar trece si asta ?


"Prea multi vad viata in alb-negru, putini o vad in culori

Iar diferenta dintre noi e de la buruieni la flori

Pentru ca diamantele scumpe se gasesc doar in noroi.."


Incearca sa zambesti, urmeaza sfatu':

"Fii fericit, toate trec, bah, da-le dracu".



Last Christmas I gave you my heart.


" And the very next day, you gave it away .. This year, to save me from tears.. I'll give it to someone special .."

Cam asa se continua melodia. Uhmm .. frumos spus. Mi se cam potriveste. In fiecare an, cand se apropie sarbatorile .. ma incearca o stare de melancolie asa, dar si una de bucurie. Inca ma simt ca un copil care acum cativa ani inca credea in Mos Craciun si astepta cu nerabdare sa se trezeasca dimineata pentru a descoperi cadourile mult asteptate sub bradul frumos impodobit. Asta reprezenta Craciunul pentru mine pe vremea aceea. Cadouri, emotii, colinde, dulciuri, zapada, sanie si derdelus .. elementele specifice perioadei. Dar am descoperit ca aceasta sarbatoare nu consta in partea materiala, ci in ceea ce transmite, in sentimentele ce isi fac loc in sufletul fiecaruia dintre noi. Poate multora li se pare ca aberez ... dar de mult nu mai vad Craciunul ca acel prilej in care sa le cer alor mei ceva anume pe motivul 'hai mami, totusi e Craciunul ...'. Neah.. Craciunul e mult mai mult decat atat. E liniste, e caldura.. e bucuria de a-i avea pe cei dragi alaturi, langa sufletul tau. Si asta .. chiar nu se poate compara cu nimic altceva. Daca gasiti voi ceva mai presus de asta, astept cu nerabdare sugestii :).

Anul trecut, de Craciun .. se poate spune ca incepusem un nou capitol din viata, ma simteam ca un om nou, plina de sperante si cu gandul ca dupa toate cele ce au fost, va rasari soarele si pe strada mea. Insa nu a fost sa fie. A durut (si poate inca doare), dar sunt cateva lucruri in viata pe care nu le putem schimba, oricat de mare ne-ar fi vointa. A fost un an greu .. din toate punctele de vedere, am intampinat situatii noi, la care pana acum nu m-as fi gandit .. am ras din toata inima, dar am si plans pana am simtit ca nu mai am lacrimi. Am cunoscut oameni noi, mi-am vazut adevaratii prieteni si am inteles care cum este. Si mai presus de toate, m-am schimbat si am invatat sa ma accept asa cum sunt, cu bune si rele. Dupa toate acestea, pot spune ca nu regret nimic. Intr-adevar, nu a fost cel mai bun an .. insa nu l-as da pe niciunul. Din greseli se invata ... si tot raul spre bine. :).

Inca nu mi-am facut 'lista' cu ce anume imi propun pentru 2009, dar voi reveni.