vineri, februarie 27

.. Iti mai ia mult sa intelegi ce vreau sa faci ?

joi, februarie 26

" Ramai copilul care mi-a umplut viata. "


copyright Raluca.

miercuri, februarie 25

Locul acesta nu avea nimic deosebit, in absenta lui.


Ieeeeeiii :x .. am terminat Luna Noua. Alta carte geniala. Va las cateva citate, care mi-au ramas in cap inca de cand le-am citit prima oara.


"... Locul nu era tot atat de minunat daca nu era scaldat in lumina soarelui, dar era frumos si linistit. Nu era anotimpul florilor de camp; pamantul era acoperit de o iarba deasa si inalta care unduia in bataia usoara a vantului ca valurile unui lac. Era acelasi loc ... dar nu pastra ce cautasem. Dezamagirea fu aproape la fel de spontana ca recunoasterea locului. M-am prabusit chiar asa, ingenunchind la marginea poienei si icnind de durere.
Ce rost mai avea sa inaintez ? Nu ramasese nimic aici. Nu era nimic in afara de amintirile pe care le puteam invoca ori de cate ori voiam, daca eram dispusa sa indur suferinta care le insotea. Si durerea imi cuprinsese intreaga fiinta. Locul acesta nu avea nimic deosebit, in absenta lui. Nu eram prea sigura de ceea ce sperasem sa simt aici, dar poiana era pustie, pustie de tot, ca toate locurile din jur. "

" ... Am dat din cap cu tristete. Dragostea e irationala, mi-am reamintit. Cu cat mai mult iubesti pe cineva, cu atat mai lipsit de sens devine totul. "

" ... La urma urmei, in cate feluri poti distruge o inima si apoi sa te mai astepti sa bata ? "

" - Nu sunt atat de puternic pe cat crezi tu ca sunt, spuse el.
[...]
- Fii serios.
- O, dar sunt, insista el. Te rog, vrei sa incerci sa asculti ce iti spun ? Ma lasi sa incerc sa iti explic ceea ce insemni tu pentru mine ?
[...]
- Inainte sa te intalnesc pe tine, Bella, viata mea era o noapte fara luna. Foarte intunecoasa, dar cu putine stele - puncte de lumina si motivatii ... Apoi ai traversat cerul meu ca o cometa. Brusc, totul a luat foc; exista lumina si frumusete. Cand n-ai mai fost, cand cometa a cazut peste orizont, totul s-a facut negru. Nimic nu se schimbase, dar ochii imi erau orbiti de lumina. Nu mai puteam sa vad stelele. Si nu mai exista nicio motivatie pentru nimic.
Voiam sa il cred. Dar ceea ce era viata mea fara el, nu invers, cea pe care o descria.
- Ochii tai se vor adapta, am murmurat eu.
- Tocmai asta e problema, ca nu pot sa se adapteze. "

Va urma.

marți, februarie 24

breakin' the habit!

Si pan' la urma ce-ti pasa tie .. ?

Ma simt excelent cand nu scriu articole filozofice, pline de cuvinte mari care nu mi se potrivesc. Azi n-am avut o zi prea reusita, testul de la mate mi-a pus capaaaac! .. E ultima saptamana cu nea Raducu ('tui chelia aia) ... dupaia o luna .. freedom :x ..

Ce fac acum ? Paii .. tocmai m-am uitat la un meci nu prea spectaculos .. Inter-Manchester .. Ronaldo ruleaza ca si acum 2 ani cand eram fana declarata si disperata :)) (inca duc dorul celor peste 1000 de poze cu el din pc .. dar trecem peste) .. momentan profit de ocazie ca a mai ramas jumatate de ora din ziua mamei .. ma indop cu ciocolata si beau sampanie. Singura. Restul dorm. Si noaptea-i a mea. Si mi se rupe graaaaaav ca maine iar va fi o zi naspa. Nici macar nu-mi pasa ce consideri tu. (scurt moment de revolta, o sa-mi treaca!).

Ceva de obiectat ? Asa ziceam si eu :) Mori ma!

[acest text este un pamflet si trebuie luat ca atare. Nu de alta, da-s prea ametita .. tastele le nimeresc din 2 in 3 .. asa ca mai bine ma opresc din scris decat sa incep sa zic alte tampenii.]

Later edit : Mi s-a urcat sampania la cap si doaree!! .. :-< .. imi cer scuze cand ma trezesc. Brb pana maine.

luni, februarie 23

n-am somn.




[A trecut o saptamana. Mi-e pofta de ciocolataaaaaaa! :( ]

Indifference makes us stronger.


Si pana sa ma contraziceti, am sa va spun si de ce consider acest lucru. Uhmmm .. pai .. majoritatea ar spune (cum o faceam si eu pana nu demult) ca indiferenta nu aduce decat durere, nervi si unghii roase (depinde de caz). Totusi exista si o parte pozitiva .. care desigur tine de mentalitate fiecaruia, implicit si de gradul de maturitate. Gandind inca precum niste copii, n-avem cum sa intelegem ca si indiferenta are rostul ei, uneori putand avea de castigat de pe urma acesteia, daca stim, evident, sa o folosim cu masura, de la un caz la altul. Dar pe masura ce inaintam in varsta, percepem altfel lucrurile, intelegem anumite chestii pe care demult oricat ne-am fi batut capul cu deslusirea lor, nu reuseam. Aici intervine si modul in care vedem viata, mai ales experienta ... care ne ajuta mult in maturizare.
Nu cred ca ai cum sa intelegi in totalitate ceva, o anumita intamplare, experienta & co. daca nu ai trecut macar partial prin aceasta.

Indiferenta poate fi ca si un cutit cu doua taisuri. Pe de o parte ne simtim mandrii, impliniti, ca o putem folosi si eventual da si rezultate .. dar pana la o concluzie, daca a meritat sau nu efortul .. ne toate pana la inima ca trebuie sa apelam si la aceasta metoda. Indiferenta implica si riscuri. Vorba aceea ' ce e mult, strica ' se aplica si in acest caz. O indiferenta subtila, naturala .. care sa trezeasca semne de intrebare si curiozitate este preferabila mai mult decat una totala, care sa nu lasa loc de eventuale intrebari ori care nici nu duce la vreun rezultat.

Extrema in care poate ajunge indiferenta este destul de urata si dificil de suportat, in special cand incepem sa ne facem procese de constiinta ' oare am exagerat ? oare o fi bine asa ? '. Trebuie sa recunoastem, suntem oameni, avem un orgoliu deseori nemasurabil .. si de ce nu .. in momentul in care simtim ca am reusit sa lovim dur cu indiferenta, cand intrebarile celuilalt sunt multe, iar raspunsurile noastre lasa mult de gandit, fiind scurte, cu o doza de ironie in ele .. ne simtim bine asa-i ? Apoi, peste un timp .. urmeaza sentimentul de vinovatie. Iti este jena de ce-ai facut si te simti ca un gunoi. Perfect de acord. Insa atunci cand esti convins de ceea ce vrei, si nu iti este teama sa risti, sperand sa castigi .. trebuie sa eviti prezenta proceselor de constiinta care nu fac decat sa faca loc indoielilor, gandurilor inutile ..pe care la varsta aceasta ... le avem cu carul. (imi mentin parerea, adolescentza e frustranta.)

Buuun .. destul am generalizat. Faza e ca .. ideea de 'articol legat de indiferenta etc' mi-a dat-o varmea in timp ce ne conversam si noi ca fetele .. sfatuindu-ne reciproc .. ea aratandu-mi o conversatie intre ea si un anume x .. legat de o anume relatie dintre el si o individa y. (bleah, sunt ca o problema de mate. fac o paranteza ..maine am test .. nea Raducu e baza, evident! Tineti-mu pumnii). Asa .. revenim :)). Ceea ce am inteles eu din respectiva conversatie .. lasand la o parte ca pustiul are varsta pe care o are .. si intre noi fie vorba .. nici nu prea e copt la mine, a zis cateva chestii care au ceva adevara in ele .. care consider ca se aplica si in cazul fetelor, si al baietilor.

Asa ca, fetelor/baieti .. ca o concluzie .. Indiferenta doare, poate stiti asta mai bine decat mine .. insa atrage al dracu de tare. Insa pe langa indiferenta, trebuie lasat loc de interpretare. Daca mergeti numai pe premiza 'indiferenta pan' la capat', cel/cea care doreste sa se bage in vorba sau cine stie, depinde de caz, va renunta din prima. Intr-adevar .. nimanui nu cred ca-i place genul de persoane care se las usor cucerite .. altfel, unde mai e satisfactia ca ati reusit sa rezolvati ceva daca respectiva fata ori respectivul baiat va cade in brate dupa cateva vorbe dulci si-un zambet ?

Oricum, (si aici tre' sa iau si eu aminte), fiti destepte .. nu faceti pe inabordabilele dar nici nu procedati precum am scris un pic mai sus .. cheia e undeva la mijloc .. acolo unde exista un echilibru intre cele doua variante, aceea e solutia..si depinde doar de voi sa ajungeti unde vreti. Evident ca fiecare persoana vede lucrurile in felul sau, si abordeaza situatia intr-o maniera diferita .. insa eu asa gandesc.




[uhmmm .. si ca tot vorbeam de unghii-n gat >:). ..]

sâmbătă, februarie 21

" Pentru prima data, dupa mult timp, nu stiam la ce sa ma astept a doua zi dimineata. "

Uhmda .. cred ca era timpul sa scriu si eu despre noua mea (mare) obsesie. Twilight .. sau pe romaneste 'Amurg' .. mi-a ajuns la inima. Filmul mi-a placut .. Robert Pattinson e baza :x .. in rest nu mi s-a parut nimic iesit din comun. Cartea insa, e incomparabila. Am citit primul volum intr-un ritm rapid, curioasa fiind ce se va intampla mai departe. Nu am cartea acasa, e imprumutata .. caci vroiam sa postez (cu intarziere) cateva citate. Momentan citesc Luna Noua (New Moon), al doilea volum al seriei .. care pana acum mi se pare ceva mai bun decat primul, e mai altfel .. mai profund. M-am oprit asupra capitolului pe care tocmai l-am terminat .. 'Trezirea' .. Ce mi-a placut mie mult .. :


" ...Am tinut-o pe Jessica de vorba la reclame ca sa le pot ignora mai usor. Dar m-am impacientat cand a inceput filmul. Un cuplu tanar se plimba pe plaja, tinandu-se de mana si vorbind despre afectiunea lor reciproca cu o falsitate gretoasa. Am rezistat impulsului de a-mi acoperi urechile si de a incepe sa mormai. Nu platisem sa vad un film romantic.
- Credeam ca am ales filmul cu monstrii, am soptit eu Jessicai.
- Pai, este filmul cu monstrii.
- Si atunci de ce nu mananca nimeni pe nimeni ? am intrebat eu cu disperare ... "

...

".. Nu vedeam niciun motiv sa imi fie teama. Nu-mi puteam inchipui niciun lucru de care ca imi mai putea fi frica, cel putin nu fizic. Este unul dintre putinele avantaje atunci cand pierzi totul .. "

" .. -Bella, opreste-te chiar acum!
Muschii mi se blocasera imediat si imi inghetara. Pentru ca nu vocea Jessicai fusese cea care ma mustrase acum. Era o voce furioasa, frumoasa - fina precum catifeaua chiar si asa iritata cum era. Era vocea lui - aveam o grija incredibila sa nu-i rostesc numele nici macar in gand - si am fost suprinsa ca la auzul ei nu am cazut in genunchi, si nici nu m-am tavalit pe jos din cauza durerii provocate de pierderea lui. Dar nu simteam nicio durere, absolut deloc. "

" Am trecut in revista toate posibilitatile. Prima : eram nebuna. Asa ii numeau oamenii obisnuiti pe cei care auzeau voci. Posibil. A doua posibilitate : subconstientul meu imi dadea ceea ce credea ca am nevoie. Aceasta se numea indeplinirea dorintei - o alinare temporara a durerii, prin adoptarea ideii incorecte ca lui ii pasa daca traiam sau muream [...] Nu aveam voie sa ma gandesc la el. Era un lucru cu care incercam sa fiu foarte stricta. Bineinteles ca mai cedam, doar eram om. Dar reuseam din ce in ce mai bine sa fac asta, asa ca puteam evita deja durerea de cateva zile consecutive. Trocul era amorteala nesfarsita. Intre durere si nimic, alesesem nimicul.

[...] Mi-am facut griji - tarziu in noapte cand epuizarea provocata de lipsa de somn imi distrusese sistemul de aparare - ca ar putea disparea totul. Ca mintea mea era ca o sita si ca intr-o zi nu o sa mai fiu in stare sa-mi amintesc culoarea ochilor lui sau timbrul vocii sale. Nu aveam voie sa ma gandesc la ele, dar trebuia sa le tin minte. Pentru ca era un singur lucru in care trebuia sa cred.[...] Trebuia sa stiu ca el exista. Asta era tot. Puteam sa suport tot restul. Atata timp cat el exista. "

" Puteam sa traiesc cu asta. Nu simteam ca durerea s-ar fi diminuat cu timpul, ci ca devenisem destul de puternica sa o pot suporta. Pentru prima data, dupa mult timp, nu stiam la ce sa ma astept a doua zi dimineata. "


Cam astea ar fi .. foarte frumos formulate, zic eu. Daca vor mai fi (si sunt convinsa de asta), le voi posta.
.. Te ascunzi de cuvinte, dar nu poti de ganduri ... in ochii mei vreau sa citesti printre randuri. Daca dintre toate a ramas doar o amintire .. vei stii adevarul dintr-o singura privire.
Si iar apari zambind .. prelungind vara.
Cu tine tot ce era banal, acum prinde sens.
Acum as vrea sa intr-un lumea ta, se poate ?:)

vineri, februarie 20

Timpul nu mai are rabdare.


De cate ori ati simtit ca ati ratat o sansa pe care o asteptati de multa vreme ? Un simplu moment de neatentie .. un incident neprevazut .. si totul s-a dus (sau aproape). Ori eventual am considerat ca inca nu era timpul, si de fapt n-am pierdut nimic .. va veni si o alta ocazie si vom proceda corect, nu ? Eu cred ca nu .. caci desi ni se cere mereu acelasi lucru, rabdarea ne-am pierdut-o cu mult in urma .. cine ne-o mai da inapoi ? Se poate recupera cumva ?

Inexplicabil .. eu inca mai am rabdare. Caci mi-au fost de ajuns cateva discutii cu 'cei care se pricep' - asa ii numesc eu .. si am inteles cam cu ce se mananca toate astea. Tot ce regret .. este ca nu am facut ceea ce am simtit atunci cand trebuia .. fara sa-mi pese de eventuale comentarii, observatii .. presupuneri .. conta doar ce-mi dicta inima sa fac. Puteam s-o ascult .. dar n-am facut-o .. acum continui sa-mi bat capul intorcand situatia pe toate partile .. in stilu-mi caracteristic.

Si totusi .. chiar ca suntem niste marionete in mainile destinului. Ce ironie ..

joi, februarie 19

How can you see into my eyes like open doors?

Oare cum ar fi daca si eu la randul meu as uita de toti ?


Am cam revenit .. dupa o absenta indelungata .. si nu, nu va luati dupa articolele anterioare .. data postarii lor am modificat-o eu .. astfel ultimul articol a fost intr-adevar publicat pe 12.02 .. urmatoarele sunt de astazi.
Oricum .. ceea ce m-a adus aici de o stare de spirit nu tocmai la locul ei. Sunt foarte dezamagita .. de cam tot ce-i in jur .. dar in special de ceea ce am aflat. Si chiar nu ma asteptam. N-are rost sa o lungesc .. fie ca persoana respectiva se simte sau nu .. nu imi pasa. N-am de gand sa procedez la fel ca inainte .. sa fac totul numai pentru ceilalti .. am sa fiu si egoista. Desi nu stiu cum, voi incerca! .. Si da, tu ai vrut-o! ;)

Citez un status : Alex Z* : .. Nu mai fi suparata ca nu se merita .. ai cel mai valoros lucru de pe pamant .. prieteni adevarati :X

* un prieten deosebit. Apreciez sincer toate cuvintele frumoase ... si mersi si tie varmeo .. stii tu cum sa ma pui pe picioare.

O noapte placuta :)

marți, februarie 17

Vad ca am batut degeaba la prea multe porti .. oare cum ar fi daca la randul meu as uita de toti ?:)

luni, februarie 16

Si acum as vrea sa-ti pun intrebari multe .. dar stiu ca raspunsul va fi mereu cu puncte, puncte..

joi, februarie 12

De vorba cu ...


O sa spuneti ca sufar de mine postand conversatii & co, dar sunt unele lucruri pe care le spun si ma simt oarecum mandra de mine ca am facut-o .. so .. here it goes. (am scos numele respectivului ca sa nu pun pe nimeni intr-o lumina proasta or smth)


xyz: cand ma intalnesc cu o fata
xyz: raman fara cunvinte
xyz: nush ce draq sa mai fac
xyz: una in cap
xyz: si gata
aLeCsa: eh . tre sa treci peste asta :P .. cand o sa fi cu prietena ta ce o sa faci .. ? invinge-ti timiditatea .. ca nu te ajuta .. mai mult te inchizi in tine .. si nu-i bine asa..
xyz: pai si cum ?
xyz: ...
aLeCsa: in timp ..
aLeCsa: dar tre sa si vrei ..
aLeCsa: stii cum eram eu in generala ..?
xyz: cum?
aLeCsa: nu ridicam ochii din pamant .. eram retrasa asa :)) ..
xyz: ai baut ceva
xyz: ?
aLeCsa: dar usor usor .. am invatat sa ma integrez
aLeCsa: nu
aLeCsa: de ce?
xyz: de ti-a trecut
aLeCsa: nu mi-a trecut in totalitate..
aLeCsa: inca sunt destul de timida. ..
xyz: da
aLeCsa: dar am crescut, m-am maturizat :))
aLeCsa: si acum nu-i chiar asa evident
aLeCsa: :P
xyz: dar eu ma pierd de tot
xyz: nush ce sa mai fac
xyz: complet
xyz: alta lume
aLeCsa: te inteleg perfect ..
aLeCsa: si eu ma pierd .. foarte des ..
aLeCsa: dar e o chestie aici .. tre sa inveti sa te controlezi :P
xyz: dar eu cu baietii nu
aLeCsa: pai nici eu cu fetele:))
aLeCsa: e normal
xyz: dar la fete
xyz: total
xyz: :((
aLeCsa: toti trecem prin asta .. timiditatea o invingi in timp .. :)
xyz: da dar in momentele
xyz: cele mai importante
xyz: ....
aLeCsa: gandeste-te ca esti super baiat .. si n-ai de ce sa te inchizi in tine :P ..
aLeCsa: sau sa vrei sa pari altfel doar pentru a da bine ..
xyz: da
aLeCsa: cel mai bine e sa fi tu .. si totul e ok
aLeCsa: :)
aLeCsa: si noi fetele avem tendinta sa vrem sa parem altfel, doar pentru a impresiona ..
aLeCsa: dar e aiurea .. pentru ca nici baietii nu-s fraieri .. si se prind de asta ..
aLeCsa: dupaia picam prost..
xyz: da
aLeCsa: asa si voi :P .. nu tre sa va dati mari sau astea ..
xyz: eu prind greu
aLeCsa: ca n-aveti de ce..
xyz: asta e anturaju
xyz: asa si la mine
aLeCsa: pai si tu ce preferi .. ? sa fi la fel ca toti ceilalti .. ? sau sa simti ca esti altfel, dar deosebit prin faptul ca nu vrei sa-i copiezi pe restul ?:P
xyz: da
xyz: vreau sa fiu eu insumi
xyz: reusesc uneori
aLeCsa: si ce te opreste?
aLeCsa: foarte bine, continua tot asa ..
xyz: .......
aLeCsa: ca ai mult de castigat :)
xyz: tre sa caut o prietena
xyz: neaparat
aLeCsa: crezi ca o prietena te va face sa te simti implinit ..?
xyz: o mica parte
aLeCsa: mai intai trebuie sa te accepti pe tine, apoi sa cauti pe cineva sa-ti fie alaturi ..
xyz: ma face sa uit de multe
aLeCsa: pentru ca daca tu nu crezi in tine, cum poti cere altora sa faca asta?
xyz: suferinte
xyz: vrajeli
xyz: chestii
aLeCsa: da .. asa e .. si fetele si baietii din ziua de azi sunt mari javre .. majoritatea nu vad dincolo de aparente ..
xyz: nush ce sa fac
aLeCsa: si considera ca daca arati bine sau asa .. e de ajuns..
aLeCsa: cand de fapt..
aLeCsa: ceea ce ai in cap e mai important decat aspectul fizic :P
xyz: da
xyz: normal
xyz: da dar ca sa cunosti cum gandestre
xyz: tre sa vb cu ea mult
aLeCsa: nu neaparat..
xyz: mult ca sa o intelegi
aLeCsa: cand inveti sa cunosti oamenii
aLeCsa: e de ajuns sa schimbi cateva vorbe
aLeCsa: ca sa-ti dai seama de felul de-a fi al fiecaruia..
xyz: la tine e usor a avut cine sa te ajute
xyz: eu la fete e mai greu
aLeCsa: cine m-a ajutat ?
xyz: nush
xyz: asa zic eu
aLeCsa: neah .. nu m-a ajutat nimeni ..
aLeCsa: cam singura mi-am format personalitatea .. poate gandesc prost si gresesc .. dar asta-i felul meu ..
aLeCsa: nu ma mai schimb pentru nimeni si nimic ..:-j
xyz: da
xyz: dar tot il bat p-ala
aLeCsa: =)))))

...

leapsa2.

Am furat o leapsa, de la Kryssu. Uhmm .. ceva de genul :


Sunt: o visatoare incurabila
As vrea: sa pot face tot ceea ce-mi propun
Pastrez: poze vechi, oracole si alte amintiri.
Mi-as fi dorit: sa am ochii mamei, si o inaltime mai mica :))
Nu imi place: sa nu inteleg sensul unor vorbe sau priviri
Ma tem: de Dumnezeu
Aud: Zale - Ma topesc
Imi pare rau: ca deseori ii dezamagesc pe cei din jur
Imi plac: persoanele sincere
Nu sunt: falsa
Dansez: cand n-am ce face la pc
Cant: atunci cand imi place mult o melodie
Niciodata: nu-s in echilibru, sunt o fire destul de instabila (dah, defect.. stiu)
Rar: nu injur la nervi
Plang cand privesc: filme siropoase
Nu sunt intotdeauna: bine dispusa
Nu imi place de mine pentru ca: deseori ma subestimez
Sunt confuz(a): in unele privinte
Am nevoie: -
Ar trebui: sa fiu mai optimista


Leapsa merge mai departe laaa .. cine vrea s-o ia :P

miercuri, februarie 11

and I'm gonna make my own mistakes.


Yep .. ca tot mi s-a spus ca n-am mai scris de uhmm .. 3 zile (?!)..m-am gandit sa mai dau si p-aici . si asa .. cred ca asta-i singurul mod in care ma descarc, vorbind singura :)) .. bine . fara excese ca dupaia o iau razna (mai rau decat sunt).


Ce sa va mai impartasesc .. pai . sa spunem asa .. ma caracterizeaza o stare mai mult decat idioata .. cu nervi intinsi la maaaaxim. Câh! Urasc cu desavarsire sa ma simt judecata din toate partile, sa mi se spuna mereu 'ha, iar ai gresit!', 'vai, de ce nu gandesti matur?', sa tot repet ca nu am nevoie de ajutor, iar apoi sa mi se reproseze ca nu apreciez ca mi se vrea binele. Dragilor, eu inteleg. Desi considerati ca vorbiti degeaba si va 'bateti capul de pomana' cu mine, eu sunt mai mult decat constienta ca toate sfaturile si sugestiile n-ar trebui sa faca altceva decat sa ma ajute sa trec peste tot soiul de probleme & co. Dar nu-i atat pe simplu pe cat credeti voi. De ce ? Pentru ca nu e usor sa te simti mereu prins undeva la mijloc, incercand sa impaci pe toata lumea, nu e usor sa vrei sa faci bine, si sa ajungi sa faci numai rau celor la care tii, nu-i usor sa vrei ceva si sa nu poti savarsi acest lucru .. asa cum nu e usor nici sa lupti zilnic cu tine .. prizonier intre ganduri, imagini, amintiri cat si intrebari fara rost si raspuns.

Poate ma credeti sarita de pe fix, si nu va condamn. Uneori nici eu nu ma recunosc in fapte si gesturi. Dar de un lucru sunt convinsa si nu cred ca-mi voi schimba parerea. Oricat de ridicole sau deplasate ar parea ideile mele, n-am de gand sa ma las condusa, influentata sau cum vreti s-o spuneti. Cu atat mai putin daca gresesc. Vreau sa fiu eu cea care face totul pe dos, intr-un mod impulsiv (de altfel caracteristic in majoritatea situatiilor), cea care greseste apoi ii pare rau. Pentru ca acesta-i singurul mod in care ma voi maturiza intr-un final. Invatand din greseli si daca se mai poate, reparandu-le. Nu mentalitatea impusa de ceilalti te schimba, ci doar ceea ce intelegi tu ca e bine pentru tine, ceea ce consideri ca te va ajuta pe viitor. Desigur ca prietenii au rolul lor, insa (evident ca voi parea egoista) acestia au si asa zisa datorie sa te accepte asa cum esti, cu bune si rele. Cam asta imi doresc si eu .. cu alte cuvinte .. lasati-ma in pana mea .. chiar daca gresesc .. am sa vad si asta intr-un final ... poate ca nu sunt suficient de matura, poate gandesc al dracu de prost .. dar niciodata n-am obligat pe nimeni sa ma accepte.

" don't think you can tell me what to think .. I'm the one who knows what's good for me .. Gonna take the road I wanna take .. and I'm gonna make my own mistakes. "

Acum incep sa tin si la mine. Simt ca incep subit sa devin o egoista. Nu stiu daca e motiv de bucurie sau de dat palme. Dar vreau sa recuperez timpul pierdut .. considerand ca am dreptul macar la o mica parte din atentia pe care o ofer. Vreau sa invat sa ma accept, sa ma pretuiesc, sa castig batalia cu mine insami. Chiar vreau s-o fac.

Si recitind cele scrise mai sus, desigur si in articole anterioare .. observ cu o surprindere placuta ca m-am schimbat. Desi nu mi-am dorit asta, am facut-o crezand ca lucrurile vor sta altfel [...] .. totul e la fel, insa mie mi-a prins bine. Multumesc '...' .. chiar si pentru atat. :)


Aaa . sa nu uit. A inceput si scoala :> Nea Raducu ruleaza, as usual. (poate-mi da iar 5 ..)

vineri, februarie 6

Conteaza ? .. nu mai conteaza.


alex : nici tu n-ai aer ?

...

Mi-e dor. Si atat.

joi, februarie 5



Ramai copilul vesel indiferent de adversari, caci lumea e prea mica pentru atatia oameni mari!
Insa unele-ntamplari te marcheaza pe viata
Unii nu vor sa le-accepte..altii pe seama lor invata !
E-o lume de gheatza
Iar tu te-ncalzesti cu minciuni
...

Si daca imprastii ura in nestire, nu te-astepta sa primesti iubire :)

" As face orice compromis .. caci stiu de unde am plecat "


[De cate ori sa mai repet ca pot sa te astept?]

luni, februarie 2

O s-o intreb ce face in weekend.


" - Fred, de ce persoanele pe care le plăcem în acest moment sunt intangibile, şi cele tangibile sunt complet de neplăcut ? De ce continuăm cu chinuitoarele amatorisme ale jocului întâlnirilor amoroase ? De ce ne iubim prietenii şi ne plac necunoscuţii nepotriviţi ? De ce gândim ca nişte domni şi acţionăm ca nişte mârlani ?
- Jack, tu eşti îndrăgostit de Leila. E singura fată pe care o adori şi placi. Pare să scoată ce e mai bun din tine. De ce nu recunoşti asta faţă de tine însuţi şi apoi faţă de ea ? Aşa vei ajunge la o finalizare şi apoi poţi trece mai departe, îţi poţi lua o afurisită de slujbă şi te poţi alătura restului omenirii.
- Ce, crezi că mă va refuza ?
- N-am nici cea mai vagă idee. Dar n-o să aflii în veci dacă n-o întrebi.
De fapt are dreptate. Era al dracu' de elementar, dar el a pus punctul pe i. Mereu am dat târcoale cu laşitate problemei, sperând ca ea să-şi dea seama de sentimentele mele prin ceaţa buimăcelii alcoolizate şi a aluziilor subtile. Cu toate conversaţiile, apropierile şi prietenia, nu i-am spus niciodată din toată inima ce simt. În schimb, stau aici la laptop, înregistrându-mi gândurile meschine în jurnal, frustrandu-mi simţămintele şi simţindu-mi frustrările, refuzând să mă gândesc la un eşec, nedorind să fac saltul în necunoscut, trăind într-o fantezie călduţă fiindcă mi-e prea teamă să încerc realitatea.
N-am mai vorbit cu ea ca lumea de secole. Am l
ăsat sa se piardă apropierea. O s-o intreb ce face in weekend. "

Douazeci si ceva, Iain Hollingshead.

duminică, februarie 1

Faze noi, sentimente ciudate.


" ... Deschide usa sa plece .. dar inainte arunca o privire spre patul gol. El se afla intr-un colt, cu ochii pe fereastra, privind in neant.
- Tu nu esti asa, trebuie sa-ti revii .. nu poti continua asa.
- Ce stii tu ? Oricum ai lucruri mai importante de facut, nu te preface ca-ti pasa!
- Ce copil esti ... daca as vrea sa ma prefac, nu as mai fii aici.

Tacere ...

- ...
- Nu mai am forta necesara de a sta departe de tine.
- Aha .. cum spui tu. Altceva ?
- Bine .. cand vei renunta la aroganta .. si vei lasa deoparte masca ce tot ezita sa cada .. da-mi un semn. Atat. Cine va fi mereu langa tine e cea pe care n-o poti mintii! .. Daca nu, mult noroc cu fantomele trecutului, se pare ca alaturi de acelea iti este mai bine ..

- Ehh ...
- Ai de gand sa stai acolo fara sa spui nimic ?
- Pai .. nu. Mersi de vizita.
- E ok.

.. Usa s-a trantit .. ramanand astfel singur in camera .. prizonier in propriile sentimente si trairi .. gandind. Nu, mai bine nu! Cu ce folos ?.. oricum nu ii statea in caracter. "


Bitza feat. Loredana - Lasa-ma sa-ti arat.

" When you can live forever ..
What do you live for ..? "
" Dar mi-am dat seama ca
Nu poti pierde ceva ce n-ai avut
Cum sa trec peste tot ce-a fost
Cand eu adorm si-acum oftand?
Iar daca tu m-ai uitat demult,
De ce te port si acum in gand?
Cum sa fie totul un vis frumos
Cand eu m-am trezit plangand?
Iar daca tu nu m-ai visat niciodata,
De ce ma trezesc si acum visand? "

[Xaby feat. Garo - Ce a fost]

Let it go, let it pass, forget everything that haunts your past.



" Leave the past in the past, gonna find the future. 'Cause every wasted day, becomes a wasted chance! "

Stiti ca va ador nu ? Cum asa ? Pai .. pur si simplu .. deoarece mereu ma inspirati si dupa fiecare discutie sau eveniment, obisnuiesc sa compun inca un articol. In ritmul ala .. nu se stie unde voi ajunge :)).

Bun .. ce subiect voi dezabate. Suna cam asa .. Dorinta arzatoare de a face un lucru, egala in aceeasi masura cu teama de a nu gresi din nou, de a nu-i face pe cei din jur sa sufere. Intr-adevar .. ai facut multe greseli .. cu sau fara voia ta .. te-ai lasat influentata .. oricui ii se poate intampla .. e o etapa de tranzitie .. in care toti incercam sa ne formam personalitatea, si involuntar o dam si cu bata-n balta, mai pe romaneste. Dar cand stii ca inca mai poti schimba ceva, ca situatia este in favoarea ta, si depinde doar de tine sa faci ceea ce trebuie pentru a indrepta lucrurile si a fi fericita, ce te impiedica ? Teama, lipsa de curaj, neincrederea in sine ? Lasa-le naibii pe astea, ca nu iti aduc nimic bun. In loc sa evoluezi, in modul asta tu stagnezi. Nu incerc sa fac pe lupul moralist, stiu ca nu-s genul de persoana care poate fi vazuta drept exemplu, nicidecum .. dar imi permit sa-ti spun ca macar sa ma asculti trebuie .. nu trebuie sa faci ca mine, dar ia in seama ce iti spun, ca nu-s nici nebuna, nici fraiera ce eram candva. Inceteaza sa pretinzi a fii ceea ce nu esti, si incepe a fii ceea ce esti tu cu adevarat. Trebuie sa redevii copila ce erai, nu ceea ce te-au facut sa devii impresiile ratatilor din liceu, si stii bine la ce si cine ma refer. Te lasi macinata de ganduri si indoieli care nu isi au rostul, apoi privesti cu disperare in jur, negasind un raspuns .. cautand in tine ceva ce ai pierdut de mult. Sau poate este inca acolo, dar e greu de vazut. Zarurile au fost aruncate .. iar tu stii bine ce ai de facut, depinde de tine. Asculta macar o data fraiera aia de inima, ca nu se inseala niciodata, oricat ar incerca mintea sa o conduca. Nu te mai gandi la ce a fost, caci asa niciodata nu vei face nimic. Nu poti privi spre viitor pana nu iti vei repara greselile pentru a lasat in urma umbrele trecutului.

O persoana care isi calca pe inima, dupa ce i-au fost provocate nenumarate suferinte .. tot incearca sa o ia de la inceput, iertand si vrand sa faca ceva pentru cei din jur, merita numai respect. Si asa este el, iar tu o stii bine. Spui ca nu il meriti, dar te-ai gandit ce trebuie sa faci pentru a-l merita ? De fapt, stii exact ce trebuie. Insa e ceva ce te trage inapoi. Cum ti-am mai spus, chit ca va fi nevoie sa vin cu pliciul de muste pentru a-ti da putin avant, o voi face :)). Oi fi tu incapatanata, dar eu sunt si mai si. Caci daca e ceva ce ma scoate din sarite rau de tot ... aceea este o persoana care vrea ceva cu tot dinainsul .. dar se opreste la jumatatea drumului din lipsa de curaj. Nu, nu si nu! Si eu sunt genul acela de persoana, din pacate, recunosc. Cine mi-ar spune asa .. 'daca si tu esti asa, pentru ce mai dai sfaturi altora?'. Paiii .. motivul ar fi ca nu imi place sa-mi vad greselile si la altii .. mai bine sunt singura ce le savarseste. Si acum inteleg perfect cand mi se spunea ca-s incredibila, si nu in sensul bun al cuvantului :)). Am 'darul' de a scoate omul din sarite, intorcand situatia pe toate partile, fara sa gasesc o solutie potrivita. Dar am invatat ca timpul trece si secundele pierdute cu ganduri inutile nu-si au rostul. Asa ca traieste .. fara sa te mai gandesti la consecinte!

Ca pana mea .. nu multi au ocazia sa primeasca o a doua sansa, insa exista si cativa norocosi care au parte de acest lucru si dau cu piciorul ca fraierii. Vrei sa te numeri si tu printre ei ? Eu cred si sper ca nu. Asa ca fa ce ai de facut, nu mai privi inapoi. Si presupunand prin absurd ca ai face o greseala procedand asa .. tine minte ca cea mai mare greseala este aceea pe care nu o comiti atunci cand ai ocazia.


Pentru M. Bafta!

" Sa fac rau mi-ar fi mult prea usor, iar eu am ales calea mai grea. " Asa ca nu incercati sa ma intelegeti. Pur si simplu ... rautatea ma oboseste.