duminică, noiembrie 29

Gaudeamus.

Iuuuhu!! Am fost la Gaudeamus si anul asta. De fapt am fost ieri .. insa m-am luat cu articolul precedent si am uitat sa amintesc:)). Revenind la targ, era plin ochi. Am stat la o coada de vreo 20 de persoane, si nu exagerez. O baba inaintea mea cumparase carti de 2 mil si ceva. Si cica e criza :)) Nu neg ca m-am simtit super. Atmosfera ok, oameni draguti. Am zabovit p-acolo vreo doua ore .. si m-am ales cu 3 carti. Nu putea sa lipseasca Gazda (The Host) - Stephenie Meyer .. si inca doua din colectia Chic (Polirom). Totusi a fost obositor . .cand am iesit la aer deja vedeam numai carti. Cand am ajuns acasa m-am bagat la somn .. si acum e aproape 1 jumate dimineata iar eu frec menta pe mess . .implicit si pe blog. Cred ca ar trebui sa ma bag in pat. Noapte buna!

sâmbătă, noiembrie 28

Dilema.


Nu stiu cum sunt altii .. dar eu cand incerc sa ajut, in special cand ma regasesc in problemele altora ma apuca o anume revolta. De ce exista un gen de persoane .. din categoria 'jos palaria' de care au parte numai cei pe care nu ii merita ? Mai mult .. ma uit si jur si ma simt ca intr-un joc d-ala stupid .. unde n-ai adversari si te lupti de unul singur, cu tine insuti. Nimeni, dar absolut nimeni n-are parte de ceea ce merita cu adevarat . .are ba mai mult, ba mai putin. Si totusi vietile lor sunt vazute ca fiind perfecte. Si se mai spune ca fiecare primeste ce merita. Uhmm .. inseamna ca ma pot include cu usurinta printre persoanele care nu merita nimic. Rien.
De ce trebuie sa fii un jeg de om pentru a face parte din lumea lor? Iar ceea ce pentru noi e normal, in ochii lor e vazut ca ceva lipsit de sens. Nu-mi pasa ca-s anormala intr-o lume in care aparentele sunt dominante, vreau doar sa primesc ceea ce merit. Un prieten bun mi-a zis sa am rabdare .. eh .. uite ca si aia poate ajunge la o limita. Tot ce vreau insa e sa nu-mi pierd increderea .. ca daca raman si fara aia .. atunci chiar ma pot considera un om nul. Nu dramatizez, pentru ca privind la toate cacaturile din jur, ma pot considera inca norocoasa.
Vreau sa sper .. trebuie sa sper .. ma agat cu dintii de fiecare moment de visare .. si nu mai las sa-mi scape nicio ocazie.
Cum spunea si el niciodata, dar niciodata nu incerca sa ajuti pe cineva sa se maturizeze. Si asta pentru ca fiecare dintre noi trebuie sa treaca prin anumite etape pentru a se maturiza. Ca si o casa .. mai intai fundatia .. apoi usor usor, cu fiecare caramida aceasta devine mai mare si mai puternica. La fel suntem si noi. Suntem facuti de asa natura incat, pe masura ce trece timpul, suntem obligati sa luam cate ceva din fiecare lucru care ne inconjoara, sa tragem invatatura. Chiar daca despicam firul in patru .. cred ca orice dilema are mai devreme sau mai tarziu si un raspuns. Problema e ca .. e mai greu de gasit decat de inteles. Sau invers?

miercuri, noiembrie 25

Leapsa.


Cat e ceasul?

20:33
Numele tau este?
Alexandra.
Porecla?
Uhmm .. Alexa ?
Tatuaje?
Nu am.
Culoarea ochilor?
Caprui.
Locul in care te-ai nascut?
Bucuresti.
Mancare favorita?
Nu prea am preferinte.
Ai fost vreodata in USA?
Nu.
Ai infasurat vreodata pe cineva cu hartie igienica?
Nu :))
Ai iubit pe cineva atat de mult incat sa-ti vina sa plangi?
Yep.
Ai fost implicat in vreun accident de masina?
Nu.
Crutoane sau bacon?
Ambele.
Zi favorita din saptamana?
Sambata.
Resturant favorit?
Nu am.
Ce sport iti place sa urmaresti?
Fotbalul.
Bautura favorita?
Mai multe.
Inghetata favorita?
Cu vanilie sau caramel.
Walt Disney sau Warner Bros?
Ambele.
Restaurant fast food favorit?
Spring.
Ce culoare are dormitorul vostru?
Portocaliu (proasta alegere!)
De cate ori ai copiat la vreun examen?
Conteaza? :))
De la cine ai primit leapsa asta?
Am furat-o.
Ce faci de obicei cand te plictisesti?
Citesc sau pur si simplu stau.
La ce ora mergi la culcare?
De cand cu invatatul dimineata .. 10-11 cel tarziu.
Ultima persoana cu care ai luat masa la restaurant?
Hmm .. nu mai tin minte.
Ce asculti in momentul asta?
Jay Z feat Rihanna - Run this town.
Care e culoarea preferata?
Mov.
Mare sau lac?
Mare .
Ai ramas vreodata fara benzina la masina?
Nu am masina.
Ce preferi pisica sau catel?
Greu de ales.
Ce anotimp preferi: vara sau iarna?
Amandoua.
Esti solo?
Da.
Esti indragostita de cineva?
-
Cit e ceasul?
20:38

[merge mai departe la Kryssu, Marius si cine mai vrea s-o ia.]

De ultima ora :))

Yeeey! Proful de mate nu-i prin liceu.. n-am facut mate nici marti, si se pare ca nu facem nici maine .. posibil nici vineri. Recunosc ca-mi pare bine .. e super tare cu orele astea libere .. dar totusi habar n-am ce-o sa fie cu teza care initial era programata pe 15. De cand cu 'vacanta' care incepe pe 14, s-a cam zis cu teza. Ori o reprogramam ori dam la anul. :)) Oribil.

In alta ordine de idei, se pare ca s-a confirmat un caz de gripa porceasca la noi in liceu. Dar se pare ca asta nu o sperie pe directa care sustine ca trebuie confirmate 3 cazuri pentru a se lua masura, implicit pentru a inchide scoala. Bha astia-s idioti ? Cum frate sa astepti pana se mai imbolnavesc inca 2 ? Citez : 'din clase diferite'. Cu alte cuvinte . .daca-s din aceeasi clasa .. hai sa ne imbolnavim impreuna .. stam acasa .. facem absente cu carul si le motiveaza dracu. Ca tot a fost consiliu azi, ne-a numarat diriga absentele (se pare ca am scapat, zero absente din 11. :D). In fine, nu mai zic nimic .. doar sa vina tanti de la cabinet cu gel d-ala ca am ramas fara Touch :)).

Si si si ..sambata vreau sa ma duc la Gaudeamus. Tre sa fac rost de Gazda. Am inteles ca-i geniala. Dar vreau sa ma is conving. Pentru detalii, aici.

Aveti grija de voi :>

luni, noiembrie 23

'Cause there are no boundaries.


Hmm .. sa zicem ca n-am mai scris de mult .. asa .. din suflet. De obicei genul asta de articole ies cele mai frumoase, atunci iti lasi inima sa gaseasca cuvintele potrivite. Si nu ma refer doar la chestii siropoase si roz, am depasit de mult momentul cand visam la basme, fat frumos si alte lucruri. Nu prea ma simt in largul meu. Nici macar in propria-mi camera. N-am rabdarea necesara nici macar sa citesc. Parca-mi lipseste ceva si nici macar nu stiu ce. Plus ca a inceput deja perioada tezelor si stresul se resimte (sper doar sa nu imi mai cada parul :-s).

Desigur ca vreau o pauza. Vacanta. Zile libere. Greva. Orice. Si sala .. cat mai multa. :)) Nu reusesc sa ma concentrez la nimic, nimic nu-mi convine si mai am momente asa cand mintea mea o ia razna complet si isi imagineaza tot felul de scenarii, care mai de care mai imposibile si mai bizare. Imaginatia mea bogata n-are limite. In mine e ca si un vulcan ce sta sa erupa. Uneori ma enervez fara motiv, alteori nu sunt in stare sa schimb doua vorbe. Si nici macar nu sunt deprimata, suparata sau ceva de genul. Nu cred ca exista o definire anume pentru sentimentul ce ma incearca. Am inceput sa iau lucrurile mult mai simplu, fara sa le intorc pe toate partile .. insa a ramas ceva ce inca nu-mi da pace. De ce un lucru ce il credeai ca si al tau, tinde sa devina si mai indepartat .. insa cu trecerea timpului realizezi ca de fapt nu de el aveai nevoie, ci doar te agatai de respectivul lucru pentru a nu mai visa la un altul ? Si culmea, realizezi ulterior ca totul e o conspiratie impotriva ta .. si ca de fapt niciun alt lucru nu-l poate inlocui pe cel la care ai visat initial. Brusc te simti cuprins ca intr-un labirint a carui iesire este destul de greu de gasit. Uneori cedez, desi refuz sa fac asta. Ca in orice poveste, sunt personaje diverse. Pe aceasta incerc s-o spun pe un ton optimist desi ale ei origini sunt undeva la polul opus. Unui singur personaj nu ii pot da drumul, insa nu stiu de ce. Poate ca misiunea lui s-a incheiat de mult .. dar poate inca nici nu si-a inceput-o. Are capacitatea de a ma face vulnerabila insa in acelasi timp ma intareste. Cu toate astea .. e mai putin decat se crede dar mult mai mult decat as vrea. Uuuff .. pe bune de n-am obosit. Si nu fizic. Pur si simplu psihic. E frustrant sa ajungi mereu in aceleasi situatii idioate .. intorcandu-te apoi de unde ai plecat. Hmm .. si doar ce spuneam ca mi se rupe de trecut. Se pare ca lui nu i se rupe inca de mine .. :)

sâmbătă, noiembrie 21

Sec.

N-am mai prea scris de ceva vreme .. si cred ca o sa mai lipsesc de pe aici o perioada. Stiu ca incep tezele si etc dar nu asta ar fi problema. Vreau sa ma reapuc de sala, mi-e dor de atmosfera de pe acolo si tare as vrea sa ma intorc. Plus ca am mare nevoie de ceva miscare.

In alta ordine de idei, am avut parte de niste zile destul de proaste .. n-as putea sa zic ca mi-am revenit complet. Caci o data ce ai fost fixat/ pe o idee un timp indelungat .. e greu sa te obisnuiesti cu faptu` ca tre sa ti-o scoti din cap. Nu mai detaliez, nu-s in stare. Dar nu-i problema .. ca toate trec.

Pe curand. :*

Melodie.




Abia acum am dat de ea. E pur si simplu superba. :x

marți, noiembrie 17

Once again I walk away .. But if you ask me, you know that I'd stay.

marți, noiembrie 10

Aaaaahhh!

Am o mare problema legata de par. Pur si simplu ma obsedeaza chestia asta. De vopsit nu pot spune ca l-am vopsit .. doar cateva suvite din loc in loc facute cu decolorant, insa nu cred ca asta-i motivul. De cand cu solutia aia cu petrol, caderea s-a mai oprit .. insa ma dispera faptu` ca s-a rarit consistent. Ma simt si arat cheala. Stiu ca-s destui factori care afecteaza mult parul .. in special stresul (care la mine e la cote maxime), poluarea .. etc. Dar totusi .. tre' sa fie o solutie .. altfel pana la 20 de ani am doua variante: ori ma tund periutza(sau la zero) ori imi iau o peruca(si asa vroiam eu alta culoare) :)). Any advice?

luni, noiembrie 9

Am dat de-o melodie geniala. Click & listen. :x

[aici]

sâmbătă, noiembrie 7

Vine si soarele-ntr-o zi .. chiar daca fac multe prostii si spun multe porcarii, sa stii : Tot ce-i bun in sufletul meu se leaga de tine .. [..]
"Totdeauna o să caut să păstrez puţinul pe care-l am pentru că sunt prea mic ca să îmbrăţişez lumea."

Alchimistul, Paulo Coelho.

vineri, noiembrie 6

RATB Sux!

Asa zi .. sa tot ai. Ce sa mai .. oribila! Pe langa ora de mate, in cadrul careia am fost supusa la o maaare umilinta, despre care nu mai aduc vorba :"> .. in drum spre casa, in mult iubitul 282, a venit controlorul. De fapt era o femeie-controlor. Sa-i zicem controloare (desi nu stiu cat de corect e termenul :)) ). Tipa mi-a cerut abonamentul, toate bune si frumoase .. pana incepe dracia aia de aparat sa piuie, semn ca nu imi poate citi cardul. Nu aveam chitanta la mine, desi stiam clar ce scria pe ea .. cardul e valabil pana pe 11 luna asta. Evident ca vaca nu m-a crezut .. mi-a facut o hartie d-aia ca atunci cand primesti amenda si mi-a spus sa ma prezint in max 15 zile la nu stiu ce sediu cu chitanta, pe care sustineam ca sigur o am acasa, si totul va fi ok. Ceea ce nu inteleg eu, e de ce face atata caz .. pentru ca nu e vina mea ca aparatul lor nu merge sau ca respectivul card al meu e stricat. Nu m-am asezat pe el sau ceva asemanator ca sa se strice. In fiiine! Seara, asteptam 66-le ca sa ajung la dentist. Eu si mama. Am profitat de ocazie ca-i si toneta de bilete acolo ca s-o intreb pe tanti ce tre sa fac. Mi-a raspuns foarte simplu si degajat ca nu am ce, ca nu pot dovedi ca ',' cardul era incarcat si ca trebuie actionat in instanta. Mha ma lasi ??? Cum kkt sa platesc amenda pentru ca am abonament ? Sunt altii care n-au compostat in viata lor un bilet si nu le-a zis nimeni nimic. Dar deh, a vazut ca scrie '92 in buletin si ce-a zis .. ca-s mica si proasta sau cum ? :)) Bineeee .. mama incerca sa mai aplaneze conflictul .. eu eram gata sa o iau p-aia de ciuf (norocul ei ca avea geam). Glumesc, sunt impulsiva, dar nu asa. Si colac peste pupaza, individa 'controloare' a mintit cu nerusinare pe foaia aia, cum ca citez 'Nimeni nu a vrut sa fie martor'. Huh? Eram cu 4 colege in pana mea!! Si nici macar n-a intrebat 'martori ceva'? Nu domnee .. n-ai sa vezi. Nici sa ma pice cu ceara nu platesc amenda pentru ceva ce n-am facut. O sa ma duc luni unde m-a trimis tanti, la judecatorie nuj unde si rezolv. Macar de-ar avea si ei conditii omenesti, nu inghesuiala si mirosuri! La dracu cu RATB-ul curului, mai bine merg pe jos!


luni, noiembrie 2

Coelho.

Oook.. sunt o fana declarata !! .. Povesti banale si totodata deosebite, cuvintele simple dar pline de inteles. Cam asa as defini eu cartile lui Coelho. Va las cateva citate, nu-s ceva extraordinar ..cred ca le gasiti si pe google :)).


Din Unsprezece minute .. avem asa :

" Viata este foarte rapida; ii face pe oameni sa treaca de la cer la infern in cateva secunde."
" Daca e sa caut dragostea adevarata, mai intai trebuie sa ma satur de iubirile mediocre pe care le-am intalnit. "
" Cine a pierdut o data un lucru pe care il socotea garantat, invata pana la urma ca nimic nu-i apartine. "
".. mai bine e sa traiesc ca si cum astazi ar fi prima (sau ultima) zi din viata mea. "
" Ocaziile sunt facute ca sa profiti de ele."
" Pot alege intre a fi o victima a lumii sau o aventuriera in cautarea comorii sale. Totul tine de felul cum imi voi privi viata. "
" Montagne-russe-ul e viata mea, viata este un joc dur si halucinant, viata inseamna salturi cu parasuta, inseamna risc, inseamna sa cazi si sa te ridici, inseamna alpinism, inseamna vointa de a ajunge in punctul cel mai inalt si a te simti nemultumit si nelinistit cand nu reusesti sa o faci. "
" .. pe om timpul nu-l transforma, invatatura nu-l transforma - unicul lucru care te poate face sa-ti schimbi gandurile este dragostea. "
" Intr-adevar, dragostea era primul lucru capabil sa schimbe total viata unei persoane de la o clipa la alta. "
" In timpul intregii mele vieti, am inteles dragostea ca pe un soi de sclavie consimtita. E o minciuna : libertatea nu exista decat in prezenta ei. Cine se daruieste total, cine se simte liber iubeste la maxim. Si cine iubeste la maxim se simte liber. "
" .. fiecare dintre noi e raspunzator pentru ceea ce simte si nu putem da vina pe altul pentru asta."
" Astazi sunt convinsa de faptul ca nimeni nu pierde pe nimeni, fiindca nimeni nu poseda pe nimeni. "
" .. adevarata experienta e libertatii : sa ai lucrul cel mai important din lume, fara a-l poseda."
" Gandindu-ma cum este lumea, o zi fericita este aproape un miracol. "
" Dragostea nu este in celalalt. Este in noi insine, noi o trezim. "
" Am invatat ca asteptarea este partea cea mai dificila si vreau sa ma obisnuiesc si cu ea; sa stiu ca esti cu mine, chiar daca nu esti langa mine. "
" Viata este uneori foarte zgarcita : trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi o data ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta. "
" Ne cunoastem numai atunci cand ne gasim in fata propriilor noastre limite. "
" Cea mai mare placere nu este sexul, ci pasiunea cu care este practicat."
" Dragostea cea mai puternica este cea care iti poate manifesta slabiciunea."
" Nu avem nevoie de niciun 'teatru' ca sa ne intalnim cu suferinta; viata ne ofera si multe alte ocazii. "
" Cand nu mai aveam nimic de pierdut, am primit totul. Cand am incetat a fi cine eram, m-am gasit pe mine insami. "
" Sexul este arta de a controla lipsa de control."

Va urma.

" If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"

MJ - Man in the mirror.