joi, decembrie 31

" .. am renuntat la tot ce-mi amintea de tine. "

marți, decembrie 29

And nothin' seems to work in my head anymore.


Sunt furioasa pe mine insami. Ma dezgusta atata neputinta. Inca ma comport ca o copila naiva care isi face iluzii si construieste diverse scenarii. Nu ca asta ar fi ceva gresit, dar n-are nicio logica iar eu ma complic. N-am fost ever usor de inteles si nici n-am pretins sa fiu. Dar ma ingrozeste faptu` ca nici eu nu ma mai inteleg. Ma complac in aceleasi rahaturi zi de zi fara sa ajung la nimic.

Iar ce este cel mai aiurea e ca nici prin cap nu-mi trece sa ma schimb. Sunt perfect multumita de mine, foarte atasata de propria-mi nebunie. Tot ce as vrea e acel strop de liniste, pace sufleteasca. Numiti-ma cum vreti : paranoica, agitata, imatura sau mult prea visatoare. I don't give a shit! Sunt prea putine persoane in fata carora, sau fata de care imi deschid sufletul, tocmai d-asta e atat de placuta blogareala. Sunt doar eu cu mine. Cei care te citesc iti vad doar modul de a gandi, de a simti .. fara sa-l asocieze cu persoana sau chipul tau. De multe ori m-a surprins cand mi s-a zis 'vai dar ce fitzoasa imi pareai inainte si de cand vorbim, vad ca esti altfel'. Acum insa e placut. Prefer sa fiu o enigma decat sa dau totul de-a gata. Cine vrea cu adevarat sa te cunoasca va invata sa ajunga la sufletul tau.

00:34. Deja ma doare capul. Am ajuns intr-un punct in care simt ca in orice directie as lua-o tot la aceeasi destinatie ajung.. intr-un punct in care rabdarea e la fel ca atunci cand mananci timp de o saptamana-doua acelasi fel de mancare. Tine de foame, dar la un moment dat ti se ia si preferi sa rabzi decat sa simti iar si iar acelasi gust. Ironica faza de altfel, rabdarea n-a fost niciodata punctul meu forte .. desi, vrand-nevrand am invatat sa ma agat de ea.

Frustrant e cand vezi ca oricate ti s-ar intampla, viata isi urmeaza cursul ei firesc. Ea nu sta in loc pentru nimeni. Judeca repede, pune punct si depaseste momentul. Uhmm .. deseori o invidiez.
Multi zic ca-i o tarfa, dar majoritatea o vor alaturi cat mai mult .. si desi e dura .. e mult prea scurta .. si culmea, e doar una.

Ar fi mult prea multe de spus .. uneori cuvintele multe si cu dublu inteles sunt prea putine pentru a stinge focul ala din suflet. Mamaaaaaaaaaa!!! Sa-mi bag picioarele ... simt ca n-am aer. Am trecut mult prea usor de la o stare la alta .. si acum nu mai gasesc zona de mijloc. Echilibrul.

Va las acum. Va urma .. cred.


luni, decembrie 28

Leavin' you behind.





"Life is what happens while you're busy making your excuses.
"



Alta leapsa ..

Am primit o leapsa de la Marius. Cica una mai filozofica .. uhmm . hai sa vedem.

1. Ce vârstă ţi-ai da dacă nu ai şti câţi ani ai?

Uhmm .. nu stiu exact. Deseori cred ca mama m-a nascut cu mult inainte de '92 .. din mai multe privinte. Probabil mi-as da o varsta mai mare.

2. Ce e mai rău: să eşuezi sau să nu încerci?

Daca m-ar fi intrebat cineva asta acum vreo 2-3 ani sa zicem .. spuneam lejer 'sa esuezi'. Asta pentru ca am teama de esec. Dar .. circumstantele m-au vazut sa vad mai bine cum sta treaba .. asa ca acum consider ca mai bine incerc decat sa-mi dau palme dupaia ca n-am facut-o.

3. Dacă viaţa e atât de scurtă, de ce facem multe lucruri care nu ne plac?

Pentru ca din pacate suntem pusi in situatii neplacute din care rezulta compromisurile pe care vrem nu vrem, le facem. In plus .. sunt mult prea putini care stiu cu adevarat ce vor, capabili sa aleaga ce le place si ce nu.

4. Când ţi se pare că s-a vorbit şi s-a făcut totul, ţi se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut?

Pfff .. ciudata intrebare. Dar eu zic ca da.

5. Dacă moneda naţională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi?

Nu m-ar da banii afara din casa .. dar nici nu m-as plange (prea mult).

6. Care este lucrul pe care ai vrea să îl vezi cel mai mult schimbat la oameni?

Cu riscul de a-l plagia pe Marius, tot mentalitate zic si eu. Modul de gandire isi cam pune amprenta de cele mai multe ori pe actiunile noastre .. de-asta si eseurile sau castigurile.

7. Faci ceea ce ai visat că faci sau faci ceea ce faci pentru că împrejurările te-au adus aici?

Nu tocmai. Momentan nu fac nimic semnificativ .. las viata sa-si urmeze cursul. Daca pot schimba ceva, ar fi bine.

8. Dacă media de viaţă ar fi de doar 40 de ani, ţi-ai trăi viaţa diferit?

Daca diferit inseamna sa-mi schimb felul de-a fi, nu. As face totul la fel (cu mici exceptii) .. incercand insa sa nu mai las viata sa treaca pe langa mine. Mai pe scurt .. m-as bucura mai mult de fiecare clipa.

9. Eşti mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau lucrurile care trebuie?

Lucrurile care trebuie, cum trebuie. Degeaba te apuci sa faci un lucru care nu-ti este necesar sau sa-l faci doar pe jumatate.

10. Dacă ar fi să oferi un singur sfat unui copil despre viaţă, care ar fi acela?

Sa nu se grabeasca sa creasca .. nici sa uite sa traiasca.

11. Ce ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?

Clar, un prost fericit! Viata e mult prea complicata ca sa ma stresez si mai mult din pricina asta.

12. Ce-ai alege între amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil să mai ai amintiri de acum înainte?

Hmm .. desi as putea spune ca viitorul conteaza .. trecutul e cel care ne influenteaza in mod evident. Daca nu l-ai depasit si n-ai invatat ceva de pe urma lui, la ce vrei sa te duca viitorul ? Deci .. n-as da pe nimic amintirile de pana acum .. fie ele bune sau mai putin bune.

13. Îţi mai aduci aminte de momentul acela de acum 5 ani când erai extrem de nervos şi nefericit? Mai are vreo importanţă acum?

Probabil ca nu. Life goes on!

14. Care este cea mai frumoasă amintire de-a ta din copilărie? Ce o face atât de specială?

Ar fi multe .. dar una din cele mai frumoase ar fi legata de Craciun. Nu vroiam sa adorm, tot asteptand sa vina Mosul .. dadeam ocol bradului, ma uitam dupa cadouri .. pana m-am asezat intr-un colt, mai sub crengi asa .. si am adormit bustean. Vedeam in bradutul ala un fel de legatura intre mine si Mos Craciun .. dat fiind ca apoi m-am trezit inconjurata de cadouri. (nu, n-am atipit decat vreo jumatate de ora pana m-au prins ai mei).

15. Dacă ai câştiga un milion de dolari, ai renunţa la ceea ce faci acum?

Cum am mai spus, nu fac nimic iesit din comun. Desi imi plac schimbarile .. nu cred ca as fi pregatita pentru una radicala .. plus ca banii nu m-ar influenta cu nimic.

16. Când a fost ultima oară când te-ai aruncat cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deşi toţi te sfătuiau să nu încerci?

Parerile au fost impartite la vremea aia. Sa zicem acum vreo 2-3 ani.

17. Când a fost ultima oară când ţi-ai auzit sunetul propriei respiraţii?

Inca o aud.

18. Care e lucrul pe care ţi l-ai dorit întotdeauna să îl faci şi încă nu l-ai făcut? Ce te opreşte?

Aici ar fi mai mult de zis ..

19. Care e lucrul pe care îl faci mai bine decât toţi ceilalţi pe care îi cunoşti?

Imi place sa ma consider diferita de ceilalti, insa nu la modul in care as fi superioara. Nu stiu daca ar fi un anume lucru pe care sa-l fac mai bine .. fiecare are atuu-urile sale .. dar .. stiu sa ascult si sa fiu o persoana de incredere .. cat si sa vad binele din orice rau. :)

Cam asta ar fi. Leapsa merge mai departe la cine vrea sa o ia.

Kryssu, Maria, Anne .. voi ce ziceti ?:D

duminică, decembrie 27

Planuri si nu prea.

N-am sa ma apuc sa fac bilantul anului 2009 .. nici sa enumar maretele mele realizari, pentru ca o sa-mi dea sigur cu minus. :)) Glumesc. Si desi urasc sa-mi fac planuri dinainte ca apoi sa-mi dau seama ca nu-s in stare sa le duc pana la capat .. totusi am sa fac o mica lista cu ceea ce vreau sa fac in anu` urmator.

In 2010 :
* sunt mai sincera cu mine
* merg mai mult la sala
* citesc
* vad toate serialele de care abia am aflat (shame on me!) si de care n-am timp acum
* incerc sa-mi dozez ironia-mi specifica
* dorm
* ma cert mai putin cu mama.
* petrec mai mult timp cu prietenii (putini da' buni.)
* scriu mai mult pe blog
* caut rolele si reinvat sa merg pe ele
* rad din toata inima
* termin cu bine a11a
* scap de complexele legate de inaltime si aspect fizic
* invat sa ma apreciez mai mult

Voi ? Ce planuri aveti ? Marius, Kitt .. ?

miercuri, decembrie 23

Leapsaaaaa.

Am furat o leapsa de la Claudia. Suna cam asa :> Scrie 10 ciudatenii despre tine.

1. Ador desenele animate vechi (gen Louie, copii de la 402 & co.), nu pitziponceala numita si Hannah Montana care a impuiat creierele celor mici.
2. Imi place mirosul de la metrou.
3. M-am jucat cu papusile pana la vreo 11-12 ani.
4. Nu suport scortisoara.
5. Inainte sa intru in sala la mate, imi fac cruce . :))
6. Trec de la o stare la alta, nefiind niciodata in echilibru.
7. Obisnuiesc sa-mi musc buzele, mai ales cand sunt agitata.
8. Am crezut in Mos Craciun pana la 12 ani;
9. Sunt suficient de nehotarata si complicata ca sa trebuiasca sa ai multa rabdare cu mine.
10. Iarna mananc inghetata si merg la liceu in tricou.

Merge mai departe la Marius, Maria, Kryssu .. si cine mai vrea sa o ia.

marți, decembrie 22

So this is Christmas ..


Ca in fiecare an, Craciunul aduce (de regula) cu el zapada, bucurie, vacanta, cadouri, emotii si reuniunea familiei la masa festiva data in cinstea sarbatorii.
Dupa parerea mea, insa, Craciunul nu mai e de mult ceea ce a fost. Poate e de vina si varsta, nu ca as fi prea mare, dar altfel vedeam lucrurile prin ochi de copil ce credea in Mos Craciun. Acum totul a devenit rutina, o intreaga formalitate. Alergi dupa cadouri, te duci la rude la masa (sau vine ele la tine) .. telefoane, mesaje de Craciun .. vine si revu' si asta e. Plus celebra expresie 'de Craciun fii mai bun'. De ce tocmai de Craciun .. ? Celelalte zile ale anului, aparent nesemnificative nu-s o ocazie potrivita pentru a fi bun?
Pe langa oboseala acumulata de fiecare data in aceasta perioada, mie-mi plac sarbatorile de iarna. Cum am spus, nu mai au acelasi farmec ca inainte .. ba chiar imi dau o stare de nostalgie din care ies cam greu .. dar cu toate astea e placut sa faci cadouri celor dragi, cat si sa primesti. Nu ma astept sa gasesc mare lucru sub pom si nici n-am in plan sa-i surprind pe ai mei cu cine stie ce lucruri sofisticate. Ce-mi doresc de fapt ? Sa am parte de cateva zile linistite, departe de scoala, stres & co, sa-mi treaca raceala si sa pot fi aproape de cei la care tin.
Restu` poate lipsi. Dar voi? Cum vedeti Craciunul .. ? :)


Sarbatori Fericite tuturor!

luni, decembrie 14

Viata-i dura .. dar daca esti prost, e si mai si :> .
" Cine esti nu are legatura cu ceea ce vezi in oglinda .. "

Pentru totdeauna, Cathy Kelly.
Uhmm ... ca tot ma gandeam la unele lucruri care n-ar trebui sa aiba final. Bizar cum te schimba viata dupa bunu-i plac nu ?:)

Raceala.

Ce faceti dragilor? Eu sunt ceva mai bine, n-am murit inca .. deci mai am o speranta :)). Glumesc. Febra mi-a mai scazut asa ca am iesit din casa sa iau coletul de la posta (deh, am inceput deja sa ma ocup de cadouri). Pana sa ies .. cale lunga .. ca sa fiu sigura ca n-o sa ma ia raceala mai rau .. am luat cel mai gros pulover posibil .. geaca cu atata puf pe interior incat paream tripla decat sunt :)) .. blugi si desigur cizmele mele mov. :x Ce pitzi a sunat asta :)). Buun .. revenim. Am ajuns la posta. Coada ki-lo-me-tri-ca. Am stat un sfert de ora si babele & co se tot inmulteau. M-am enervat si am iesit. Am zis apoi sa trec prin carrefour sa ma uit de cadou pentru tata (parfumul lui obisnuit si atat, caci am alocatie nu salariu :)) ). Ca toti cetatenii model, am fost mai intai sa-mi iau bilet (cum am uitat sa-mi incarc abonamentul .. ) si m-am urcat in tramvai. 21-ul ca de obicei, plin de pedofili care-si baga unghiile-n gat, dezamagiti ca nu s-au inventat inca ochelarii pentru privit pe sub haine. D-aia are fata mereu castile la ea, pentru situatii de urgenta :)). Ajung la locul cu pricina, raionul cu parfumuri barbatesti (aiurea ca am nasul infundat si nu simt) .. toate tipurile de whisky, numai silver nu. Era insa un tester d-ala cu care se dau fas-fas nea Vasile & co atunci cand vin la plimbare prin bucuresti dupa o zi istovitoare de dat la sapa. Nu, nu-s rautacioasa, asta-i adevarul. O intreb pe tipa care se perinda p-acolo .. daca n-au si parfumul propriu-zis, ambalat, pentru cumparare. Tipa se uita la mine, stramba din nas de parca-i mirosea ceva urat sub el si-mi spune senin 'Doar ce e expus'. Atunci pentru ce mama masii mai lasa testerul acolo? Aaa stiu, am amintit mai sus. Nea Vasile o sa fie incantat :>.

Iar din nou tramvaiul, in sens contrar de data asta .. ajung iar la posta, cu speranta ca poate am loc macar sa arunc un ac. Uuuuu .. minune! Era ceva mai gol de data asta .. ma duc frumos la ghiseu .. rezolv .. imi iau coletul si ma abtin sa nu rad. Pe ditai cutia (desi cartea e destul de micuta) era scris aproape tot cv-ul editurii .. lipsea doar o lista ceva cu angajatii si zodiile lor, in rest totul complet .. intr-un colt era scris 'Continut : Carte'. De parca daca comandam cine stie ce alte chestii ar fi scris 'Continut : Vibrator'. Glumesc desigur. Si aberez maxim. E de la febra. Pff .. imi ador cartieru` :|. (sau nu.)



>:D<

sâmbătă, decembrie 12

Vacantaaaa.

In sfarsit :x 3 saptamani de relaxare, somn, timp pierdut aiurea, zile fara nea raducu si orele lui interminabile. Ce planuri am ? Momentan sa-mi treaca raceala (nu, nu am porcina) si apoi mai vedem .. las lucrurile sa vina de la sine. :-"


Vreau la patinuar. :x

marți, decembrie 8

D-ale mele.

Tocmai am terminat de jucat pool cu Pesk. Pe mess .. ca live nici nu stiu cum arata o masa de biliard. Ok, exagerez. N-am fost in apropierea uneia. :)) Am luat bataie iar si iar, pana in final cand am reusit si eu o data sa-l bat. Deh .. la jocuri n-am noroc, in dragoste nici atat. . ce sa mai .. cum ar zice blonda 'sunt piesa!!' .Ma doare capu` graaav. Dupa sala am venit acasa, dushuletz cu apa rece (facear-ar chelie astia care tot o opresc pe cea calda) si m-am intins in pat. Am luat o carte la citit .. si fara sa-mi dau seama .. am atipit. Asa un somn nesimtit ce ma luase. Cred ca am dormit maxim juma de ora .. pana cand a venit mama, total surprinsa cum de dorm la ora aia (era cam 6 dupa amiaza).

Ma seaca de puteri trezitul asta la 5 jumate. Nu stiu ce sonerie sa mai pun la alarma, tot le schimb .. nu mai suport niciuna. Ma gandeam ca ar fi o chestie dragutza sa ma inregistrez. Dar am renuntat apoi la idee. Cred ca ar fi prea stresant ca prima chestie pe care o aud dimineata sa fie chiar vocea mea spunandu-mi 'bhaaa alexo, trezeste-te!!!'. Neah. Mai mult ca sigur as incepe sa injur din prima .. si mama sa vina la mine 'neatza alex!' .. iar eu 'bagamiaaaash!'. Super :))

Bine ca o sa vina vacanta. :x


Later edit : Sa nu uit, va las astea :>


Cascada - Breathless
Asculta mai multe audio Muzica


Cascada-Never ending dream
Asculta mai multe audio Muzica

luni, decembrie 7

Yeeeey!!

Azi noapte n-am dormit decat vreo 4-5 ore .. am stat sa vad ce-i cu sondajele. Nu ca as fi eu mare patrioata si m-ar interesa in mod deosebit care se va numi presedinte 5 ani de acum inainte .. dar vazand cata demagogie, pupincurism si falsitate e in randul psd-istilor .. m-am bucurat enorm sa stiu cine a castigat alegerile .. si am stat cu sufletul la gura pana ce am aflat asta.

Cat de prost sa fii ma, sa iti iei toata familia si sa apari la tv, pupandu-va ca la nunta .. cu tort, sampanie si sarind intr-un picior aratand semnul victoriei ca un pusti de 10 ani care a primit o bicicleta noua ? Mai ales cand nici macar nu stii exact rezultatele ? Cat de prost sa fii sa te iei dupa niste sondaje ? :))

Pot sa zic ca m-am distrat teribil vazand ce tampenii au dat astia la tv .. si nu ma mai oftic ca n-am inca 18 ca sa fi putut vota si eu. Oricum a iesit cine trebuia sa iasa. Fortza Base` :X

joi, decembrie 3

Asa vise .. sa tot ai.

Am avut o zi plina. In special la scoala. La prima ora, cu diriga .. am inceput sa tusesc si eu, ca tot omu` .. diriga se uita ingrozita la mine 'Imediat la cabinet si acasa!'. I-am spus ca nu vreau sa plec nicaieri, ca am mate si nu mai vreau alte absente .. dar dansa o tot tinea pe-a ei. Am fost la cabinet, inchis - ca de obicei, si n-am avut incotro decat sa-mi iau geaca si sa plec. Dar n-am iesit din curtea liceului.. am ramas la coltzul 'de fumat', asteptand sa se sune ca sa intru iar in scoala. Urmatoarea ora - Mate. Nea Raducu s-a intors, implicit si starea mea de euforie din fiecare zi de marti, joi si vineri. Desigur ca glumesc. :)). Buun .. orele ca ore, am ramas doar la mate, profu insistand de asemenea sa plec 'Alexandra nu arati prea bine, de ce nu te duci mai bine acasa?'.

Am venit acasa .. somn de voie de la 1 la 4. Cum nu dormisem prea bine azi noapte, de fapt, mai deloc . .am zis ca o sa ma odihnesc si am sa fiu super fresh dupa aceea. De unde .. cum am adormit .. am visat o maare tampenie. Nu stiu cum se facea .. ca eram ca intr-un fel de joc d-ala stupid .. pe strada, cu Gloria si Simi .. urmarite de un maniac care avea cate ceva din fiecare dintre 'domnii draguti si amabili' de la sala. :)). Tipu` .. cam de 2 metrii asa .. cu silueta de culturist .. nu stiu ce masa vroia de la noi. Eu aveam si arma la mine. Bagheta magica ca a lui Harry Potter. :)). Nu-mi aminteam exact vrajile respective .. asa ca am incercat Rictusempra (ce mai stiam si eu din carte ). Am reusit sa-l fac pe tip sa se invarta de cateva ori in aer, apoi a cazut la pamant. Crezusem ca am scapat.

Ulterior .. decorul s-a schimbat .. si eram in spatele unui .. nici nu stiu cum sa-l numesc. .hai sa-i zic gard. Genul ala de chestie dupa care te ascunzi iarna cand te bati cu bulgari. Ma ghemuisem langa gardul respectiv, iar Gloria cu Simi se dusesera sa vada pe unde era individul pentru ca apoi sa-mi dea mesaj sa stiu incotro tre sa ma duc dupa el. A dracu tehnologie .. pana si-n vise. Pana s-au intors ele, tipul isi facuse aparitia pe o banca, vizavi de gardul dupa care eram eu ascunsa. Tot nu-mi aminteam care era blestemul mortii .. asa ca am zis si eu la nimereala 'Mortus'. Am iesit din ascunzatoare, m-am dus fix la individ .. si tot bolboroseam 'Mortus.' =))) .. Respectivul incepuse sa se inverzeasca la fatza, din bagheta mea (pe care nu o vedeam, eu stiam doar ca am ceva in mana) ieseau luminite aurii, ca atunci cand se sudeaza ceva. Ma asteptam ca tipu` sa moara pe loc. Ei bine, nu murea. Am fugit apoi, intre timp au aparut si fetele .. si am ajuns intr-un salon de super fitze din mall. M-am ascuns in spatele unui scaun parca .. si am asteptat sa apara tipul. Evident ca, in orice cosmar .. ala tot venea . eu nu puteam sa alerg .. si am zis hai sa mai risc o data cu vraja aia . .desi nu era cea corecta. Am bolborosit iar si iar 'Mortus' .. 'Extra-Mortus' .. 'Foarte-Mortus' .. combinatii d-astea hilare .. pana ce decorul s-a schimbat iar si eram in tramvai. Parca aparuse si controlorul. Tot imi cerea biletul/abonamentul . .si eu am zis ceva gen 'Stai ma un pic sa-l omor p-asta si dupaia' =)) Controlorul ramasese perplex, dar a zis ca ma lasa sa-mi termin treaba .. sau ce kkt vroiam eu sa fac.
A aparut si individul, era un pic mai scund si mai slab, dar tot acelasi cred ca era. Al draq tot nu murea.
Deodata m-am trezit, gata sa cad din pat. Am realizat ca-s la mine in camera dar eram ferm convinsa ca o sa apara si tipul. Ma pregateam s-o iau la fuga si sa ma ascund cand deodata mi-am amintit blestemul 'Abracadabra (cei care au citit Hp sigur stiu:)) ). Am strigat tare 'Abracadabra' .. ca apoi sa-mi dau seama ca strigam degeaba .. eram treaza .. si tipu` din vis inca nu murise. Am incercat sa adorm la loc, ca sa-l omor pana la urma, nu de alta .. dar degeaba.
Acum ma doare capul grav .. si nu stiu daca sa raman maine acasa.
In orice caz .. foarte neplacut vis. :))