sâmbătă, februarie 27

Carti.


Din seria 'Ce-am mai citit ..' : Tin sa-i multumesc lui Marius care mi-a cam redeschis apetitul pentru lectura. Dupa o saptamana petrecuta cu Trainspotting (ma abtin la comentarii, din punctul de vedere al unora e ok, dar tre sa ai nervi de fier sa suporti atata 'p**a mea' scris de n ori de-a lungul unei pagini, cat si alte expresii ce tin de ceea ce se numeste anatomie de clasa a7a:)) )si apoi cu Simbolul pierdut (carte care nu mi-a displacut deloc, dimpotriva, are un mesaj frumos si usor de perceput, pentru cei care au rabdarea suficienta sa o parcurga, chiar merita), am trecut la altceva, si anume vechiul meu prieten Coelho, a carui fana m-am declarat de mult. Dupa cateva 'telenovele literare' de-ale dansului, m-am oprit la o alta, "Diavolul si domnisoara Prym", despre care va puteti forma o parere citind
aici. Fara prea multe cuvinte, cartea prezinta povestea tipica a luptei dintre Bine si Rau, adaptata stilului inconfundabil al autorului, plin de concepte filozofice si diferite alte istorioare. Per total, mie mi s-a parut foarte interesanta, dar preferata mea tot "Veronica se hotaraste sa moara" ramane.

Am cules si cateva citate :

"Am fost totdeauna încredinţat că transformările profunde, atât în fiinţa umană cât şi în societate, au loc într-un interval de timp foarte redus. Când ne aşteptăm mai puţin, viaţa ne confruntă cu o provocare spre a ne pune la încercare curajul şi voinţa de schimbare; în acest moment, nu are rost să pretindem că nu se întâmplă nimic sau să ne scuzăm zicând că nu suntem pregătiţi.
Provocarea nu aşteaptă. Viaţa nu priveşte îndărăt. O săptămână este un interval de timp suficient ca să decidem ne hotărâm dacă ne acceptăm destinul sau nu. "

"...Dar dacă trăieşti mult timp într-un loc perfect, în cele din urmă te plictiseşti"

"..bărbaţii încearcă o voluptate ciudată să se simtă superiori, fără a şti că de cele mai multe ori se comportă într-un mod absolut previzibil."

"Există două lucruri care te împiedică să-ţi realizezi visele: gândul că sunt imposibile sau, printr-o bruscă răsturnare a rotii norocului, faptul de a le vedea transformându-se în ceva posibil când te aştepţi mai puţin."

"Oamenii vor să schimbe totul, dar în acelaşi timp, ar dori ca totul să rămână la fel. "

"Binele şi Răul au unul şi acelaşi chip; totul depinde de momentul în care unul sau altul îi taie calea oricărei fiinţe umane."

"A juca rolul de suflet caritabil li se potriveşte doar celor cărora le e frică să ia vreo atitudine în viaţă. Totdeauna este mai uşor să crezi în propria ta bunătate decât să-i înfrunţi pe ceilalţi şi să lupţi pentru drepturile tale. Totdeauna e mai uşor să-ţi auzi o jignire şi să nu răspunzi cu aceeaşi monedă decât să ai curajul de a te angaja într-o luptă cu cineva mai puternic; totdeauna putem spune că nu ne-am simţit atinşi de piatra aruncată în noi şi numai noaptea, în singurătate, când soţia sau soţul sau prietenul nostru de şcoală dorm, doar noaptea ne putem plânge în tăcere laşitatea."

“Ori de câte ori vreţi să realizaţi ceva, păstraţi-vă ochii deschişi şi asiguraţi-vă că ştiţi exact ce anume doriţi. Nimeni nu-şi poate nimeri ţinta cu ochii închişi.”

“Există două feluri de idioţi — cei care renunţă să facă ceva pentru că au primit o ameninţare şi cei care cred că fac ceva pentru că ameninţă.”

"Dacă şi Dumnezeu are un infern, şi anume dragostea lui pentru oameni, orice om are un infern la îndemână, şi anume dragostea pentru propria-i familie."

"Omul are nevoie de ceea ce e mai rău în el ca să realizeze ceea ce este mai bun în el."

“Chiar dacă spune nu, sufletul ei înţelege şi spune da.”

***

Dupa ce-am parcurs in maxim 3 ore cartea mai sus mentionata (am citit-o la pc, n-avea rost sa o mai cumpar) si m-am ales cu o durere urata de ochi, m-am apucat de o carte pe care am cumparat-o prin iarna si a carei citire am tot amanat-o. Nah ca a venit si vremea ei. "Si daca e adevarat .. " de Marc Levy. O carte care m-a cucerit de la primele pagini. Combinatia intre romance, umor si pe alocuri 'bla-bla' e geniala. Cat despre stilul autorului, wordless. Inca nu am terminat-o, sunt abia la jumatate. Parcurg cu nerabdare fiecare pagina si sunt convinsa ca finalul va fi unul pe masura. Mai ales ca povestea nu se termina cu volumul acesta. Continuarea se numeste "Te voi revedea" (si p-asta am achizionat-o, muhahaha >:)). O recomand cu caldura.
Citatele le postez de indata ce o termin. :D


A



miercuri, februarie 24

The only problem is
That you was using me
In a different way
That I was using you
But now that I know
That it's not meant to be
You gotta go
I gotta win myself over you ..:)



Punct si de la capat ..


Pentru ca sunt mult prea slaba ca sa nu-mi pese dar suficient de puternica ca sa n-o arat. De cateva zile duc un mini razboi de distrugere proprie .. cu tot ceea ce implica el. Pantalonii refuza sa mai stea pe mine cerand cu disperare cureaua. Dar nu asta e important. Am redevenit o mare fana a mersului pe jos .. din Floreasca si pana acasa. Azi si pe ploaie. Iubesc vantul ce imprastie picaturile de apa pe fata, pe haine, in par. Poate ca suna stupid, dar e singurul mod in care mai pot stinge focul asta din interior. Nu vreau sa dramatizez sau sa fac pe victima, dar sa ma mint singura nu pot. E greu. Mi-e greu. Dar tot raul in final o sa treaca .. :)

Ca o paranteza care n-are nicio legatura cu articolul, vreau sa-i zic si aici la multi ani celei mai importante persoane din viata mea. Mami. Sa fii sanatoasa, fericita .. si iarta-ma pentru tot, daca am gresit cu ceva. Te iubesc muult. >:D<

duminică, februarie 21

sâmbătă, februarie 20

Matinal.


Ti-ai facut simtita prezenta inca de la ivirea zorilor, cand eu eram undeva la granita dintre vis si realitate si ma agatam cu ultimile forte de cele mult prea putine clipe in care totul era asa cum imi doream. Cand am auzit telefonul, mai precis inconfundabilul ton de apel de la mesaj 'miauuuuu' aveam doua variante. Sa il ignor, sa ma intorc pe partea cealalta si sa adorm la loc sau sa ma enervez si sa ma uit cine a avut super ideea ma trezeasca. Dar .. uitandu-ma la expeditor si mesajul in sine .. n-a mai contat nici somnul nici nimic. M-am ridicat in capul oaselor.. si pana am plecat, lucrurile si-a urmat cursul considerat (poate) firesc.

Ce-mi doresc acum? Sa fur o clipa, un minut. Mai mult nu vreau si nici nu pot. Am nevoie doar de o fractiune de secunda sa inteleg ca ceea ce se intampla este inca o dovada ca in mainile destinului suntem precum praful in lumina soarelui. Insemnificativi. Dar totusi contam. Destul de putin ca sa stim ca nu voi fi niciodata de capu` nostru,nici nu vom avea propria independenta si suficient de mult pentru a crede ca atunci cand ne dorim ceva cu adevarat, sansele de a-l obtine exista. Intrebarea e .. cu ce pret ?

vineri, februarie 19


Ironia face ca acum nevoia cea mai mare o ai de cea pe care ai tinut cu tot dinadinsul sa o indepartezi ...

joi, februarie 18

Forever more.


Am sa te las sa ma cauti pana vei cunoaste fiecare colt al lumii ca pe propria palma. Si chiar de ma vei gasi, sa nu te complaci in ideea ca voi ramane. Fiecare dezamagire ti-o voi returna si crede-ma ca n-am sa uit nimic din ceea ce ar fi trebuit tin minte. Desi poate am sa raman undeva acolo, in umbra, veghiandu-te .. n-ai sa ma poti vedea, caci nu poti fi in stare sa vezi ceva in care nu crezi. Ai vrut sa ma inveti cum e sa fi puternic, mai bine m-ai invata cum e sa zbor cu propriile-mi aripi. Poate asta ar fi de ajuns. Insa nu. De ajuns ar fi fost sa fi facut asta la momentul potrivit. Sau poate inca nu e timpul pierdut ..

duminică, februarie 14

Gen party + Valentine's ..


Yuuhuuu!! M-am intors de la majorat destul de treaza zic eu :)), atmosfera super tare, multa distractie si caterinca. Pe la 6 jumate dimineata am ajuns acasa .. m-am bagat la somn si am facut ochi pe la vreo 1 jumatate la pranz. Inca ma doare capu` .. e in jur de 15 si ceva .. tre' sa ma apuc de teme .. cred ca as da orice pentru inca o zi de weekend .. ma cam resimt dupa o noapte nedormita :)). Am facut si pozeeeee:D


De la stanga : Cristina, Kitty, Vero, Mihai, Simi, Alexia, Eu, Gloria.

Mihai si eu. :D

Gloria, eu, Kitty.

Alexia si Simi. La muuulti ani vouaaa >:D<

Rock fratzieeee \m/ (Bogdan:D)

Simi si Florin.

Simi, Gloria, eu, Alexia si mama ei.

La gramadaaaa .. Kitty, eu, Gloria, Bogdan.

Gloria, eu, Kitty.

Mihaiii :)) (da, sunt portocale)

Aaa . .si sa nu uit. Cica Happy Valentine's day .. desi mie personal mi se pare o mare tampenie .. daca tot va iubiti atat de ce tre' sa asteptati ziua de 14 feb ca sa aratati asta? :)) Inimioare roz, pufoase si alte dulcegarii.. bleah:D. Totusi va las asta, mi se pare foarte funny video-ul .. cine zicea ca microbistii nu pot fi romantici ?:>



vineri, februarie 12


The best thing about me is you. :)

Pana de curent!

Doar ce ma gandeam ca tehnologia a evoluat al naibii de mult si avem toate conditiile .. iata ca nu e asa. Azi dimineata inainte sa plec la liceu am vazut cum traiau bunicii nostrii in 1800 toamna .. mai precis .. am facut dush si m-am imbracat la lumanare .. si de machiat m-am machiat la lumina de la telefon. Horror! Ma mir cum de totusi n-am plecat cu puloverul pe dos. Teoretic e de vina vremea si inundatiile care au afectat nu stiu ce si a picat curentul. Dar tot incompetenti sunt! Facearar chelie! De la 7 seara pana azi la 2 dupa amiaza a tinut pana. Fara rost sa mai zic ca m-am trezit cu curu-n sus .. si la scoala am fost total irascibila si ofticata de penibilul situatiei. Bine e acum pe lumina:x :))

luni, februarie 8

Auch.

Baaaaiii nene!! Declar deschis razboiul contra zapezii! Azi mi-am bulit un genunchi. Bine, nu bulit e cuvantul cel mai bun. De fapt e o nenorocita de vanataie + o umflatura de toata frumusetea. Mi-a pus piedica un bulgare, pe gresia liceului, si aia a fost. Facea-r-ar [nici nu stiu cum se scrie] chelie astia care duc lipsa anilor copilariei si se bat cu zapada ca la clasa a5a. Hua! Am facut o frumusete de spagat, cu piciorul drept indoit sub cel stang. Cam greu de imaginat scena. Oricum horror! Ma duc sa ma dau cu ben gay d-ala care miroase misto [niciun gay ma, e crema! :))].


Cineva sa ne aduca vara inapoooi :-<

Uuuuuiii .. leapsa.

Am primit o leapsa de la Claudia :>


1.Put your music player on shuffle.

2.Press forward for each question.

3.Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense. NO CHEATING!

4.Tag 5 people.

Deci :

1.Cum te simti azi?
Residence Deejays - Sexy love

2.Vei ajunge departe in viata?
Veritasaga - Pentru ca vreau

3.Cum te vad prietenii tai?
Vescan - Voi fi acolo

4.Te vei casatori vreodata?
Diego Gonzales - Responde

5.Care e tema preferata a celui mai bun prieten?
Bug Mafia - Cine e cu noi

6.Care e povestea vietii tale?
Santana feat. Jennifer Lopez - This boy's fire

7.Cum era in liceu?
Rihanna - Hate that I love you

8.Cum poti avansa in viata?
Voltaj - De ce?

9.Care e cel mai fain lucru la prietenii tai?
Nimeni Altu' - Trecand peste toate

10.Ce se preconizeaza pentru weekend?
Lady Gaga - Bad romance [muhahaha >:)]

11.Ce cantec te descrie cel mai bine?
Cascada - Breathless [.. evident:)]

12.Dar pe bunicii tai?
Nane - Mars [si ei sunt pa treeeend :>]

13.Cum iti merge in viata?
Skillet - Never surrender

14.Ce melodie iti va canta la inmormantare?
O-Zone - Oriunde ai fi

15.Cum te vede restul lumii?
Timbaland - Morning after dark

16.Vei avea o viata fericita?
Dima Bilan - Believe [beeeest:x]

17.Ce cred prietenii cu adevarat despre tine?
Usher - Moving Mountains

18.Sunt persoane care te doresc in secret?
Taio Cruz - Break your heart

19.Cum sa ma fericesc singur?
Michael Jackson - They don't care about us

20.Ce ar trebui sa faci cu viata ta?
Dante & Adnana - Cum sa te am ..


Merge mai departe la Marius, Alexandra, Maria . .si cine o mai vrea :>

duminică, februarie 7

Lene.


Uff .. la naiba. De maine gata. Gata cu timpu` pierdut aiurea pe mess pana dimineata, noptile nedormite, plimbarile de seara la minus cateva grade. O sa-mi lipseasca zilele alea. Numai gandu` ca incepe scoala ma face sa-mi doresc sa nu ies de sub patura.

Ninge fara oprire .. iar la stiri au anuntat ca scolile 1-8 vor fi inchise. Liceele insa, nu. E discriminare .. da' nu mai comentez. :)) Zau ca m-am plictisit de atata zapada, cand eram mica mai era cum mai era .. insa acum deja e exagerat. Imi place zapada, dar in limita bunului simt. Astept cu ardoare primavara .. hainele subtiri .. vantul ala placut .. nici prea rece nici prea cald.

Ma gandesc cu groaza ca vine luni. Cine mama ma-sii a inventat zilele de luni ? Dupa un weekend de leveneala si lipsa de ocupatie vine marele monstru. Sper ca in semestrul asta sa fac fatza mai bine trezitului de dimineata, dusmanul meu de temut :)) si sa imi mearga bine cu scoala. Cam atat si de restu` caramele. :)) .. Ne mai auzim, aveti grija de voi.

Future! Here I come! :D


Din categoria 'Optimismul in floare' .. vreau sa enumar cativa pasi mici, dar esentiali pentru a pasi cu mai multa incredere spre viitor, caci prezentul e trecut cu fiecare clipa ce trece, iar trecutul e scrum. Here it goes ..

Primul pas : Invinge-ti teama. O data ce ai ajuns la mult asteptata concluzie .. 'tre sa depasesc momentul', e timpu` sa te tii de cuvant. Paseste cu pasi siguri si cu capul sus prin locurile ce odata le ocoleai, da play fara sa pui stop acelor melodii de a caror putere asupra ta iti era teama si evitai sa le asculti. [Tocmai am ascultat No air. Nu ma mai misca. :)]
Al doilea pas : Priveste-te in oglinda. Zambeste. Vezi? Deja ti s-a schimbat intreaga fizionomie facand asta. Mai zambeste o data. Spune-ti 'Azi va fi bine! Eu pot.Sunt cel/cea mai tare' Observi ? Totul se obtine cand ai incredere in tine, poarta-ti acel zambet mereu cu tine, e cel mai in voga accesoriu .. tocmai pentru ca nu se demodeaza ever!
Al treilea pas : Da-ti o sansa. Fa o mica/mare nebunie. Ceva nou. Ceva ce n-ai mai facut pana acum dar ti-ai dorit cu ardoare. Fie ca e vorba de o cutie intreaga de bomboane de care poate inainte nu te-ai fi atins .. ca deh . .se depune; o petrecere in pijamale ca intre fete, o simpla bataie cu perne, o seara in bar/club .. chiar si o betie(why not?!) .. totul e permis. Fara excese.
Al patrulea pas : Gaseste-ti timp si pentru familie. E singura categorie de oameni, din cadrul celor cu care socializam, care va fi mereu alaturi de noi. Din pacate/fericire nu ii putem schimba. Tot ce putem face e sa-i acceptam cu bune si rele pentru ca nimeni nu-i perfect.
Al cincelea pas, probabil si utimul : Traieste. Invata sa te bucuri de orice lucru, fie ca e mare sau marunt si fiecare dezamagire ia-o ca o noua experienta din care ai de invatat. Razi din toata inima .. si nu in ultimul rand, iubeste. :)

[Chiar vreau sa ma tin de cuvant. Mi-o datorez.]


Cam asta ar fi.


sâmbătă, februarie 6

Autosugestie .. si nu numai.


Mereu i-am admirat pe cei care au reusit ceva cand si-au propus asta, cei care vroiau dinadins un lucru, tocmai pentru ca cei din jur spuneau ca este practic imposibil sa-l obtina. E un mod de a da peste nas si de a demonstra in acelasi timp propriei persoane ca totul tine de dorinta si autosugestie.

Fara sa caut in dex sau pe google, cred ca autosugestia depinde de felul de-a fi al fiecaruia. Cand esti o fire pesimista, e destul de greu sa-ti creezi o imagine pozitiva despre tine sau mediul din jur. Nici optimistii nu se pot baza intotdeauna pe ea, pentru ca autosugestia, oricat de binevenita e in cazul situatiilor dificile, e legata de experienta. Daca acestea au fost mai mult neplacute, triste sau cum vreti sa le denumiti .. e necesara o forta superioara capabila sa te urneasca cumva, sa te puna pe picioare ca sa alegi apoi drumul cel bun pentru a merge mai departe catre viitor. Aia e vointa. De nu o ai, tre' sa o scoti de unde nu e .. dar daca o ai in dotare, faci pe dracu'n patru si o tii langa tine, chiar o multiplici.

Asta pentru ca lumea e mult prea lenesa, din toate punctele de vedere si mai ales lasa. Toti ne complacem in situatii fara sens, care nu ne duc la nimic bun .. dimpotriva .. ne pot face sa cadem in depresie iar pesimismul o sa fie in floare. Cu toate astea, in 'nebunia' noastra, suntem perfect lucizi.

Constienti ca ne facem rau, nu ne putem opri. Totul doare, dar transformam durerea in rutina. Zicem ca asa e mai bine. Ca o sa treaca. Ei bine, iata ca nu. Iata ca nu mereu proverbele si ce se zice e si adevarat.

Timpul NU le vindeca pe toate. E doar o scuza puerila pentru a lasa lucrurile sa treaca, implicit si timpul. Da, timpul trece pe langa noi, insa nu ne da niciun ajutor. Din contra, ne incarca cu kg in plus, riduri si regrete. Da. Regrete pentru ca l-am lasat sa plece aiurea. Nu timpul e cel care vindeca lucrurile, NOI suntem singurii stapani pe propriile decizii si actiuni. Fara sa ma contrazic singura, pot spune ca si eu cred in destin.

Stiu sigur ca puterea lui e mare si ca Cineva acolo Sus ne urmareste in fiecare clipa. Dar asta nu e o scuza. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in sac.

Asa ca daca citind asta, va simtiti ca facand parte din categoria mai sus amintit si vreodata ati vrut sa schimbati ceva in ceea ce va priveste, poate acum e momentul. Luati-va inima in dinti si riscati. N-aveti nimic de pierdut. Poate doar lasitatea .. da' aia sigur tre sa se duca, mai devreme sau mai tarziu. Si nu uitati sa zambiti, uneori un zambet poate face mult bine. :)

[Articol inspirat dintr-o discutie cu Alexandra, careia tin sa-i multumesc pentru ca si-a batut capul cu mine incercand sa ma faca sa-mi dau seama unde am gresit. Sper sa ma pot tine de cuvant, sa fac vorbele fapte .. pentru ca viata-i scurta ..si e ce frumos, dureaza al dracu' de putin!]

vineri, februarie 5

Gandesc la rece cand inima imi fierbe . :)


Nonsens.

" Ramai asa cum esti acolo in lumea ta
Nu vrei sa schimbi nimic, atunci nu ma schimba
Sa iti dai seama ca ar lipsi ceva,
Atunci cand o sa vezi ca nu mai sunt in preajma ta .."

[post deleted.]

marți, februarie 2

Bravoo!

Felicitari pentru ceea ce ai devenit! Felicitari pentru fiecare minciuna (ne)vinovata, fiecare moment in care ai vrut sa pari ca-mi esti alaturi, jos palaria, esti maestra! Iata ca de data asta plus cu minus nu s-au atras. Nu cat timp mi-as fi dorit eu.

Si nu in ultimul rand, aplauze mie pentru cat am fost de proasta! :)