miercuri, octombrie 27

vineri, octombrie 22

Alteritate, identitate.

Se poate afirma ca alteritatea este constitutiva fiintei umane? In ce mod ?


Alteritatea este constitutiva fiintei umane intrucat raportandu-ne la ceea ce vedem in jurul nostru, la oamenii fata de care ne aflam la polul opus, putem cu usurinta sa ne autodefinim, sa dezvoltam niste trasaturi ce vor forma ulterior caracterul nostru.

De regula, viata sta sub semnul deciziilor pe care vrem sau nu, suntem nevoiti sa le luam. O data adoptate, nu exista drum de intoarcere, trebuie sa invatam sa traim cu ele.

Intr-un fel sau altul, depindem de ceilalti. Suntem dependenti de o opinie, un sfat, o vorba buna. Prin ochii celor din jur ne formam propria imagine, desi tindem la independenta, involuntar o refuzam. Folosindu-ne de limbaj, putem comunica mai usor, astfel aflam mai multe despre identitatea celorlalti. Suntem diferiti ce-i drept, dar nu indeajuns incat sa nu incercam sa ajungem la un numitor comun.

Concluzionand, putem afirma ca intre un om si cei din jurul sau exista o permanenta corelatie din care fiecare isi poate afla propria indentitate, iar alteritatea este cea care ne ajuta sa ne raportam pe o scara invizibila si sa aflam la ce diviziune intre bine si rau suntem.


[Tema la filosofie, clasa a12a .. si cica sunt la mate info :-w]