marți, iulie 12

Vara, inscrieri la facultate ..


E prea cald! Temperatura ridicata, lipsa vantului sau a unei eventuale ploi imi dau insomnii grave. De cateva nopti 'reusesc' sa adorm dupa 4 dimineata, ceea ce face din mine o ametita pe tot parcursul zilei. De maine planuiesc sa ma reapuc de sala, dat fiind faptul ca am terminat si inscrierile la facultate. N-am s-o lungesc prea mult pe tema asta .. dupa cum (nu) stiti, am mers pe Fjsc (Facultatea de jurnalism si stiintele comunicarii) si Facultatea de litere, ambele la Universitate. Cea de-a doua optiune nu prea ma incanta, ba din contra, imi doresc sa nu fiu nevoita sa raman acolo in caz ca nu iau peste 5 la admitere la fjsc. Totusi sunt optimista, desi n-am facut filologie ci mate-info, am schimbat 4 profi de romana in 4 ani si nici nu dispun de un vocabular atat de elevat, sper sa am inspiratie in ziua respectiva, sa fac o figura buna si mai ales sa intru la buget caci facultatea in sine e destul de scumpa pentru buzunarul alor mei :D

Multi mi-au spus "Ce faci tu cu jurnalismul in Romania? Te vezi vreo Andreea Esca prezentand stirile ? ". Evident ca acestia au privit totul intr-un mod destul de superficial, zic eu. Jurnalismul nu se bazeaza doar pe citirea de pe un prompter si transmiterea de informatii prin intermediul tv-ului. Eu personal m-as vedea redactor, eventual la o revista smechera pentru femei :)) .. sau orice altceva in domeniul asta. Ma pasioneaza mult articolele, multitudinea de idei, incadrarea in pagina si informatiile pe care le poti transmite cititorului daca stii sa pui cap la cap niste detalii si nu doar sa insiri cuvinte mari fara un anume inteles.

Acum va intreb pe voi, credeti ca am sanse ? :)

joi, iulie 7

Ratacire

Vi s-a intamplat vreodata sa va priviti in oglinda si sa nu recunoasteti persoana care vi se infatiseaza in ea?

Pe zi ce trece sesizez ca vreau sa stiu tot mai mult. Pun intrebari in stanga si-n dreapta convinsa fiind in naivitatea-mi infinita ca asa am sa primesc raspunsurile. Mereu am crezut ca cei din jur stiu mai bine, ca un sfat mereu va fi binevenit .. dar dincolo de toate, raspunsul a fost mereu la mine. Desi nu-l stiam. Desi il aveam in fata ochilor si nu-l puteam vedea sau intelege. Si uite asa m-am ales cu mii de pareri, idei ravasite si o minte confuza. Urat asa.

Cel mai bine ar fi sa-mi iau o vacanta. Mintea mea si cu mine. Nu mai cer sfaturi, nu mai ascult opinii, nu mai astept idei. Merg pe mana mea de acum. Asta pana reusesc sa ma regasesc, sa aflu cine sunt si ce vreau. Din pacate lucrurile nu-s atat de simple, iar mintea mea din cate vad contine mii de sertare si sertarase unde s-a cam asternut praful.

Sunt in ceata. Obisnuiesc sa iau decizii pripite, din mult prea multa graba si impulsivitate necontrolata. Am devenit o enigma si pentru mine. Cei din jur vad atat cat las eu sa se vada. Si atat. Poate nici eu n-am ajuns sa ma cunosc atat pe cat pretind. Iar asta ma sperie. E mai mult decat ciudat sa traiesti in corpul cuiva in al carui caracter simti ca nu te mai regasesti ..

Ma sperie profunzimea trairilor. Sentimente puternice ridicate la un mare nivel. Cuvinte soptite pe nerasuflate care isi pierd din esenta o data ajunse pe buze. Oare e mai bine sa simti in taina sau sa impartasesti desi iti pari teribil de stangaci facand asta ? Uhmm .. deseori m-am simtit ca intr-o telenovela prost jucata aruncand cu vorbe mari, dar fara substrat. Parca nu stiu .. nu e cum trebuie sa fie. Sau poate asa e si nu inteleg eu ? Tare as vrea sa cobor de pe norul ala alb si pufos in care m-am ratacit inconstient de atatea ori ..


[Din prea multa iubire nu stiu cum sa te iubesc..]

luni, iulie 4

Bac 2011


Bine v-am regasit! Stresul, emotiile si asteptarea s-au terminat .. Ieri mi-am vazut unul din vise indeplinit! AM LUAT BACUUUUL!!!!! Veti spune ca exagerez, ca sufar de mine .. dar la ce macel a fost in intreaga tara, pot spune ca ma consider o maaaare norocoasa! I'm proud of me! :D
9 la romana, 8,05 la mate si 9,10 la biologie, per total 8,71. Nici acum nu-mi vine sa cred ca am terminat mate-info si am luat si bacul, mai ales din ce vad la tv .. a fost cel mai slab bac dintotdeauna.

Asta ar trebui sa ridice niste semne de intrebare in randul tuturor. Elevi, parinti si profesori. Auzisem de la bunica-mea ca la tv un reporter a intervievat un profesor dintr-o comuna care primea un salariu de doar 500 de lei. Acesta, dupa ce a vazut ca niciun elev din liceul lui nu a promovat, a replicat transant : "Predam si noi dupa cum suntem platiti" . Pai stai putin frate, ce vina au elevii ca voi sunteti niste frustrati ahtiati dupa bani? Nu e indeajuns ca nu va dati silinta sa predati de asa maniera in asa fel incat elevii sa nu mai fie nevoiti sa faca si meditatii? Atunci cand ati ales aceasta meserie, ati stiut bine in ce va bagati, care sunt avantajele dar mai ales riscurile. De bine de rau, voi aveti deja o slujba, fie ea si prost platita, insa elevii astia au un viitor in fata. Nu cred ca elevii au vreo vina pentru asta. Dimpotriva. Este adevarat ca nu se mai invata, toti sau cel putin majoritatea s-au bazat pe copiat, asta e clar, iar faza cu camerele video i-a terminat pe toti .. insa daca si materia ar fi altfel, mult mai concisa si fara atatea subiecte inutile si prost formulate, eu cred ca si situatia invatamantului romanesc ar fi alta.

Nu stiu care ati urmarit stirile zilele astea, s-a vorbit despre un liceu ai carui elevi au primit subiecte gresite la informatica. De la mine erau. Dupa ce au iesit din sala de examen, convinsi ca 'e de bine', au sunat-o pe profa pentru a se verifica. La un moment dat, profa vazand ca subiectul nu concide, si-a dat seama de greseala facuta de comisia care l-a distribuit. Ce a urmat dupaia .. vizite la inspectorat, minister .. ca intr-un final colegii mei sa fie asigurati ca examenul lor este valid si ca vina nu le apartine. O alta intamplare a fost chiar la mine in sala, la ultima proba, biologie. A venit plicul cu subiecte, au fost distribuite ..pentru ca in secunda urmatoare sa realizam cu stupoare ca nu ajung pentru toti. Am asteptat 20 de minute pe ceas ca apoi sa vina o tanti cu niste subiecte proaspat xeroxate. Ia ghiciti ? Erau cele de la romana ...

Intr-un final le-am primit pe cele corecte si ne-am apucat de treaba, cu un handicap de aproape jumatate de ora in urma celorlalti .

Nu am deschis subiectul asta ca sa acuz pe cineva, nu am dreptul si nici nu sunt in masura atata timp cat eu am promovat. Dar ma uit la cunostinte de ale mele, prieteni, prietene care inca se chinuie sa depuna o nenorocita de contestatie, constienti fiind ca vor fi nevoiti sa dea din nou in toamna sau poate chiar in sesiunea din vara lui 2012, si nu mi se pare corect. La liceul meu n-au fost montate camere iar comisiile au fost de toate felurile. Eu am avut ghinionul sa prind unele naspa la mate si biologie unde nici n-am putut sa misc, pe cand la romana dupa o suma substantiala am avut parte de niste supraveghetoare dulci ca mierea. Evident ca eu nu m-am bagat sa dau vreun ban, mi se pare injositor, in special pentru cei care primesc banii. Urla foamea-n voi :)

De asemenea sunt ferm convinsa ca daca nu se va schimba ceva in acest sistem prost organizat, rezultatele vor fi in continuare ca si cele din acest an. Ceea ce mi se pare cel mai trist e ca dincolo de toate meditatiile, banii aruncati de pomana, oboseala si stresul acumulat de-a lungul anului, totul tine de noroc. Poti sa nu inveti nimic si sa ai noroc de o comisie lejera care sa te lase sa copiezi pentru ca apoi sa promovezi linistit sau poti la fel de bine sa te pregatesti temeinic tot anul, sa prinzi o zi proasta, o comisie jegoasa si un corector sictirit care sa iti distruga visele intr-o clipa. Ce ironie nu?

In fine, macar am multumirea sufleteasca ca am promovat la o materie pe care am detestat-o intotdeauna, nici acum nu-mi vine sa cred .. am numai vorbe de bine pentru ai mei parinti care mi-au suportat toate crizele de-a lungul perioadei asteia, pentru prietenii care nu mi-au intors spatele nici cand am gresit .. si prietenul meu care nu m-a lasat nicio clipa singura.. iar cand simteam ca voi claca, el era acolo amintindu-mi ca n-am voie, ca trebuie sa tin capul sus si sa merg mai departe. Va multumesc! Va iubesc!

P.S: Aaa, si sa nu uit de nea Raducu! Fara dansul nu luam nici 5-ul, clar .. respect!

P.S : Ca un sfat pentru cei de a8a .. mai mici sau chiar cei de liceu. Nu va jucati cu mate-info .. daca reusiti sa tineti pasul inca de la inceput, e ok .. daca acumulati lacune si chestii pe care nu le stapaniti .. apucati-va de treaba pentru ca nu prea mai e de gluma . Bacul va fi o chestie pe care numai cativa o vor lua, ce sa mai zic de facultati care vor ramane mai goale din cauza lipsei de candidati. Asadar, puneti-va la punct din timp ca sa nu fiti nevoiti sa pierdeti veri intregi invatand. Nu zice nimeni sa fiti eminenti, dar macar media 6 per total e mai mult decat necesara!

Bafta si aveti grija de voi, pe curand! :*