marți, iulie 12

Vara, inscrieri la facultate ..


E prea cald! Temperatura ridicata, lipsa vantului sau a unei eventuale ploi imi dau insomnii grave. De cateva nopti 'reusesc' sa adorm dupa 4 dimineata, ceea ce face din mine o ametita pe tot parcursul zilei. De maine planuiesc sa ma reapuc de sala, dat fiind faptul ca am terminat si inscrierile la facultate. N-am s-o lungesc prea mult pe tema asta .. dupa cum (nu) stiti, am mers pe Fjsc (Facultatea de jurnalism si stiintele comunicarii) si Facultatea de litere, ambele la Universitate. Cea de-a doua optiune nu prea ma incanta, ba din contra, imi doresc sa nu fiu nevoita sa raman acolo in caz ca nu iau peste 5 la admitere la fjsc. Totusi sunt optimista, desi n-am facut filologie ci mate-info, am schimbat 4 profi de romana in 4 ani si nici nu dispun de un vocabular atat de elevat, sper sa am inspiratie in ziua respectiva, sa fac o figura buna si mai ales sa intru la buget caci facultatea in sine e destul de scumpa pentru buzunarul alor mei :D

Multi mi-au spus "Ce faci tu cu jurnalismul in Romania? Te vezi vreo Andreea Esca prezentand stirile ? ". Evident ca acestia au privit totul intr-un mod destul de superficial, zic eu. Jurnalismul nu se bazeaza doar pe citirea de pe un prompter si transmiterea de informatii prin intermediul tv-ului. Eu personal m-as vedea redactor, eventual la o revista smechera pentru femei :)) .. sau orice altceva in domeniul asta. Ma pasioneaza mult articolele, multitudinea de idei, incadrarea in pagina si informatiile pe care le poti transmite cititorului daca stii sa pui cap la cap niste detalii si nu doar sa insiri cuvinte mari fara un anume inteles.

Acum va intreb pe voi, credeti ca am sanse ? :)

7 comentarii:

Suflet de curva spunea...

eu ma insciu la OPC si la Jurnalism..sper sa intru la buget..la una din ele... :) poate raman amandoua... Jurnalismul iti ofera multe oportunitati : mass media...televiziune////etc. Mult succes

Alle spunea...

Asa este, dar tine mult si de noroc. Bafta si tie! Chiar ai talent la scris :D

Anonim spunea...

Imi pare ca ma aud pe mine acum un an de zile...am dat admitere la jurnalism, dar am intrat la taxa ( se pare ca trebuie mai mult decat insiratie, din cate am observat eu). A doua optiune a fost Litere si m-am dus din prima zi acolo cu inima stransa (credeam ca o sa fie oribil) dar incet-incet mi-am dat seama ca e facultatea potrivita pt mine. Am invatat o multime de lucruri si am avut ocazia sa cunosc oameni exceptionali, critici si scriitori la care doar visam.
Bafta multa :) oriunde vei intra, sunt sigura ca o fie locul perfect pt tine
P.S. toate lucrurile se intampla cu un scop :)

Marius Dumitrescu spunea...

Dacă nici tu n-ai șanșe... Hai, multă baftă și lasă frica!

Curvy Belle spunea...

La facultatea asta am vrut sa dau si eu cand terminasem bacul....eram 100% sigura ca acolo o sa dau, insa cu 5 zile inainte de examenul de admitere m-am reorientat....tocmai din cauza faptul ca traim in Romania, si nu cred ca m-ar ajuta cu ceva...acum, poate o sa fac un master in treaba asta;)) Tie iti doresc multa bafta si sper sa fie asa cum ti-ai dorit!

Alle spunea...

@ Zbor de fluture : Abia acum ma regasesc in ce ai spus, am sa scriu in seara asta probabil un articol legat de facultate, gen ultimile noutati. Vorba ta, toate se intampla cu un scop!

Alle spunea...

@ Curvy Belle : Mult noroc si tie, si eu m-am reorientat, se pare ..