sâmbătă, martie 13

" Si daca e adevarat ... "


Ce faceti dragilor ? Stiuu ca am spus de mult ca voi posta citate din Marc Levy, dar cum timpu` nu mi-a permis, am terminat destul de greu si a doua parte din 'Si daca e adevarat'. Mai precis azi dimineata. 'Te voi revedea' (adica a doua parte) e cel putin la fel de frumoasa, sau chiar mai mult. Citatele .. here is goes :

Din 'Si daca e adevarat', avem asa :

"Toate visele au un pret."

"Pentru ca tocmai cand calculezi, cand analizezi argumentele pro si contra, iti trece viata si nu se petrece nimic. "

"- .. A avea idealuri este un greu handicap.
-De ce?
-Pentru ca pui stacheta foarte sus.
-Pentru celalalt?
-Nu, pentru tine. "

"Sa identifici fericirea cand se afla la picioarele tale, sa ai curajul si hotararea de a te apleca pentru a o lua in brate.. si a o pastra. Aceasta-i inteligenta inimii. Inteligenta singura faca aceea a inimii este doar simpla logica si nu e mare lucru de ea. "

"Nimeni nu este proprietarul fericirii, uneori ai norocul sa ai un contract de inchiriere si sa fii locatarul ei. Trebuie sa-i platesti foarte regulat chiria, astfel esti evacuat foarte repede."

"Stii ca fiecare are lumea lui. Totul este sa ne infigem radacinile in pamantul care ne convine. "

"Prea multa vreme am fost atrasa de contrariul viselor mele, la antipozi de ceea ce ma putea face sa infloresc, asta-i tot. "

"Pentru ca nu poti sa le traiesti pe toate, si atunci important este sa traiesti esentialul, iar fiecare dintre noi are esentialul sau. "

"Uneori suntem neputinciosi in fata dorintelor, poftelor sau impulsurilor noastre, si asta provoaca un chin deseori insuportabil. Sentimentul acesta te va insori toata viata, uneori il vei uita, uneori va fi ca o obsesie. O parte din arta de a trai depinde de capacitatea noastra de a ne combate neputinta. [...] Vei cunoaste multe spaime. Lupta impotriva lor, dar nu le inlocui cu ezitari prea lungi. Gandeste, hotaraste si actioneaza! Sa nu ai indoieli, incapacitatea de a-ti asuma propriile alegeri da nastere unui rau de-a trai. Fiecare intrebare poate deveni un joc, fiecare decizie luata te va putea invata sa te cunosti, sa te intelegi. Fa in asa fel incat lumea sa se miste, lumea ta! [...]
Cel care nu stie sa impartaseasca cu ceilalti este un infirm al emotiilor."

" Viata este minunata, Arthur, ne dam seama insa de asta doar cand ea se retrage in varful picioarelor, dar viata se gusta dupa pofta din fiecare zi. [...] In lungul periplu ce te asteapta, sa nu-ti pierzi niciodata sufletul de copil, sa nu-ti uiti niciodata visele, ele iti vor fi motorul existentei, vor alcatui gustul si mirosul diminetilor tale. [...] Pentru ca sa primesti, trebuie sa dai, pentru a putea iubi, trebuie sa fii tu insuti. "

"Timpul inchide toate ranile, chiar daca nu se scuteste de cateva cicatrici. "

" ... el ridica ochii si toata indurerarea ii fu stearsa de tandretea privirii ei. "

"Ieri a trecut, maine nu exista inca, ce conteaza este astazi, prezentul. "


(va urma)

3 comentarii:

Claudia spunea...

good job ;)
:*

Marius spunea...

Tocmai am terminat si eu de citit ”Lucrurile pe care nu ni le-am spus” ,nenea asta e genial. Cu siguranta a devenit unul din scriitorii mei preferati :)

Alle spunea...

@Marius: Ma bucur pt asta :D