joi, ianuarie 28

Analizandu-ma ...

"Cand nu voi mai fi, voi fi de fapt in lumea in care ce CRED eu e palpabil, in lumea in care ce VREAU eu e real."

Deseori cei care tind sa se refugieze intr-o lume a lor, oarecum imaginara sunt etichetati drepti ciudati, pentru ca au un mod de gandire diferit de cei din jur, lasi pentru ca n-au tupeu sa iasa din carapace si sa ia lucrurile asa cum sunt sau doar rupti de realitate. Dar ce e de fapt realitatea? Tot aud : Trezeste-te la realitate, viata nu e ca in carti sau filme cu happy-end. Oook. Sa zicem ca viata bate filmu`, insa de ce toate filmele se inspira din viata? Omul, prin natura lui superioara (teoretic) fata de restul speciilor are capacitatea de a crea scenarii, de a-si imagina 'Cum ar fi daca..'. Si toate scenariile astea au un scop, un tel. Depinde de modul in care il percepe fiecare.

Obisnuim sa ne pierdem printre vise si iluzii. Asteptam prea multe, oferim prea multe. Primim putine. Asta pentru ca de cele mai multe ori nu stim unde sa cautam. Si ce e mai rau, nu putem pricepe exact ce anume vrem. Facem compromisuri numai de dragul de a crede ca e mai bine, ca in final ne va reusi iar apoi ne intoarcem de unde am plecat, avand o minte confuza, mii de intrebari dar niciun raspuns.

M-am gandit ca pentru un timp sa nu mai cer sfaturi. Ascult, port discutii dar ma exteriorizez mai greu. Mintea mea si cu mine avem nevoie de o vacanta. Asa ca spun pas avalansei de ganduri si sentimente. Cel putin deocamdata. Stiu sigur ca momentul in care, fie ca vreau sau nu, am sa fac o mica retrospectiva ca sa vad incotro o apuc e aproape. Din toate punctele de vedere. Mi-e teama insa de concluziile la care voi ajunge. Am vazut cum adultii pot da cu piciorul unor relatii lungi doar din ambitie prosteasca, cum adolescentii, incercand sa se integreze intr-o lume considerata de ei cea mai buna, ajung sa isi schimbe total modul de viata, cum o mentalitate proasta nu te duce la nimic bun, cum copii au uitat sa mai fie copii.

Pana acum n-am facut decat sa privesc totul din afara, ca un arbitru tusier care doar observa ceea ce se petrece in teren, fluierand din cand in cand pentru a mai atrage atentia cand ceva nu e in ordine. Dar jocul e facut de oamenii de camp. El e un simplu observator.

Sunt constienta ca nu am puterea, poate nici bunavointa de a avea grija de cei la care tin ca acestia sa nu mai calce in strachini. Nici nu doresc asta. Uneori trebuie sa mai fi lasat si singur. Ca si atunci cand esti mic si inveti primii pasi. Trebuie sa fi stapan pe picioarele tale pentru ca esti singurul care are control asupra lor.

Cu toate astea, am uneori sentimentul ca desi la teorie trec cu brio, pot privi cu maturitate diverse situatii .. cand vine vorba de mine personal, la modul practic .. sunt precum puii aia de pasare carora mama le spune ca de acum trebuie sa ia viata in propriile maini, sa aiba propriile experiente si de ce nu, sa faca si greseli. Sa gresesti e omenesc nu? Plus ca nu suntem perfecti. Dar aceea retinere tot ramane. E teama de esec sau de reusita? Voi ce credeti?:)


Si totusi cred ca am sa-mi asum riscul.






N-are titlu.

Ar fi cazul sa fac si eu act de prezenta p-aici. Dupa cateva posturi nervoase ma gandeam ca ar fi mai civilizat sa revin cu ganduri mai pasnice, ca tot vine vacanta, toata lumea e relaxata si nerabdatoare sa taie frunze la caini chiar si pentru o saptamana. Ca si mine de altfel. Gandul ca voi dormi mai mult ma binedispune instant. Departe de mine vorba aia 'cine se trezeste de dimineata, departe ajunge.' In cazul de fatza, 5 jumate nu e dimineata, e in toiul noptii. Deci nu se pune.

Brusc m-a lovit o maaare lipsa de inspiratie. Revin cand imi vin idei.

miercuri, ianuarie 27

Nervozitate (maxima!).

Pfuuuaaaiii!! Ma jur ca-s pe punctul de a ceda nervos! Mi s-a luat efectiv de atata pupincurism si mi se face sila cand vad ce sunt unii in stare sa faca pentru o nota. Recunosc ca am avut si eu o perioada prin generala cand aveam un fix legat de note si medii. Vroiam sa fie cat mai mari. Apoi am inteles ca asa zisa concurenta pe care altii inca o vad (grow up!) de fapt nu exista. Cred ca am depasit cu totii acele timpuri cand (poate) ne ofticam pentru cativa sutimi sau pentru ca colegul/colega de banca lua mai mult decat noi. Printre stres, tensiuni si disperare de note .. ceea ce conteaza cu adevarat e ceea ce-ti ramane in cap la final. Conteaza sa te axezi pe materiile care-ti plac. D-aia eu n-am putut ever sa invat la tot. Daca in generala spuneam cu juma de gura asa ca-mi plac cam toate, acum pot sa spun cu mana pe inima ca numarul materiilor preferate se reduce doar la romana si franceza. Hai si engleza, sa zicem. La restu` .. recunosc .. invat doar ca trebuie. Poate nici n-ar trebui sa am pretentia la note mari .. nepasarea si indiferenta ce ma caracterizeaza in ceea ce priveste alte materii diferite de cele amintite mai sus, nu prea mi-ar permite asta. Da' totusi frate .. sunt constienta traim in Romania si n-ar trebui sa ne permitem luxul de a face nazuri in oricare domeniu de activitate si ca lipsa de corectiutudine sau mai simplu spus .. nesimtirea la cote alarmante sunt peste tot .. totusi ma gandesc de ce nu se poate sa fim evaluati pe bune. La adevarata valoare. Cat stii, atata iei. Ca si in viata de altfel .. primesti atat cat poti oferi (teoretic .. ca practic nu e deloc asa).

Nu inteleg de ce un elev este indreptatit sa primeasca mai mult doar pentru ca-i dintr-o anume regiune a tarii. Nu inteleg de ce atunci cand faci meditatii cu proful de la clasa tre' sa primesti note mai mari decat restu' care probabil au parinti ce nu-si permit sa bage copilului meditatii. Nu inteleg de ce atunci daca arati bine la corp (fata fiind) esti favorizata cand iesi la tabla. Nu inteleg de ce voi si restu` mancatorilor de cacat se dau superiori cand de fapt ar trebui sa se mai gandeasca o data!

Aici nu e o chestie numai de oftica gen imi iau jucariile si plec. E legat de ambitie si orgoliu. Nu stiu in ce masura ma caracterizeaza cele doua, da' stiu sigur ca le am. Si desi mai stiu ca asta n-o sa schimbe cu nimic situatia si profii tot aceeasi vor fi si pe viitor .. sunt constienta de valoarea mea .. si nici de-a dracu' nu ma las! :)

[scris la nervi. a se lua ca atare si imi cer scuze pentru limbaj.]

marți, ianuarie 26

Damn !!

Friiiiig. Prea mult frig. Pe cat faceam pe grozava ca suport cu bine temperaturile cu minus .. acum nici sa n-aud de ele. Iesitul din casa + asteptatul 282-ului la 6:45 dimineata a devenit un chin. Am mereu o senzatie de deja-vu cum ies din bloc si ma indrept spre statie. Deja stiu care-i secunda cand n-am sa-mi mai simt degetul mic de la mana, continuand apoi cu restul fratilor acestuia. Mai nou port si caciula. Mov, desigur.

Maine tre' sa ajung la posta. Din nou. Am comandat atatea carti de pe net in doar o luna incat mama mi-a promis ca ma vinde daca nu 'ipotechez' alocatia pana in martie. Adica ea ma imprumuta si ii dau inapoi la alocatie. E destul de convenabil pentru mine in masura in care alocatia e doar 40 Ron iar comenzile mele depasesc de obicei 50. :D
Numai gandu' ca voi da ochii iar cu femeile alea de la ghiseu imi provoaca nervozitati :)). Stiu ca ele doar isi fac meseria .. dar tot incercand s-o faca bine .. cam de fiecare data strica tot. Asa s-a intamplat si luni cand m-am dus sa trimit un plic judecatoriei sectorului 2 (daa .. pt faza cu ratb-ul curului .. sunt un mic infractor.) si am stat jumatate de ora la coada pentru ca stimatele sa isi termine portia de ciorbitza de vacuta la borcan si ce or mai fi avand ele p-acolo. Cand sa intru .. o tanti se baga in fata mea. Desi ma vazuse ca eram inaintea ei, a considerat ca-o cantitate destul de neglijabila si hop inspre ghiseu. M-am facut ca tusesc insa ea ostentativ a intors capul intr-o parte. M-am adresat apoi 'Doamna (a se citi Tarfa Proasta!), cred ca eram inaintea dvs la coada.' Se uita la mine, ridica o spranceana proaspat creionata si imi spune 'Aaa da .. cred ca nu v-am vazut'. Bha a dracu .. sunt si mica rau. Mai ca ii scuipam seminte in cap.
In fiine .. si de aici o groaza de intamplari din seria 'Greu e cu prostii .. nu va enervati ca va umpleti de riduri.' :)) Glumesc. Again.


Revin. Nu stiu exact cand.

luni, ianuarie 25

Plictiseala crunta. Cam asta caracterizeaza ultimile zile din semestrul asta. Azi am stat mai mult degeaba .. profa de fizica a inceput sa predea desi mai nimeni n-o asculta. Religie, eco, engleza .. info n-am facut. Am intrat pe mess. Pentru a2a oara din septembrie. Deh .. si Parse are toanele ei.

In orice caz .. astept vacanta aia ca pe Mosh Craciun in copilarie. Desi e al dracu de scurta .. macar alea cateva zile sa dorm si sa ma relaxez. Plus ca ma reapuc de sala. Nu, nu-s obsedata de asta. Doar ca ma relaxeaza mult si chiar imi prinde bine. Revin cu alte posturi zilele viitoare. Acuma chiar nu-s in the mood :(

luni, ianuarie 18

" El strangea caldura soarelui ; eu o culegeam din zambetul lui. "
Cartea Mironei, Cella Serghi.

vineri, ianuarie 15

" .. si daca nu putem sfarama trecutul, macar putem incerca sa cladim viitorul. "

Leapsa again.

Tot de la Marius :> Am furat-o.

1. Ce speli prima dată la duş ?

Bratele.

2. Care e culoarea ta de helancă preferata ?

Nu-mi plac helancile.

3. Îţi place cafeaua ?

Nu, poate doar cu lapte si muuult zahar.

4. Cum te simţi acum ?

Obosita.

5. Care e ultima literă din numele persoanei de care eşti îndragostit ?

.

6. Care e ultimul vis pe care l’ai avut ?

Pff .. cred ca ceva legat de teza la mate.

7. Ai putea mânca o lună întreagă felul tău de mâncare preferat fără să te saturi de el ?

Nu.

8. De ce ai o poftă puternică acum ?

Un ceai cu gheatza.

9. La ce te gândeşti când auzi cuvântul “varză”?

La .. varza?:))

10. Ai numărat vreodată până la 1000 ?

Nu cred.

11. Muşti sau lingi îngheţata ?

:))

12. Foloseşti emoticoane ?

Da.

13. Câte dormitoare are casa ta ?

2.

14. Ai cunoscut vreodată o celebritate ?

Nu cred.

15. Îţi place brânza ?

Depinde de care.

16. Care e ultima melodie de care ai fost obsedat ?

Jay Sean - Down.

17. Câte ţări ai vizitat ?

Niciuna. Shame on me:">

18. Sunt părinţii tăi stricţi ?

Mai mult tata.

19. Ai sări cu paraşuta/parapanta/planorul ?

Neah.

20. Ai lua masa cu George W. Bush ?

Poate doar sa-i pun laxativ in bautura si sa ma car. :))

21. E ceva strălucitor în camera ta ?

Da, EU B-) [glumesc.:))]

22. Închiriezi filme ?

Neah.

23. Unde vei merge sâmbătă seara ?

Prin Unirii cu Robert.

24. Ouă albe sau maro ?

N-am preferinte.

25. Îţi place muzica ?

O ador.

26. Ai mers cu trenul ?

Da.

27. Ce zi a săptămânii e ?

Dupa oboseala resimtita, cred ca vineri.

28. Ce ai mâncat la prânz ?

Cartofi prajiti.

29. Ce face mâine prietenul tău cel mai bun ?

:-??

30. Ai văzut filmul The Butterfly Effect ?

Da.

31. Ce crezi despre Yankees ?

Who's that?

32. Ai părul ondulat ?

Putin.

33.Când ai plâns ultima dată ?

Don't remember.

34. Ai intrat vreodată într’un zid ?

Hmm .. nu cred.

35. Anotimpul preferat ?

Toamna.

36. Adormi cu televizorul deschis ?

Incerc sa nu.

37. Ai băut vreodată alcool direct din sticlă ?

Da.

38. Crezi ca eşti bătrân/a ?

Uneori da.

39. Ţi’e frică de întuneric ?

Nu.

40. Îţi place viaţa ta momentan ?

Nu tocmai.

41. Baţi în lemn ?

Neah.

42. Ai o vedere bună ?

De la distanta da, la citit port ochelari.:P

43. Poţi sa faci hula hoop ?

=))) wtf?

44. Unde sunt părinţii tăi ?

In bucatarie.

45. Ai fost vreodată sărutat în lift ?

Nope.

46. Care e următorul CD pe care îl vei cumpăra ?

N-am idee.

47. Ai intrat într’o încăpere pe fereastra vreodată ?

Da :))

48. Ce ai cumpărat ultima data ?

Un pachet de guma.

49. Cât de des vorbeşti la telefon ?

Nu mereu.

50. Eşti într’o relaţie complicată ?

Uhmm..

51. Ai pus piedică cuiva vreodată ?

Nu cred.

52. Foloseşti beţişoare chinezesti ?

Nu, dar mi-ar placea sa incerc.

53. Ierţi prea mult ?

Da, cred.

54. Deţii o armă ?

Da . .o linguritza pe care o tin sub perna. Kiddin'.

55. Ai fost vreodată într’un castel ?

Da. Peleș.

56. Îţi place părul tău ?

Acum nu.

57. Îţi place de tine ?

Am momente si momente :))

58. Eşti mai apropiat de mami sau de tati ?

De amandoi.

59. Ţi’a plăcut leapşa asta ?

Tare. :D

O dau mai departe .. cui vrea sa o ia :D

joi, ianuarie 14

Books.


Am (mai) primit o leapsa de la Marius :>

1. Când citiţi, pentru a marca locul unde aţi rămas cu lectura, folosiţi semne de carte sau îndoiţi paginile?

Semne de carte.

2. Aţi primit în ultimul timp o carte drept cadou şi dacă “da” care a fost aceasta.

Uhmm .. nu prea le primesc, de obicei mi le cumpar singura.

3. Citiţi în baie?

Da, ocazional.

4. V-aţi gândit vreodată să scrieţi o carte şi dacă “da” care ar fi fost aceasta?

Nu ma chinuie talentul .. ma rezum doar la bloggin' si cititul in sine.

5. Ce credeţi despre colecţiile de carte de la noi?

Probabil sunt multe carti si colectii foarte bune de care nici n-am auzit ...

6. Care este cartea preferată?

N-am una preferata .. mi-a placut mult insa Invitatie la vals (Mihail Drumes) si Alchimistul (Paulo Coelho).

7. Vă place să recitiţi unele cărţi şi care ar fi acestea?

Da .. le-am recitit deja pe cele mentionate mai sus :D

8. Ce părere aţi avea de o întâlnire cu autorii cărţilor pe care le apreciaţi şi ce le-aţi spune?

Uhmm .. aici e mai greu, sunt mai timida de fel .. n-as stii ce le-as spune.

9. Vă place să vorbiţi despre ceea ce citiţi şi cu cine?

Desigur; cu persoane cu care impart aceeasi placere a lecturii, ca sa zic asa. Nu prea ai cum sa vorbesti despre carti cu cineva care n-a pus in viata lui mana pe una.

10. Care sunt motivele care vă determină să alegeţi o carte pe care să o citiţi?

Titlul, un mic review sau eventual niste comentarii.

11. Care credeţi că este o lectură “obligatorie”, o carte pe care cineva trebuie să o citească?

Aici nu stiu .. nu mi-a placut niciodata sa citesc o carte impusa de cineva. Depinde de fiecare, ce subiect il poate atrage.

12. Care este locul preferat pentru lectură?

La mine in camera .. de obicei pe jos tolanita pe niste perne, mai citesc si la scoala sau dimineata in 282 (pentru asta ma tot injura Simi:D)

13. Când citiţi ascultaţi muzică sau lecturaţi în linişte?

De cele mai multe ori da. Doar cand sunt prea obosita 'aleg' doar una din ele.

14. Vi s-a întâmplat să citiţi cărţi în format electronic?

Nu prea.

15. Citiţi numai cărţi cumpărate sau şi pe cele care sunt împrumutate?

Si si.

16. O carte este pentru mine… Cum aţi descrie o carte?

Hmm .. mod de relaxare .. si poate o mica lectie de viata. Depinde cum o interpretez. :)

luni, ianuarie 11

Vaccin ?!?

Mare nebunie. De cand am revenit la scoala (dupa o mult prea scurta vacanta) cred ca nu e zi in care dna de la cabinet sa nu vina intrebandu-ne daca ne vaccinam sau nu. Si inainte de vacanta, adica anul trecut la fel a facut. Am si semnat niste hartii pe propria raspundere, sau a parintilor ca nu vrem asta. Dar tot insista.
Acuma la drept vorbind, mie faza cu gripa porcului mi se pare o maaare tampenie. Sincer, cred ca totul nu e decat o modalitate macabra de a diminua cumva numarul populatiei. Adica totusi ma, nu stiu unde citisem cum ca vaccinul asta nici macar n-a fost testat. Pai si atunci noi ce suntem ? Cobai? Au ramas fara sobolani in laboratoare si s-au gasit sa treaca si la speciile (cica) mai evoluate? :)) huh .. ce ironie. Si culmea e ca majoritatea medicilor nu fac acest vaccin, desi ei sunt poate cei mai predispusi la contactarea virusului. Oricum, eu una nu ma vaccinez. Le-am zis si alor mei sa faca acelasi lucru. Pentru ce frate? Daca e sa mor, mai bine o fac pe propria raspundere decat sa fac cine stie ce chestii si mai naspa de la o intepatura. Plus ca am noroc cu un organism destul de ok, nu racesc asa repede. Si asa azi la scoala, ramasesem fara mere si mi-am luat de acasa un morcov. Daa .. la 6 dimineata eu curatam morcovi ca sa-mi iau la scoala :)). Fiind intrebare maine ce mai mananc. Am zis simplu si ironic.. " praz si ceapa rosie! " Ca deh . tre sa ne vitaminizam cat mai bine nu ?:)) [a se folosi guma din belsug dupa aceasta =))] Glumesc.

:*

vineri, ianuarie 1

New year .. new begining !?

Hehe .. si iata-ne ajunsi cu bine (sper) in noul an. Unii au constientizat deja asta, altii sunt inca mahmuri. Am petrecut super cu varamea si doi prieteni. Fara mancare, ca n-a intrat nimic .. cu ceva bautura (de ce sa nu recunosc:">) si muzica cat mai multa. Voi cum v-ati distrat? Fara s-o lungesc prea mult .. va spun La Multi Ani!! Sa aveti parte de un an mai bun, incarcat cu sanatate si iubire .. si sa vi se indeplineasca toate dorintele!

Cat despre mine. Am sa raman aceeasi si in 2010 .. iar legat de blogging .. va voi stresa in continuare, aberand p-aici. You know you love me! =))) Se stie!

Glumesc ma.
Aveti grija de voi .. nu stiu cand revin. :*