miercuri, ianuarie 27

Nervozitate (maxima!).

Pfuuuaaaiii!! Ma jur ca-s pe punctul de a ceda nervos! Mi s-a luat efectiv de atata pupincurism si mi se face sila cand vad ce sunt unii in stare sa faca pentru o nota. Recunosc ca am avut si eu o perioada prin generala cand aveam un fix legat de note si medii. Vroiam sa fie cat mai mari. Apoi am inteles ca asa zisa concurenta pe care altii inca o vad (grow up!) de fapt nu exista. Cred ca am depasit cu totii acele timpuri cand (poate) ne ofticam pentru cativa sutimi sau pentru ca colegul/colega de banca lua mai mult decat noi. Printre stres, tensiuni si disperare de note .. ceea ce conteaza cu adevarat e ceea ce-ti ramane in cap la final. Conteaza sa te axezi pe materiile care-ti plac. D-aia eu n-am putut ever sa invat la tot. Daca in generala spuneam cu juma de gura asa ca-mi plac cam toate, acum pot sa spun cu mana pe inima ca numarul materiilor preferate se reduce doar la romana si franceza. Hai si engleza, sa zicem. La restu` .. recunosc .. invat doar ca trebuie. Poate nici n-ar trebui sa am pretentia la note mari .. nepasarea si indiferenta ce ma caracterizeaza in ceea ce priveste alte materii diferite de cele amintite mai sus, nu prea mi-ar permite asta. Da' totusi frate .. sunt constienta traim in Romania si n-ar trebui sa ne permitem luxul de a face nazuri in oricare domeniu de activitate si ca lipsa de corectiutudine sau mai simplu spus .. nesimtirea la cote alarmante sunt peste tot .. totusi ma gandesc de ce nu se poate sa fim evaluati pe bune. La adevarata valoare. Cat stii, atata iei. Ca si in viata de altfel .. primesti atat cat poti oferi (teoretic .. ca practic nu e deloc asa).

Nu inteleg de ce un elev este indreptatit sa primeasca mai mult doar pentru ca-i dintr-o anume regiune a tarii. Nu inteleg de ce atunci cand faci meditatii cu proful de la clasa tre' sa primesti note mai mari decat restu' care probabil au parinti ce nu-si permit sa bage copilului meditatii. Nu inteleg de ce atunci daca arati bine la corp (fata fiind) esti favorizata cand iesi la tabla. Nu inteleg de ce voi si restu` mancatorilor de cacat se dau superiori cand de fapt ar trebui sa se mai gandeasca o data!

Aici nu e o chestie numai de oftica gen imi iau jucariile si plec. E legat de ambitie si orgoliu. Nu stiu in ce masura ma caracterizeaza cele doua, da' stiu sigur ca le am. Si desi mai stiu ca asta n-o sa schimbe cu nimic situatia si profii tot aceeasi vor fi si pe viitor .. sunt constienta de valoarea mea .. si nici de-a dracu' nu ma las! :)

[scris la nervi. a se lua ca atare si imi cer scuze pentru limbaj.]

3 comentarii:

Marius Dumitrescu spunea...

Asa taica , asa te vreau. Fi rea! :))

Andra spunea...

la scoala concurenta pt o sutime, la faculta pt bursa si locuri fara plata, la job pt un salar mai bun , pt un post mai bun.. mereu suntem in concurenta :)

Alle spunea...

@Andra : Stiu asta ..dar macar sa pornim toti din acelasi punct si sa fim evaluati la fel .. nu cu favoritisme..