sâmbătă, octombrie 11

To be strong .. or not.


Deseori m'am intrebat ce inseamna sa ai o personalitate puternica. Este oare aceea forta care te face sa treci peste toate si toti fara sa iti pese de nimeni si nimic ? A fi puternic inseamna sa pastrezi mereu aceea atitudine sfidatoare .. numita si 'cu nasul pe sus' .. indiferent de situatie ? Am auzit diverse opinii, cum ca cei slabi nu reusesc in viata. Dar cine stabilieste ce anume inseamna sa fi slab sau puternic ? Societatea ? Prietenii ? Familia ? ...

Eu sunt de parere ca orice persoana, oricat de 'mare' si 'tare' este sau se considera .. o parte sensibila tot are. Pentru ca suntem oameni, toti avem slabiciuni si puncte sensibile, pe care .. din teama .. rusine .. sau pur si simplu fara motiv .. obisnuim sa le ascundem de ceilalti. De ce asa ? Este lumea ce ne inconjuara atat de rea incat tot ce avem pe suflet trebuie sa tinem in noi pentru a nu fi raniti sau luati in batjocura ?

Stiu ca nu am dreptul sa judec pe cei care au un comportament in care deseori ma regasesc .. insa .. tin sa spun ca mi se pare extrem de obositor sa joci roluri, sa ascunzi detalii sau sa te prefaci ca nu iti pasa, desi te roade pana la suflet. Intr'adevar . .exista cateva aspecte pe care singur iti impui sa le tii departe de ceilalti, dar e greu.

De asemenea, mai consider ca in genul acela de relatii speciale, mandria si orgoliul excesiv nu isi au nici rostul nici locul. Aiurea e cand esti privit/a cu mila atunci cand nu te poti abtine sa dai un telefon, sau sa pornesti in cautarea persoanei respective. Toti ar spune .. uite ce slab/a e ! Nu, asta nu e slabiciune ... e doar aceea actiune dominata de glasul inimii, acel glas care de cele mai multe ori ne facem sa fim impulsivi, nicidecum rationali. [nu stiu cat de corect m'am exprimat.]

Cate fete nu cunosc .. care isi rod unghiile si nu stau o clipa locului, nestiind unde le era prietenul, fiind furioase ca acesta nu a dat niciun telefon sau sms. Doamne .. sa nu cumva sa puna mana pe telefon 'Daca se va simti sufocat?!?!' .. Ai dreptate, tine in tine si sufera in tacere si asa vei capata o atitudine demna in ochii lui. De am sta cu totii sa luam in calcul toate aceste variante ... nu stiu unde am ajunge ..sincer.

Stiu ca sunt o naiva, o visatoare de felul meu, insa si ceea ce vad in jur ma face asa. Caci lumea nu e asa cum vreau eu, si nu cred ca sunt singura care poate afirma acest lucru. Atunci prefer sa evadez in acel univers al meu .. si sa ma gandesc 'ce frumos ar fi daca..'. Uneori functioneaza,alteori ba. Totusi merita incercat ;).

Spunem ca experientele avute si timpul ce a trecut pe langa noi,ne'a maturizat .. ne'a schimbat si ne'a facut mai puternici. Dar oare .. toate acestea .. au avut si puterea sa alunge copilul din noi ? Eu nu cred.

Mereu incercam sa pastram aparenta unei persoane puternice, care nu poate fi afectata de nimic. Eu insa consider ca, o persoana puternica nu este cea care este imuna la orice .. dimpotriva .. este cea care pune suflet ( in ceea ce conteaza cu adevarat) .. poate si sufera dezamagiri .. dar mereu iese cu capul sus din orice situatie si stie cum sa depaseasca obstacolele, zambeste chiar de sufletul ii plange, nu se sfieste sa recunoasca ca poate au existat momente cand credea ca nu va mai putea continua .. aceea persoana care priveste inainte,avand mereu alaturi prietenii adevarati fata de care nu se poate ascunde, caci acestia stiu mult prea bine cand ii este bine, si cand nu.

Cred ca ar mai fi ceva de adaugat .. insa pentru moment ma opresc aici.

Intrebarea e .. sunteti puternici .. sau doar vreti sa pareti ? :)


[articol cu dedicatie.]

3 comentarii:

Anca spunea...

Puternic esti in clipa in care reusesti sa treci peste toate greutatile care-ti ies in cale. Da, la 17 ani poti spune despre un om daca e sau nu puternic. Puternic nu inseamna sa fii arogant. Puternic inseamna sa reusesti sa zambesti si atunci cand viata e intr-o culoare nu tocmai frumoasa. Puternic e cel care isi recunoaste greselile si cere iertare pentru ele. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne pierdem demnitatea. Nu inseamna ca avem dreptul sa ii controlam pe ceilalti.. - asta la faza cu prietena cu iubitul. Trebuie, totusi, sa existe incredere..

Alle spunea...

@anca : Bine spus :D .. insa la faza cu prietena .. nu cred ca e vorba de neincredere .. ci mai degraba e aceea necesitate de a stii despre aceea persoana :).

Ande. spunea...

...pff... prea adv...:D