sâmbătă, iulie 18

Totul pare mare atunci cand esti mic ...

Tocmai m-am certat cu tata. Vorba vine 'certat' .. am avut un schimb de replici mai putin placute. Si nu pentru ca am venit acasa sau ceva de genul (ceea ce nici macar nu obisnuiesc sa fac,dar fie!) .. ci pentru simplul motiv ca avem opinii totaaaal diferite privind prietenia (relatia) dintre un baiat si o fata .. la o varsta .. uhmm .. mai mica.

Ma nu stiu .. nu pot sa zic ca il contrazic in totalitate .. ca daca e s-o iau asa .. eu la 14 ani n-aveam treaba cu baietii (dar fiind ca primul prieten l-am avut acum vreo 2 luni .. si nu mi-e rusine sau altceva s-o recunosc) dar sunt constienta ca vremurile s-au schimbat si in ziua de azi foarte rar se pune pret pe sentimente sau lucruri de genul asta .. priorita (pentru unii) fiind distractia, prietenii sau relatiile sexuale.

Luand exemplul de la care a si pornit 'discutia' cu tata .. (nu mai numesc persoana), dupa parerea lui .. ea, in urma celor intamplate in familie .. care de altfel au contribuit si la maturizarea ei 'rapida' (zic eu) .. trebuia sa-si vada de carte si lucrurile specifice varstei, cum se spune .. nu sa se implice intr-o relatie. Acum depinde. Multi i-ar da dreptate lui .. ca normal .. om la 41 de ani .. stie mult mai multe decat o pustoaica care n-are nici 17. Eu n-am afirmat niciodata ca as fii vreo desteapta .. sunt constienta ca mai am destule de invatat pana sa ma pot considera independenta, trecuta prin viata si asa mai departe. Dar totusi tin sa-l contrazic. Si asta pentru ca nu vad cu ce poate dauna o prietenie/relatie .. care (dupa parerea mea) nu a adus cu ea nimic rau, ci dimpotriva .. a schimbat-o .. si in bine.

Replicile gen 'ahaaaa .. d-aia nu inveti tuu .. ca iesi cu prietenul' le-am tot auzit .. si mi s-a luat de ele. Daca te cunosti destul de bine, esti stapan pe tine si stii ce vrei sa faci pe viitor .. apropierea de un anume el/ea (si nu ma refer la sensul 'fizic') nu face rau .. nu te distrage 'de la invatat' .. pur si simplu te face o persoana mai buna, mai atenta la lucrurile marunte .. uneori iti poate reda si pofta de viata. Cu alte cuvinte .. simti ca ai pentru ce lupta, pentru ce trai .. desi trebuie sa fii si prudent/a .. sa nu te ia valul prea rau ..
nu face pe cineva o prioritate in viata ta daca tu pentru aceea persoana nu esti decat o optiune.

*** 12:29 : Gata m-am calmat! Dar tot simt nevoia sa dezbat subiectul. Desi stiu ca vorbesc singura .. macar ma descarc. E incredibil cat ma pot calma niste randuri scrise si sunetul (infernal) al tastelor. Cred ca devin paranoica. Nu cred. Sunt sigura. :-s

Momentan ma doare groaznic capul. Nici cu muzica nu-mi trece .. nici cu liniste :)).
Referitor la subiectul 'dezbatut' .. concluzionand .. poate ca ma repet .. dar sustin inca o data. Fratilor .. incercati sa fiti mai deschisi la minte. Intr-adevar .. cand esti 'mic', nu poti gandi matur .. poate nu iei nici deciziile potrivite .. dar, dupa cum se zice .. toate se invata in timp ..si din greseli invatam cu totii nu? Nu spune nimeni .. gata .. la 14 ani trebuie obligatoriu sa ai prieten/a ca altfel nu esti om.. dar nici sa vedeti acest fapt ca ceva deplasat. Pentru ca daca e s-o luam asa .. o viata avem .. daca nici acum nu ne bucuram de fiecare moment .. fara sa stam sa facem de fiecare data planuri peste planuri sau sa programam totul .. atunci cand ?

Ca va zic eu .. daca e ceva ce nu putem aduce inapoi, acela e timpul pierdut .. si irosindu-l fara rost .. trecem prin viata fara sa invatam nimic .. cum spunea si bunica-mea cand eram mica .. 'precum gasca prin apa'. Asa ca .. indiferent de varsta .. lasati acele sentimente frumoase (daca chiar exista) sa faca parte din voi .. e singurul mod in care simtiti ca traiti cu adevarat! ;)
Niciun comentariu: