sâmbătă, februarie 6

Autosugestie .. si nu numai.


Mereu i-am admirat pe cei care au reusit ceva cand si-au propus asta, cei care vroiau dinadins un lucru, tocmai pentru ca cei din jur spuneau ca este practic imposibil sa-l obtina. E un mod de a da peste nas si de a demonstra in acelasi timp propriei persoane ca totul tine de dorinta si autosugestie.

Fara sa caut in dex sau pe google, cred ca autosugestia depinde de felul de-a fi al fiecaruia. Cand esti o fire pesimista, e destul de greu sa-ti creezi o imagine pozitiva despre tine sau mediul din jur. Nici optimistii nu se pot baza intotdeauna pe ea, pentru ca autosugestia, oricat de binevenita e in cazul situatiilor dificile, e legata de experienta. Daca acestea au fost mai mult neplacute, triste sau cum vreti sa le denumiti .. e necesara o forta superioara capabila sa te urneasca cumva, sa te puna pe picioare ca sa alegi apoi drumul cel bun pentru a merge mai departe catre viitor. Aia e vointa. De nu o ai, tre' sa o scoti de unde nu e .. dar daca o ai in dotare, faci pe dracu'n patru si o tii langa tine, chiar o multiplici.

Asta pentru ca lumea e mult prea lenesa, din toate punctele de vedere si mai ales lasa. Toti ne complacem in situatii fara sens, care nu ne duc la nimic bun .. dimpotriva .. ne pot face sa cadem in depresie iar pesimismul o sa fie in floare. Cu toate astea, in 'nebunia' noastra, suntem perfect lucizi.

Constienti ca ne facem rau, nu ne putem opri. Totul doare, dar transformam durerea in rutina. Zicem ca asa e mai bine. Ca o sa treaca. Ei bine, iata ca nu. Iata ca nu mereu proverbele si ce se zice e si adevarat.

Timpul NU le vindeca pe toate. E doar o scuza puerila pentru a lasa lucrurile sa treaca, implicit si timpul. Da, timpul trece pe langa noi, insa nu ne da niciun ajutor. Din contra, ne incarca cu kg in plus, riduri si regrete. Da. Regrete pentru ca l-am lasat sa plece aiurea. Nu timpul e cel care vindeca lucrurile, NOI suntem singurii stapani pe propriile decizii si actiuni. Fara sa ma contrazic singura, pot spune ca si eu cred in destin.

Stiu sigur ca puterea lui e mare si ca Cineva acolo Sus ne urmareste in fiecare clipa. Dar asta nu e o scuza. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in sac.

Asa ca daca citind asta, va simtiti ca facand parte din categoria mai sus amintit si vreodata ati vrut sa schimbati ceva in ceea ce va priveste, poate acum e momentul. Luati-va inima in dinti si riscati. N-aveti nimic de pierdut. Poate doar lasitatea .. da' aia sigur tre sa se duca, mai devreme sau mai tarziu. Si nu uitati sa zambiti, uneori un zambet poate face mult bine. :)

[Articol inspirat dintr-o discutie cu Alexandra, careia tin sa-i multumesc pentru ca si-a batut capul cu mine incercand sa ma faca sa-mi dau seama unde am gresit. Sper sa ma pot tine de cuvant, sa fac vorbele fapte .. pentru ca viata-i scurta ..si e ce frumos, dureaza al dracu' de putin!]

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce faci taica ai inceput sa pui poze deocheate p-aici? :-"