sâmbătă, februarie 27

Carti.


Din seria 'Ce-am mai citit ..' : Tin sa-i multumesc lui Marius care mi-a cam redeschis apetitul pentru lectura. Dupa o saptamana petrecuta cu Trainspotting (ma abtin la comentarii, din punctul de vedere al unora e ok, dar tre sa ai nervi de fier sa suporti atata 'p**a mea' scris de n ori de-a lungul unei pagini, cat si alte expresii ce tin de ceea ce se numeste anatomie de clasa a7a:)) )si apoi cu Simbolul pierdut (carte care nu mi-a displacut deloc, dimpotriva, are un mesaj frumos si usor de perceput, pentru cei care au rabdarea suficienta sa o parcurga, chiar merita), am trecut la altceva, si anume vechiul meu prieten Coelho, a carui fana m-am declarat de mult. Dupa cateva 'telenovele literare' de-ale dansului, m-am oprit la o alta, "Diavolul si domnisoara Prym", despre care va puteti forma o parere citind
aici. Fara prea multe cuvinte, cartea prezinta povestea tipica a luptei dintre Bine si Rau, adaptata stilului inconfundabil al autorului, plin de concepte filozofice si diferite alte istorioare. Per total, mie mi s-a parut foarte interesanta, dar preferata mea tot "Veronica se hotaraste sa moara" ramane.

Am cules si cateva citate :

"Am fost totdeauna încredinţat că transformările profunde, atât în fiinţa umană cât şi în societate, au loc într-un interval de timp foarte redus. Când ne aşteptăm mai puţin, viaţa ne confruntă cu o provocare spre a ne pune la încercare curajul şi voinţa de schimbare; în acest moment, nu are rost să pretindem că nu se întâmplă nimic sau să ne scuzăm zicând că nu suntem pregătiţi.
Provocarea nu aşteaptă. Viaţa nu priveşte îndărăt. O săptămână este un interval de timp suficient ca să decidem ne hotărâm dacă ne acceptăm destinul sau nu. "

"...Dar dacă trăieşti mult timp într-un loc perfect, în cele din urmă te plictiseşti"

"..bărbaţii încearcă o voluptate ciudată să se simtă superiori, fără a şti că de cele mai multe ori se comportă într-un mod absolut previzibil."

"Există două lucruri care te împiedică să-ţi realizezi visele: gândul că sunt imposibile sau, printr-o bruscă răsturnare a rotii norocului, faptul de a le vedea transformându-se în ceva posibil când te aştepţi mai puţin."

"Oamenii vor să schimbe totul, dar în acelaşi timp, ar dori ca totul să rămână la fel. "

"Binele şi Răul au unul şi acelaşi chip; totul depinde de momentul în care unul sau altul îi taie calea oricărei fiinţe umane."

"A juca rolul de suflet caritabil li se potriveşte doar celor cărora le e frică să ia vreo atitudine în viaţă. Totdeauna este mai uşor să crezi în propria ta bunătate decât să-i înfrunţi pe ceilalţi şi să lupţi pentru drepturile tale. Totdeauna e mai uşor să-ţi auzi o jignire şi să nu răspunzi cu aceeaşi monedă decât să ai curajul de a te angaja într-o luptă cu cineva mai puternic; totdeauna putem spune că nu ne-am simţit atinşi de piatra aruncată în noi şi numai noaptea, în singurătate, când soţia sau soţul sau prietenul nostru de şcoală dorm, doar noaptea ne putem plânge în tăcere laşitatea."

“Ori de câte ori vreţi să realizaţi ceva, păstraţi-vă ochii deschişi şi asiguraţi-vă că ştiţi exact ce anume doriţi. Nimeni nu-şi poate nimeri ţinta cu ochii închişi.”

“Există două feluri de idioţi — cei care renunţă să facă ceva pentru că au primit o ameninţare şi cei care cred că fac ceva pentru că ameninţă.”

"Dacă şi Dumnezeu are un infern, şi anume dragostea lui pentru oameni, orice om are un infern la îndemână, şi anume dragostea pentru propria-i familie."

"Omul are nevoie de ceea ce e mai rău în el ca să realizeze ceea ce este mai bun în el."

“Chiar dacă spune nu, sufletul ei înţelege şi spune da.”

***

Dupa ce-am parcurs in maxim 3 ore cartea mai sus mentionata (am citit-o la pc, n-avea rost sa o mai cumpar) si m-am ales cu o durere urata de ochi, m-am apucat de o carte pe care am cumparat-o prin iarna si a carei citire am tot amanat-o. Nah ca a venit si vremea ei. "Si daca e adevarat .. " de Marc Levy. O carte care m-a cucerit de la primele pagini. Combinatia intre romance, umor si pe alocuri 'bla-bla' e geniala. Cat despre stilul autorului, wordless. Inca nu am terminat-o, sunt abia la jumatate. Parcurg cu nerabdare fiecare pagina si sunt convinsa ca finalul va fi unul pe masura. Mai ales ca povestea nu se termina cu volumul acesta. Continuarea se numeste "Te voi revedea" (si p-asta am achizionat-o, muhahaha >:)). O recomand cu caldura.
Citatele le postez de indata ce o termin. :D


A



7 comentarii:

George Colang spunea...

interesante aforisme, ar trebui o sectiune numai cu asa ceva, cred ca ar fi interesant...

Marius spunea...

Tu mi-ai deschis apetitul mie, eu tie ,e de bine :)))

maria spunea...

numai eu stau pe tusa

Claudia spunea...

Asta e un blog dedicat cartilor :))
Bine tu ! :*

Alle spunea...

@Marius : :)) e din familie, clar:>

@Claudia : Nu e maa :)):-w

alexANDRA spunea...

eu ti-am spus de mark levy:D ..vezi ca astept sa-mi spui parerea ta despre cele doua carti:)
app eu m-am apucat de citit Raduleasca,imediat o termin si apoi ma apuc de Politic(in)Corect - = despre Romania =si mai ma asteapta o carte despre lagarele de la Auschwitz..:D nu stiu daca te intereseaza dar.. mie mi se par minunate. te puuup

Alle spunea...

@alexANDRa : Stiuuuu .. si iti multumesc muult pt pont :"> altfel nu stiu daca aflam de el. Mai am cam jumatate din "Si daca e adevarat.. ", pana acum e superba, nu ma indoiesc ca si finalul e tot la fel. :D

Cat despre Raduleasca, am auzit pe multi cum ca le-a placut ce scrie tanti :-? .. o sa ma interesez si eu :D, si celelalte mentionate par interesante :-? :>

puuup:*