luni, februarie 23

Indifference makes us stronger.


Si pana sa ma contraziceti, am sa va spun si de ce consider acest lucru. Uhmmm .. pai .. majoritatea ar spune (cum o faceam si eu pana nu demult) ca indiferenta nu aduce decat durere, nervi si unghii roase (depinde de caz). Totusi exista si o parte pozitiva .. care desigur tine de mentalitate fiecaruia, implicit si de gradul de maturitate. Gandind inca precum niste copii, n-avem cum sa intelegem ca si indiferenta are rostul ei, uneori putand avea de castigat de pe urma acesteia, daca stim, evident, sa o folosim cu masura, de la un caz la altul. Dar pe masura ce inaintam in varsta, percepem altfel lucrurile, intelegem anumite chestii pe care demult oricat ne-am fi batut capul cu deslusirea lor, nu reuseam. Aici intervine si modul in care vedem viata, mai ales experienta ... care ne ajuta mult in maturizare.
Nu cred ca ai cum sa intelegi in totalitate ceva, o anumita intamplare, experienta & co. daca nu ai trecut macar partial prin aceasta.

Indiferenta poate fi ca si un cutit cu doua taisuri. Pe de o parte ne simtim mandrii, impliniti, ca o putem folosi si eventual da si rezultate .. dar pana la o concluzie, daca a meritat sau nu efortul .. ne toate pana la inima ca trebuie sa apelam si la aceasta metoda. Indiferenta implica si riscuri. Vorba aceea ' ce e mult, strica ' se aplica si in acest caz. O indiferenta subtila, naturala .. care sa trezeasca semne de intrebare si curiozitate este preferabila mai mult decat una totala, care sa nu lasa loc de eventuale intrebari ori care nici nu duce la vreun rezultat.

Extrema in care poate ajunge indiferenta este destul de urata si dificil de suportat, in special cand incepem sa ne facem procese de constiinta ' oare am exagerat ? oare o fi bine asa ? '. Trebuie sa recunoastem, suntem oameni, avem un orgoliu deseori nemasurabil .. si de ce nu .. in momentul in care simtim ca am reusit sa lovim dur cu indiferenta, cand intrebarile celuilalt sunt multe, iar raspunsurile noastre lasa mult de gandit, fiind scurte, cu o doza de ironie in ele .. ne simtim bine asa-i ? Apoi, peste un timp .. urmeaza sentimentul de vinovatie. Iti este jena de ce-ai facut si te simti ca un gunoi. Perfect de acord. Insa atunci cand esti convins de ceea ce vrei, si nu iti este teama sa risti, sperand sa castigi .. trebuie sa eviti prezenta proceselor de constiinta care nu fac decat sa faca loc indoielilor, gandurilor inutile ..pe care la varsta aceasta ... le avem cu carul. (imi mentin parerea, adolescentza e frustranta.)

Buuun .. destul am generalizat. Faza e ca .. ideea de 'articol legat de indiferenta etc' mi-a dat-o varmea in timp ce ne conversam si noi ca fetele .. sfatuindu-ne reciproc .. ea aratandu-mi o conversatie intre ea si un anume x .. legat de o anume relatie dintre el si o individa y. (bleah, sunt ca o problema de mate. fac o paranteza ..maine am test .. nea Raducu e baza, evident! Tineti-mu pumnii). Asa .. revenim :)). Ceea ce am inteles eu din respectiva conversatie .. lasand la o parte ca pustiul are varsta pe care o are .. si intre noi fie vorba .. nici nu prea e copt la mine, a zis cateva chestii care au ceva adevara in ele .. care consider ca se aplica si in cazul fetelor, si al baietilor.

Asa ca, fetelor/baieti .. ca o concluzie .. Indiferenta doare, poate stiti asta mai bine decat mine .. insa atrage al dracu de tare. Insa pe langa indiferenta, trebuie lasat loc de interpretare. Daca mergeti numai pe premiza 'indiferenta pan' la capat', cel/cea care doreste sa se bage in vorba sau cine stie, depinde de caz, va renunta din prima. Intr-adevar .. nimanui nu cred ca-i place genul de persoane care se las usor cucerite .. altfel, unde mai e satisfactia ca ati reusit sa rezolvati ceva daca respectiva fata ori respectivul baiat va cade in brate dupa cateva vorbe dulci si-un zambet ?

Oricum, (si aici tre' sa iau si eu aminte), fiti destepte .. nu faceti pe inabordabilele dar nici nu procedati precum am scris un pic mai sus .. cheia e undeva la mijloc .. acolo unde exista un echilibru intre cele doua variante, aceea e solutia..si depinde doar de voi sa ajungeti unde vreti. Evident ca fiecare persoana vede lucrurile in felul sau, si abordeaza situatia intr-o maniera diferita .. insa eu asa gandesc.




[uhmmm .. si ca tot vorbeam de unghii-n gat >:). ..]

2 comentarii:

Ande. spunea...

he heeee indiferenta doare dar atrage>:)>:)....
mah acum sincer mie chiar nu imi palce ca, cnv sa fie indiferent cu mn:|....:-"

Alle spunea...

eh .. uneori meritam si indiferenta :-"