miercuri, februarie 25

Locul acesta nu avea nimic deosebit, in absenta lui.


Ieeeeeiii :x .. am terminat Luna Noua. Alta carte geniala. Va las cateva citate, care mi-au ramas in cap inca de cand le-am citit prima oara.


"... Locul nu era tot atat de minunat daca nu era scaldat in lumina soarelui, dar era frumos si linistit. Nu era anotimpul florilor de camp; pamantul era acoperit de o iarba deasa si inalta care unduia in bataia usoara a vantului ca valurile unui lac. Era acelasi loc ... dar nu pastra ce cautasem. Dezamagirea fu aproape la fel de spontana ca recunoasterea locului. M-am prabusit chiar asa, ingenunchind la marginea poienei si icnind de durere.
Ce rost mai avea sa inaintez ? Nu ramasese nimic aici. Nu era nimic in afara de amintirile pe care le puteam invoca ori de cate ori voiam, daca eram dispusa sa indur suferinta care le insotea. Si durerea imi cuprinsese intreaga fiinta. Locul acesta nu avea nimic deosebit, in absenta lui. Nu eram prea sigura de ceea ce sperasem sa simt aici, dar poiana era pustie, pustie de tot, ca toate locurile din jur. "

" ... Am dat din cap cu tristete. Dragostea e irationala, mi-am reamintit. Cu cat mai mult iubesti pe cineva, cu atat mai lipsit de sens devine totul. "

" ... La urma urmei, in cate feluri poti distruge o inima si apoi sa te mai astepti sa bata ? "

" - Nu sunt atat de puternic pe cat crezi tu ca sunt, spuse el.
[...]
- Fii serios.
- O, dar sunt, insista el. Te rog, vrei sa incerci sa asculti ce iti spun ? Ma lasi sa incerc sa iti explic ceea ce insemni tu pentru mine ?
[...]
- Inainte sa te intalnesc pe tine, Bella, viata mea era o noapte fara luna. Foarte intunecoasa, dar cu putine stele - puncte de lumina si motivatii ... Apoi ai traversat cerul meu ca o cometa. Brusc, totul a luat foc; exista lumina si frumusete. Cand n-ai mai fost, cand cometa a cazut peste orizont, totul s-a facut negru. Nimic nu se schimbase, dar ochii imi erau orbiti de lumina. Nu mai puteam sa vad stelele. Si nu mai exista nicio motivatie pentru nimic.
Voiam sa il cred. Dar ceea ce era viata mea fara el, nu invers, cea pe care o descria.
- Ochii tai se vor adapta, am murmurat eu.
- Tocmai asta e problema, ca nu pot sa se adapteze. "

Va urma.

2 comentarii:

Arina:) spunea...

:X

Zanatica spunea...

Sper sa ajung sa pun si eu mana pe volume >:)