sâmbătă, martie 21

Ce te deranjeaza de fapt ?

Deseori mi se intampla sa ma simt iritata fara motiv (aparent!) si sa nu pot gasi vreo explicatie logica pentru starea respectiva. Cauza se gaseste probabil undeva in subconstientul fiecaruia, si nu la suprafata. Nu vi s-a intamplat niciodata sa reactionati in mod neasteptat in cadrul unei situatii sau sa va indispuneti asa ca din senin fara sa cunoasteti clar motivul indispozitiei ?

Toate acestea rezulta din acele lucruri care intr-o forma sau alta, stau ascunse in subconstientul nostru, acele lucruri care candva ne-au marcat, lucruri pe care nu le-am putut uita sau lucruri peste care consideram ca am trecut, cand de fapt nu am facut-o .. si nu din lipsa de cunoastere a propriei persoane. Asta nu. Consider ca oricat de bine ne-am cunoaste, sau am incerca s-o facem .. este inevitabil sa nu ne surprindem si pe noi insine cu un gest sau cate-o replica ce poate nu ne sta in caracter. Unele lucruri ies la suprafata atunci cand circumstantele 'o cer' si trebuie sa stim sa ne putem controla indiferent de situatie.

Sau vi s-a intamplat sa antipatizati o persoana fara un motiv anume? Pur si simplu .. 'va sta in gat' chiar daca nu v-a facut nimic. Vorba aia 'nestiute sunt caile Domnului' .. cam asa sunt si caile mintii umane. Un adevarat labirint .. din care sunt sanse sa nu iesim niciodata. Prizonieri in propriile ganduri si trairi .. cred ca asta-i cea mai urata pedeapsa.

" Daca vrei sa invingi lumea, invinge-te mai intai pe tine."

De aceea, cel mai bine este sa incercam pe cat posibil sa ne inconjuram de lucruri pozitive, menite sa ne sporeasca pacea interioara .. si sa ne faca sa fim impacati cu noi insine .. caci asta-i singurul mod in care putem depasi greutatile, sa avem incredere in primul rand in noi .. avand in vedere ca lumea asta jegoasa in care traim a uitat de mult sa creada si sa spere!

[Ce ma deranjeaza? Sincer, nu stiu. Dar am o stare idioata .. si tot incerc s-o fac sa mai treaca rasfoind 'Eclipsa. Poate functioneaza. :)]

Niciun comentariu: