luni, martie 23

Why can't we be friends .. ?





Pff .. ce zi idioata. Si discutia aprinsa din ora de fizica (care s-a transformat intr-una de psiho, dat fiind ca profa de fizica n-a fost la ora si ne-a lasat cu altcineva) m-a scos din sarite. Ne-am contrazis parte-n parte .. baietii cu fetele .. pe tema .. care dintre noi sunt mai buni. Baietii sau fetele.. ? Majoritatea au mers pe premisa : Toti oamenii de stiinta/ savanti/ filozofi si ce au mai fost .. au fost cu totii barbati! Sau cel putin asa se zice .. :)). Si evaluand astfel lucrurile, concluzia reprezentantilor de sex masculin, a fost ca femeile sunt ca si inutile. Apoi se intrebau de ce nicio fata nu comenteaza nimic, nu vine cu vreun argument. Evident ca nu m-am putut abtine .. deh .. trebuia sa ma ia pe mine gura pe dinainte. Am zis ceva de genul .. cum ca .. fetele/femeile .. majoritatea, sunt destul de constiente de valoarea lor pentru a intra in jocul asta 'care-i mai tare?' .. Desigur ca apoi au inceput iar comentariile .. si am preferat sa tac decat sa incep sa ma exteriorizez in felu-mi caracteristic. Pana la sfarsitul orei, din 'misogini care nu gandesc cu capul, si cu c*****e' nu i-am scos . Apoi m-am gandit mai bine .. si lucrurile nu stau chiar asa. Sau cel putin, asa vad eu situatia.

Cred ca de cand e lumea si pamantul, femeile si barbatii s-au aflat intr-un permanent conflict, din pacate .. inevitabil. Dupa mine, toate astea mi se par niste mari tampenii. Intr-adevar .. e greu sa schimbi o mentalitate ce s-a format de-a lungul unei anume perioade de timp. Ca deh .. cum sa scoti din cap femeilor ca 'toti barbatii sunt niste porci!' .. sau barbatilor .. 'femeile nu-s bune decat la cratita si la facut copii!' ? Nu prea merge.

Consider ca de cele mai bune ori, ne grabim sa etichetam oamenii mult prea repede .. dupa aparente .. care, dupa cum stim prea bine, inseala. Daca pornim de la premisa 'toti sunt la fel' .. fara sa le dam ocazia sa ne dovedeasca contrariul, atunci si ei se vor comporta conform parerii noastre, de altfel eronate.

N-as vrea sa fiu inteleasa gresit, desi stiu ca majoritatea fetelor ma vad o ciudata .. dat fiind faptul ca-mi plac (si folosesc) parfumuri barbatesti, tricourile largi .. si meciurile de fotbal .. si deseori mi-am dorit sa fiu baiat .. nu mi-as schimba sexul pentru nimic in lume :)). Bine, asta a fost o mica paranteza. Revenim. Barbati/baieti misogini si porci exista cat vezi cu ochii .. dar tind sa cred ca nu toti sunt la fel, ca exista si acea categorie de indivizi care merita respectul si iubirea noastra. Pentru asta, trebuie sa deschidem bine ochii .. si sa nu ne grabim sa etichetam pe cei din jur inainte sa-i cunoastem bine .. caci putem gresi .. si mai presus de toate .. trebuie sa invatam ca toti suntem diferiti si unici in felul nostru pentru ca asa trebuie, nicio persoana nu este identica alteia. Nu cred ca exista 'barbati destepti, femei proaste' sau invers, mai degraba cred ca toti suntem egali in drepturi. Si totusi, tre' sa recunoastem .. fetelor .. ne e greu (uneori) cu ei, dar mai greu fara. Asta se aplica si in cazul baietilor. Altfel, in mintea mea apare un fel de dilema .. cum poate o femeie sa se indragosteasca, daca considera barbatii inutili ?
(desigur, fara sa-si schimbe orientarea sexuala.)

12 comentarii:

kryssu spunea...

pff complikt articol..ai dreptate..sincer pe mine ma enerveaza baietii knd zic k ei sunt cei mai buni si mai tari..
da' ce s-ar face ei fara noi? cum s-ar perpetua specia..
btw..de la astia idn clasa nu prea ai la ce sa te astepti..nu prea au creier..
lasa-i pe ei sa fie aia macho si cei mai tari..noi tot suntem sexu frumos:p

Alle spunea...

@kryssu : Ai si tu dreptate .. dar nu tre sa generalizam :)) .. totusi cei din clasa nu sunt inca maturi asa ca nu le poti reprosa o anume mentalitate :P

Marius_Black spunea...

Ma fetele lu` tata , lumea asta e plina de barbati mai lasati-i naiba pe saracii copii de la voi din clasa , desi voi sunteti mai multe decat noi barbatii sunt sigur ca se gaseste cate unul si pentru voi ...

Alle spunea...

@Marius : Dar cine zice ca avem treaba cu cei din clasa ?:P .. Eu cel putin le respect parerea, insa nu le-o impartasesc.

kryssu spunea...

sunt de acord cu tine ale..referitor la raspunsu tau pt marius..
iar dak se mai ia vreunu din clasa de ce scrii tu(sau eu in commuri) sa-i ia gaia:P..
asta e pt voi baieti:D

Alle spunea...

@Kryssu : =))))))) .. aolo ..gradinitza :))) .. mah eu scriu ce-mi trece prin cap, nu vad de ce ar trebui sa dau socoteala cuiva :D sau da ? /:)

Anonim spunea...

pfff...copiii din ziua de azi

ionatan spunea...

intradevar....copiii de azi...
Acest subiect("care sunt mai "buni" ,baietii sau fetele?") e lipsit de noima...toti suntem buni si totodata toti suntem rai...sau altfel spus fiecare e unic in felul sau...
Pe acest Pamant este nevoie in aceeasi masura si de partea feminina cat si de partea masculina(...tocmai de aceea am fost creati,ca sa facem un "intreg"...sa fim unul in completarea celuilalt)Prin urmare nu baietii sunt mai "buni" sau mai "importanti" decat fetele sau invers...
Uite ce spunea si Victor Hugo:

“Bărbatul este cea mai elevată dintre creaturi.
Femeia este cel mai sublim ideal.

Dumnezeu a făcut pentru bărbat un tron, pentru femeie un altar.
Tronul exaltă, altarul sfinţeşte.

Bărbatul este creierul, femeia este inima.
Creierul primeşte lumina, inima primeşte iubirea
Lumina fecundează, iubirea reînvie.

Bărbatul este puternic prin raţiune, femeia este invincibilă prin lacrimi.
Raţiunea convinge, lacrimile înduioşează sufletul.

Bărbatul este capabil de orice eroism, femeia de orice sacrificiu.
Eroismul înnobilează sufletul, sacrificiul aduce sublimul.

Bărbatul are supremaţia, femeia are intuiţia.
Supremaţia semnifică forţă, intuiţia reprezintă dreptatea.

Bărbatul este un geniu, femeia este un înger.
Geniul este incomensurabil, îngerul este inefabil.

Aspiraţia bărbatului este către gloria supremă, iar a femeii, către virtutea desăvârşită.
Gloria face totul măreţ, virtutea face totul divin."

Anonim spunea...

@teofil zevedeanu - frumos spus
@nenea cu catusele de puf - mai bine te leaga ea pe tine decat tu pe ea , iti garantez :))

kryssu spunea...

@ teofil - frumos spus
@ neagu ( ala anonimu) - 1. stiu tabla inmultirii extrem de bine
2. faza cu bebliuc..lasa-ti-o moarta..
3. pt cunostintele tale nu m-am sufocat niciodata
4. ati vrea voi sa ne legati pe noi de pat;)

Arina:) spunea...

Majoritatea au mers pe premisa : Toti oamenii de stiinta/ savanti/ filozofi si ce au mai fost .. au fost cu totii barbati!

ASTA E CEA MAI PROASTA REPLICA A BAIETILOR.:))E urata si nici nu ne impresioneaza.

Marius_Black spunea...

@marina - eu merg pe premiza ca Eva a fost femeie :D