duminică, ianuarie 25

What happened to you .. ?


Unde-i copilul de alta data .. ? De ce nu mai crezi in povesti ?

Pfoooaaa .. cred ca lucrurile scapa de sub control. Adica pana mea .. am ajuns sa vorbesc cu var-mea aia mica despre baieti, indragosteala si toate chestiile astea care mie, cel putin, la varsta ei imi erau complet straine. Stiu ca situatia asta dureaza de cateva luni bune .. dar nu am avut nici chef nici timp sa dezbat subiectul. Mda .. recunosc .. am cam ramas fara inspiratie .. desi sunt o groaza de chestii despre care as vrea sa scriu, dar inca nu e momentul. Toate la timpul lor.


Soo .. sa revin. Consider ca educatia are mult de a face cu asta. Si cand aceasta lipseste, fiecare incearca sa prinda din zbor cate ceva .. de la cei din anturaj .. de oriunde .. numai de la parinti nu. Pentru ca acestia incearca sa repare ceea ce au stricat, sau inceput in mod eronat .. si sunt vazuti dusmani de proprii lor copii. Copiii incearca sa isi formeze propria personalitate .. se considera grozavi si independenti. Insa nu-i asa .. niciodata nu esti prea mare pentru a lua in seama vorbele mamei, sau a asculta de sfatul tatalui.

Ea nu intelege. Considera ca atunci cand incercam sa o sfatuim, asa mai pe intelesul ei, ii vrem raul si avem ceva cu ea. Dar nu-i asa ... am trecut si eu prin acea perioada, desi intr-adevar .. pot spune ca nu gandeam asa, aveam o doza de maturitate in plus. Insa stiam sa ma bucur de varsta aia, nu vroiam si nici macar nu stiam mai mult .. atunci contau doar jocurile .. papusile Barbie si scoala. Restul nu conta .. ce baieti ?!?! .. Ca stateam doar cu fetele :)) .. Gata despre mine, ca nu-i asta important.

Tot incerc sa o ajut, sa ii explic ca toate chestiile astea-s nu de ea .. si ca pentru moment, scoala ar trebui sa primeze. Dat fiind ca notele ei lasa muuulte de dorit. Dar pentru ea e mai interesant sa traga cu urechea la o discutie intre mine si Ande, sa imi citeasca conversatiile de pe mess, sa stie ce baiat mai plac, care ma place sau eventual cu cine ma combin. Si totusi .. toate au o limita. Mai glumim .. dar ea interpreteaza gresit. Pentru ca nu stie sa 'impace si scoala si distractia' .. vorba cuiva .. ea ar trebui sa fie intr-o clasa numai de fete .. macar dupa alea nu s-ar uita :)).

Si in fiecare seara acelasi scenariu. Intru pe usa .. ea vine repede la mine " Alexandra, sa-ti povestesc ce a mai zis/facut Vali" *

*Vali = pustiul pe care il place ea.

Dar hai .. trecand peste astea .. ca nici adolescentii nu-s mai destepti in acest caz. Mereu ne lamentam ca x nu ne ia in seama, ca y a pus ochii pe noi, dar nu putem impartasi sentimentul. Insa macar stim (sau ar trebui) cum sa tinem situatia sub control, pentru a nu ne afecta comportamentul .. implicit si situatia scolara. Ea insa nu. Scoala reprezinta locul de tortura .. si temele nu mai spun. Daca adunam si minciunile pe care le spune zilnic .. ce sa mai... e minunat.

:-< am obosit. Any advice?

8 comentarii:

Arina:) spunea...

Sunt nebuni copiiiiiiiii astia!!!!..ma simt din generatia "carutza"cand vad pusti de 10 ani,de mana pe strada,pupanduse.:))

Covaliu spunea...

In primul rand vreau sa-ti zic ca esti propria-ti contradictie...desigur ca stii asta deja...aaaa si in legatura cu pustoaica ...in ziua de azi e specific varstei...si mare mi-a fost mirarea cand am vorbit cu o pustoaica de 15 ani si mi-a zis ca ...azi a chiulit de la ora de mate sa incerce sexul anal....acum cu tot respectul nu am nimic cu nimeni...dar cat de stupida poate fi situatia.Multa bafta in continuare ;)

Alle spunea...

@Covaliu : Dar totusi .. are 10 ani.
Mersi pentru comentariu :) Bafta si tie.

Ande. spunea...

As vrea sa ma fac ca nu observ....dar pnm....coaee... nu pot sa zic ca eu in cls a4a nu ma uitam dupa unu si altu dar ea e ceva mai avansat....s` as vrea sa zic ca e o generatie si mai si ...avansata ca noi .........decat sa cred ca e un micut defect de controlare...:)

stiu stiu e sormea:-ss....pfoaa....e grav cred....dar hai sa gandim ca nu ii putem dicta inimi:|

Marius_Black spunea...

total de acord cu Marina , doar ca eu nu ma simt din generatia carutza ci direct din epoca de piatra :))) ...si culmea..nu glumesc :|

Alle spunea...

@Ande : =)))) scuze ca rad, dar nu ma pot abtine .. ce 'inimii nu-i poti dicta' mah nene ?? Are 10 ani .. crezi ca intelege chestiile astea ? E doar o toana .. trust me;)

kryssu spunea...

fata nu fii sigura ca e doar o toana.. nu poti stii ce e in inima ei...eu sunt de acord cu var'ta(aia mare)..
las-o poate o sa isi revina...ca daca ii zici ca nu e bine o sa faca si mai mult asa..
asa sunt copii..vor sa ii contrazica pe cei mai mari:P

Alle spunea...

@Kryssu : Pai tocmai .. ca eu nu ii spun nimic .. chiar incerc sa ii arat ca o inteleg si tot asa .. dar n-as vrea sub nicio forma sa treaca prin ce am trecut eu. Si la cum stau lucrurile .. Ana e o mica Alexa :)