luni, septembrie 8

Honey .. maybe it's just a game.


Pffffooa' ... iar ma enervez aiurea. Am momente in care ma intreb ce caut eu pe messenger. Sau mai bine zis .. ce a facut messenger'ul din oameni ? Totul se reduce doar la 'buna cf' ..'bn u?' .. 'lol .. dah .. wtf ..' si tot asa. Intr'un timp eram si eu fana al acestui limbaj .. acum ma irita ingrozitor! .. Ce'i frate asa greu sa scrieti citet . .sa inteleaga tot prostu' ? Sau nah .. e mai 'cul' asa.

Biiiine .. hai ca iar dau dintr'una in alta. Nu despre asta vroiam sa scriu. Totul a pornit de la o idee data de cineva (insa nu stie ca a facut asta) .. si m'am gandit sa o dezvolt putin.

La varsta asta .. toti suntem diferiti .. si mai ales .. gandim diferit. Unii se dezvolta, mintal vorbind, mai repede decat altii. Si vad lucrurile cu alti ochi. Acest lucru are mult de'a face cu experientele anterioare, cu anturajul, cu modul in care a fost invatat sau sfatuit de familie.
La capitolul acesta, pe mine, cel putin, nu m'a invatat nimeni. Mentalitatea mi'am format'o singura. Si nu pot spune ca se bazeaza pe o mare experienta, dimpotriva. Experienta mea e ca si egala cu zero. Insa numeroasele exemple din jur, bune sau proaste, m'au facut sa gandesc (uneori) altfel decat ceilalti. Stiu ca parerea mea de cele mai multe ori,deranjeaza. E normal .. e greu sa accepti ca ceea ce vezi tu ca pe un simplu joc copilaresc, pentru unii conteaza (poate) mai mult decat orice. Aici vorbesc despre acel sentiment, pe care toti pretind ca il cunosc ori ca l'au simtit, insa numarul celor care stiu cu adevarat ce reprezinta, e foarte mic. Iubire, dragoste, love,amour .. si tot asa. Ce e asta la 16-17 ani ? O pierdere de vreme ? Ceva care apare intr'o secunda si trece la fel de repede ? Ori ceva mai profund .. pe care, de indata ce incepi usor usor sa il simti .. pune stapanire pe intreaga ta fiinta .. si e greu sa'l mai inlaturi ?

Parerile sunt impartite. Iar eu sunt inca mica. Da, recunosc. Mai am muulte de inteles. Dar nimeni nu imi poate schimba gandirea. In iubire, nimeni nu te va invata nimic. E cam acelasi lucru ca la scoala, cand profesorul nu poate veni la ora si cere elevilor sa conspecteze singuri din manual, pentru ca apoi sa le dea acestora un test, sa vada cat au inteles. Bine, e doar un exemplu. Asa vad eu lucrurile. Si intr'adevar .. e chiar naspa. Unii inteleg, altii nu. Poti lua nota buna, sau mai putin buna.

De la 'fluturasi in stomac' pana la sentimentul ca o zi fara acel cineva e o zi pierduta, e cale lunga. Toate acestea, zic eu, necesita timp. Nu cred ca e cineva care poate pretinde cuiva 'indragoste-te de mine, ca asa vreau eu!'. Nicidecum. Asta este unul dintre putinele lucruri, pe care noi, oameni egoisti, obisnuiti sa primim totul asa cum ne dorim, nu il putem controla. E sa fie, sau nu.

Privind in urma, eu n'am vrut niciodata sa ma indragostesc. Hai .. ca mai puneam ochii pe cate unul .. 'vai ce frumos e' ..astea erau si sunt copilarii. Ce se intampla de fapt, e mult mai amplu. Si nu vroiam, nu stiam cu ce se 'mananca' .. si recunosc, era si o oarecare teama. Insa .. vorba aia .. de ce iti este frica .. nu scapi, inevitabilul s'a intamplat. Si nu o data. Au trecut cativa ani de atunci, nu'mi pare rau de nimic. Totusi .. daca cineva mi'ar da sansa sa intorc timpul .. poate ar mai fi ceva de reparat. Dar trecutul e trecut, si trebuie lasat in urma.

Asaaa .. revenind la 'ideea' data .. am sa zic (scriu) lucrurile verde'n fata ... asa cum imi este obiceiul. Mi se pare o mare prostie, o tampenie si o aberatie (da da stiu .. sunt oarecum sinonime dar fie ..) sa afirmi ca esti indragostit/a de cineva .. iar dupa cateva zile .. o saptamana .. doua .. trei .. gata ti'ai schimbat parerea, eventual ai pus ochii pe altcineva. Asta e o toana. Iubire nu e. Si toanele la varsta asta, ohoo .. toti avem. Pacat insa de fraierii (prostii) care chiar pun suflet. E tare urat cand vezi ca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda. Din greseli invatam (asa se spune) .. dar o greseala de genul asta .. ne poate costa scump. Asa ca, niciodata sa nu dati sperante desarte cuiva cand nu sunteti siguri de ceea ce ganditi si nici nu spuneti 'te iubesc' daca, cu adevarat, nu simtiti.

Urmarind 'status-uri' si alte conversatii pe messenger .. ma uitam asa .. ce a ajuns 'te iubesc' ? 'Te iuby' .. 'tbesk' .. 'te ubeee' .. etc .. chiar va inspira ceva ? Mie nu;). Cred ca unora le este teama de 8 litere puse cap la cap. Caci lenea .. are si ea o limita.

Repet .. nu tin predici .. nici nu fac pe lupul moralist. Nu prea imi sta in caracter. Fiecare face ce vrea cu viata lui .. dar sunt unele lucruri de care nu iti poti bate joc. Si printre acestea se afla si sufletul.

Niciun comentariu: