joi, septembrie 18

Timpul se schimba ...


... Trebuie sa ne schimbam si noi cu dansul ..
(Eugen Lovinescu - Opere.)

Ce este de fapt timpul ? Are el o definitie anume, sau pentru fiecare dintre noi acesta reprezinta altceva ? Oricat de diferite ar fi parerile noastre, concluzia la care vom ajunge mereu este ca timpul e trecator. Timpul nu va astepta pe nimeni. Trecerea ireversibila a acestuia ne poate schimba ca oameni, modificandu'ne treptat mentalitatea.
Obisnuim sa spunem mereu "toate la timpul lor", obisnuim sa asteptam sa vina timpul pentru a face ceva, dar, mai exact, cand este acel moment potrivit ? Oare fiecare lucru in viata trebuie planificat de dinainte, toate avand o succesiune deja stabilita ?

Eu cred ca exista un timp pentru orice. Desi intotdeauna auzim de la cei mari "nu e inca vremea", trebuie sa credem ca va fi candva. Stiu ca, a crede, uneori, nu este de ajuns, insa doar crezand avem si forta necesara de a lupta caci o dorinta, un ideal, nu se poate indeplini doar asteptand, traind cu ideea ca poate candva lucrurile vor sta altfel.

De ce tindem mereu sa amanam cate ceva ? O programare la dentist, o scuza, o tema prea lunga.. obisnuim sa facem acest lucru in mod repetat, si desi nu realizam, irosim clipe pretioase care se duc si nu mai revin. Poate de aceea se spune " traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima", intrucat timpul e scurt si daca nu profitam la maxim de el, va trece pe langa noi, fara sa putem intelege asta.


[prima tema la romana. clasa a10a. sem 1]

...

Recomandare : Taxi - Timpul.


*J
’vous le dis au final je suis tombé pour il..*

Niciun comentariu: