miercuri, august 6

Falsitate si minciuni [printre randuri.]

" Crezi ca le'ai vazut pe toate .. ? Hmm .. asta o sa te surprinda putin .. "


" - Stii, Georgiana, noi nu am fost niciodata apropiate .. dar acum simt ca am nevoie de ajutorul tau, spuse Livia sorbind din ceasca sa cu cafea.
- Da, e ok .. spune'mi .. ce te framanta .. ? Pari nelinistita .. si citesc in ochii tai multa tristete..
- Pai .. cum sa incep .. stii tu .. adica ai aflat .. eu si Gabi ne'am despartit, incepuse aceasta cu glasul tremurandu'i.
- Asa ..
- Eu am incercat sa fac relatia cu Mihai sa mearga .. dar nu e la fel .. imi lipseste enorm perioada petrecuta cu Gabi .. as face orice sa pot da timpul inapoi. Stiu ca e vina mea .. dar nu am ce sa fac .. l'am pierdut.
- Ehh .. inteleg .. dar nu e chiar asa. De tine depinde sa iti recunosti greseala si sa incerci sa vorbesti cu Gabi. Nu e totul pierdut. In plus, nu mi se pare corecta relatia cu Mihai. Iti faci rau si tie, dar si lui. Baiatul asta chiar tine la tine. Chiar nu vezi ?
- Dar mi'e teama .. daca nu va mai vorbi cu mine si incerc degeaba ? Offf ...
- Pana nu vezi care e situatia, nu ai de unde stii .. altceva nu mai ai de facut .. iar eu .. am sa te ajut .. dar vreau sa vad si la tine o schimbare ..
vreau sa demonstrezi ca nu mai esti ca inainte ..
- Pai nu mai sunt ... chiar sunt alta acum .. "


" Aparentele inseala .. amarnic .."

" Trecusera deja trei zile. Georgiana isi tinuse promisiunea facuta si s'a straduit pe cat a putut sa duca pana la capat ceea ce isi dorea, pentru ca cea pe care o considera prietena sa fie din nou fericita. Eforturile ei nu au fost in zadar. Gabi si Livia s'au impacat, dupa ce Gabi trecuse cu vederea scurta 'aventura' a fetei cu Mihai."

" Livia : Acum imi vad adevaratii prietenii .. offf .. n'ai idee cat iti sunt de recunoascatoare .. multumesc mult. "

" Lupul isi schimba parul, dar naravul ba .. "

" Dupa o perioada, cele doua tinere nu mai erau la fel de apropiate. Livia isi gasise alte tovarase, lasand'o in urma pe cea care din nestiinta si naivitate o ajutase, fara niciun alt interes. Discutiile dintre ea si Gabi deveneau tot mai dese si aprinse. De la noii ei prieteni nu primea ceea ce avea nevoie decat ceea ce EA dorea sa auda, lucru care nu ii aducea niciun beneficiu, dimpotriva, o afunda si mai rau in mocirla.
Privind de undeva din afara, Georgiana nu reusea sa inteleaga. Cea in carei schimbari crezuse o tradase, o trata ca pe o persoana oarecare. "

" Cristi : Pentru ce te'ai bagat tu ? Nu vezi ca nu s'a schimbat nimic ?.. Nu a apreciat nimic din ceea ce ai facut pentru ea .. te'ai implicat degeaba
pentru cine nu merita .. "
(cata dreptate avea ...)


" Deja nu mai conta. Ceea ce simtea Georgiana pentru Livia se rezuma doar la o simpla indiferenta. Regrete .. ? Nu erau foarte multe, era doar acel sentiment care te macina. Faptul ca ai crezut in cineva si te'ai inselat. Acest lucru ii era familiar, se obisnuise cu dezamagirile.

Lunile urmatoare prezinta o alta intorsatura a situatiei. Livia se reprofileaza spre o alta categorie de prieteni, nestiind insa ca ceea ce considera ea ca este bine facut, nu este privit cu ochi buni de ceilalti. Pentru putin timp, Georgiana isi gaseste linistea, apropiindu'se de alte persoane, sperand ca astfel totul va fi mai bine si in sfarsit nu va mai avea parte de alte dezamagiri. "

...

" Se inselase. Ultimile evenimente ce au avut loc au lasat un mare gol in sufletul ei. Ii era greu sa o ia de la capat. Fusese dezamagita iar. De cine ? De cei de la care nu se astepta. Era greu, dar stia ca nu are rost ... "

"Acum a trecut. Totul a trecut, iar timpul o facuse mai puternica. "

" Condusa fiind de cei pe care ii considera prieteni, Livia rupe relatia cu cel care o iubea din tot sufletul, refuzand sa priveasca in urma, spunand ca acum doar prezentul si viitorul conteaza pentru ea. Asa o fi .. cine o putea judeca ? Era alegerea ei, insa .. o alegere care mai devreme sau mai tarziu o va costa .. si foarte mult. In urma ei nu au ramas decat amintiri, pe care tinea cu tot dinadinsul sa le uite, considerandu'le nedemne de ea.
Toate acestea o tradau si scoteau la iveala adevarata ei fata. Ea nu stia ce reprezinta o prietenie, nu stia sa aiba prieteni intrucat habar nu avea cum sa ii pastreze. Principiul esential era sa te folosesti cat poti de mult de cel care iti sta alaturi, iar cand obtii ceea ce vrei, te descotorosesti de persoana respectiva. Era tare usor sa umbli cu nasul pe sus, considerandu'te buricul pamantului, crezand ca totul ti se cuvine. Ceea se uita foarte usor era ca pentru a primi, trebuie mai intai sa stii oferi, fara sa ceri nimic in schimb. Insa aceste lucruri, aceste simple vorbe nu reprezentau nimic pentru Livia. Importanta era atentia pe care aceasta o solicita mereu, admiratia celor din jur care o faceau sa se simta cineva. Intr'adevar, era o tanara frumusica,
insa atunci cand sufletul e sec si creierul gol, aspectul fizic nu mai are nicio valoare.

Cei care o cunosteau cu adevarat nu prea existau, numarul lor era mult prea mic, putini stiau ce'i poate pielea. Insa cel care stia bine cu cine are de a face, era chiar cel care avusese cel mai mult de suferit de pe urma ei. Cel care a iubit'o neconditionat si a fost lasat in urma, ca si multe alte persoane care candva faceau parte din viata Liviei.

Simpla coincidenta sau mana destinului au facut ca o discutie intre Gabi si Georgiana sa aiba loc. Conversatia incepuse cu clasicile replici 'buna ce faci', 'bine tu?'. Cum nu era prima oara cand cei doi vorbeau, totul prinsese o alta anvergura.
Stiind ca poate avea incredere in ea, acesta isi deschide inca o data sufletul in fata celei care nu de mult il ajutase sa se impace cu fata in a carei schimbare crezuse si el.

Ceea ce a aflat Georgiana depaseste cu mult limita normalului. Stia bine ce fel de persoana era Livia, dar imaginatia ei nu putea merge asa departe. Felul in care o dezamagise aceasta era greu de inteles. Parerea acesteia nu era deloc asa cum si'o expunea ea, dimpotriva. Livia o considera proasta, fitoasa si mult prea plina de ea. Avea o satisfactie aparte cand o vedea plangand sau suferind si radea cu pofta si nerusinare in momentele in care curiozitatea o facea sa ii citeasca blog'ul personal al Georgianei. Stia cat ajutor primise din partea acesteia, insa pentru ea nu conta. Orgoliul si lipsa ratiunii erau mult mai puternice si o dominau neincetat. Pe ea nu o caracteriza rautatea, si mai degraba un caracter josnic, lipsit de scrupule. In acel moment, dupa aflarea adevarului, Georgiana era socata. Ii venea tare greu sa creada ca o persoana putea fi asa. De ce? Cu ce gresise .. ? Nu se considera o victima, dimpotriva. Ea era vinovata. A avut suflet bun si a pierdut. Ce mai ramane de facut acum ? Deocamdata nu se stie. Insa Dumnezeu e Sus si le vede pe toate "

" Lucrurile nu vor ramane asa. Nu este vorba de razbunare, nu. Insa sunt anumite aspecte care nu trebuie dispretuite, anumite aspecte pot fi 'sfinte' pentru o persoana. Anumite aspecte cum ar fi un sentiment pur si sincer, despre care ea habar nu a avut ce inseamna, si nici nu a stiut sa'l pastreze .. "

" Georgiana : De mine spune ce vrei! Ce te taie capul, nu'mi pasa. Dar orice pana la el. "


Cine rade la urma, rade mai bine, asa ca nu glumi ;).


[nimic mai mult decat un adevar.]




7 comentarii:

CrAzY wOrLd spunea...

...da frateeeeeeeee......adevarat.....cn rade la urma...rade mai bn....:D:D....pam pam\:d/....fmm de curva proasta

CrAzY wOrLd spunea...

asa e....sa mai ai incredere...in cn se mai da p langa tn...fmmmmmmmx(......lasa fata.....k trecem noi si peste asta.....:*:*:*trust me>:D<

CrAzY wOrLd spunea...

numai in gura ca pe coasa.....ii treb lu asta......:>:>pam pam....=))

CrAzY wOrLd spunea...

constipata draqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

CrAzY wOrLd spunea...

"Stay with me.....don't fall asleep to soon....the angels can wait for a moment".....>:D<>:D<

CrAzY wOrLd spunea...

"good things might come to those who wait"......
....asa e....>:D<>:D<

CrAzY wOrLd spunea...

".....metadona n'o sa iti aline durerile de spate.....cand esti inconjurat de prosti...fugi rpd....altfel,prietene...esti catalogat la fel....si o sa platesti pt greseala ta....ma'ta o sa vrea sa te mute la baneasa...."\:d/\:d/...cu dedicatzie.....